Forum Discussion

12135315672's avatar
12135315672
New Novice
6 days ago

SPADKI FPS

Mam taki problem, gdy wchodzę do gry w menu mam 120 klatek, wejdę tylko do gry np szybki mecz i spadają mi do 5, czasami zagram normalnie mecz na 120 klatkach, a później po wyjściu do menu spada mi do 5-10 klatek i już tak zostaje. Żeby było śmieszniej, dwa dni temu grałem normalnie na 120 klatkach 3 gry z dziewczyną, od wczoraj znów nie mogę nawet normalnie zagrać.. Robiłem wszystko co mogłem, żeby to zmienić, przestawiałem karty graficzne itp. Dodaje swój dxdiag.

1 Reply

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 hours ago

Hej 12135315672​ 

Masz hybrydową grafikę Intel + RTX 3050 Ti i w logach DxDiag widać dwa powtarzające się problemy: LiveKernelEvent 141 oraz crashe ArmourySocketServer. To oznacza, że w trakcie przejścia mecz > menu albo menu > mecz system „gubi” wydajną kartę i wpada w tryb awaryjny, stąd 120 FPS nagle zamienia się w 5 i już tak zostaje.

Na start całkowicie wyłącz lub odinstaluj ASUS Armoury Crate i wszystkie jego usługi, potem restart laptopa. Samo zamknięcie programu nie wystarczy.
    Wejdź w Panel NVIDIA > Zarządzanie ustawieniami 3D i ustaw globalnie procesor graficzny na Wysokowydajny NVIDIA oraz tryb zasilania na Preferuj maksymalną wydajność.
    Odłącz na test kamerkę internetową, bo jest aktywna w systemie i FC potrafi się na tym wysypać przy przejściach ekranów.
    Usuń folder umcache oraz settings z C:\Users\TwojaNazwa\AppData\Local\EA SPORTS FC 26 i uruchom grę ponownie.
    Po uruchomieniu gry nie minimalizuj jej i nie zostawiaj w tle, szczególnie między meczami.

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 22 minutes ago
1,039 Posts