Forum Discussion

xShaDow657's avatar
xShaDow657
New Scout
28 days ago

Spadki w gameplay do 10 fps

Po 4 miesiącach niestety nic się nie zmieniło, a dzisiaj jest jeszcze gorzej. Nie pomaga wyjście z meczy i z fut (wcześniej u mnie pomagało). Menu teraz nie laguje i scenki w meczu różniej jedynie sam gameplay co jest dziwne. GPU zużycie 99% GeForce RTX 3050. Nie jestem w stanie ukończyć żadnego meczu, jeśli ktoś zna rozwiązanie lub ma podobnie proszę o pomoc. Była ankieta masę czasu temu i nikt nie podjął żadnych kroków w tej kwestii.EA_Kalina​EA_Kuba​ 

5 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    28 days ago

Hej xShaDow657​ 

W DxDiag wielokrotnie widać LiveKernelEvent 141 (WATCHDOG) . To nie jest błąd samej gry, tylko reset sterownika GPU przez system. Przy 99% użycia RTX 3050 i spadkach do 10 FPS wygląda to jak problem ze stabilnością sterownika lub trybem hybrydowym (Intel + NVIDIA). Dodatkowo, twój monitor działa przez Intel UHD, a laptop jest w trybie Hybrid Graphics. To często powoduje niestabilność w FC.

Spróbuj poniższych wskazówek:

• W Panelu NVIDIA > Zarządzanie ustawieniami 3D → ustaw „Tryb zarządzania energią” na Preferuj maksymalną wydajność dla FC 26.
      • W Windows > Ustawienia > System > Ekran > Grafika > dodaj FC 26 i ustaw na Wysoka wydajność (RTX 3050).
      • Jeśli masz w laptopie opcję MUX / Discrete GPU Only (w BIOS lub aplikacji producenta), przełącz na tryb tylko NVIDIA.
  • xShaDow657's avatar
    xShaDow657
    New Scout
    27 days ago

Zrobiłem to wszystko i wiele więcej niestety nic nie pomaga. W BIOS nie mam niestety takiej opcji więc tego nie zrobiłem. Czy jest jakaś inna opcja albo rozwiązanie?EA_Kalina​ 

• bl382fhbxwwz's avatar
    bl382fhbxwwz
    Seasoned Newcomer
    27 days ago

Nie dajcie sobie wmówić, że wina leży po Waszej stronie. Ekipa od EA zmienia narrację, przecież ten sam problem występuje od początku, później był wyeliminowany, a jeszcze później wrócił. Ja cofnąłem płatność z paypala i w przyszłym roku robię też zakup przez ten sam serwis, bo inaczej to mają wywalone i ciężko o zwrot kasy.

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 41 minutes ago
1,339 Posts