Forum Discussion

lomcio1999eafc26's avatar
2 months ago

Ultimate Team, zawodnicy reagują z sekundowym opóźnieniem

Witam. Posiadam taki sprzęt:
Acer Nitro 5, I5-11400H, 32gb RAM, RTX3050, gra powinna śmigać i tak jest, ale w Ultimate Team mam problem. Otóż ping w okolicach 20ms, wszystko na zielono się świeci, gra od początku śmiga, ale po chwili moi zawodnicy wykonują ruchy z sekundowym opóźnieniem, jak naciskam na padzie np podanie to widzę od razu ze pasek siły się napełnia ale ruch wykonywany jest dopiero po sekundzie, taki jakby input delay, zmniejszyłem odświeżanie ekranu do 60hz ale nie pomogło. O co chodzi? Nie da się kompletnie grać i muszę wychodzić z meczów.

9 Replies

• mam ten sam problem od jakoś 4 dni, z pozoru gra chodzi normalnie, ale czuć że zawodnicy wykonują ruchy z milisekundowym opóźnieniem.

• K11v12's avatar
    K11v12
    Rising Novice
    2 months ago

u mnie to samo ale od premiery pewnie nie będzie to naprawione bo ea pluje na graczy pc

• Niestety... wczoraj jakaś aktualizacja śmieszna która nic nie zmieniła i dalej to samo. Nie da się zagrać online żadnego meczu... Ile to już trwa? 3 tygodnie? ciekawe czy nam kasę za to oddadzą?

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Jeśli w Ultimate Team u kilku z Was zawodnicy reagują z wyraźnym opóźnieniem, to najczęściej oznacza problem z bieżącą sesją gry albo połączeniem, nawet jeśli ping wygląda poprawnie. W takich sytuacjach najlepiej wszystko odświeżyć.

Zamknijcie grę, wyłączcie na chwilę konsolę lub komputer, a w tym czasie zrestartujcie też router. Po ponownym uruchomieniu odpalcie FC 26 jeszcze raz i sprawdźcie.

W przypadku utrzymujących się problemów, nasz zespół chciałby zebrać dodatkowe informacje. Proszę wypełnijcie ankietę, którą zamieściliśmy tutaj.

• efvijwnviowvvns's avatar
    efvijwnviowvvns
    New Rookie
    2 months ago

EA_Kalina 

Ten problem juz trwa 3 tygodnie ...... odpowiadasz jak nasi politycy .... tragedia ja nawet Windows już przeinstalowałem sterowniki itp. i ciągle to samo .... tryb RUSH działa normalnie tryb Rivals reakcja zawodników jest po 5 sekundach od naciśnięcia przycisku na padzie... już mi się nawet na tym śmiesznym forum nie chce pisać szkoda tylko ponad 400 zl wydanych na ta grę. 2 miesiące od premiery miesiąc nie dało się grać poprzez wyłączanie się pada po premierze gry. 2 tygodnie normalnie wszystko działało i teraz prawie 3 tygodnie taki cyrk.... . Jest  możliwość zwrotu pieniędzy ? za ten szajs? ankietę wypełniałem tydzień temu i co? aktualizacja stabilizująca niewiadomo co i żadnej poprawy

• Pozatym moj syn gra na tym samym Internecie w domu tylko na ps5 i nie ma żadnych problemów. Problem nie leży po stronie Internetu czy routera ponieważ pracuje w delegacjach i nawet w Niemczech próbowałem na 2-3 internetach ( ping przed meczem pokazuje max 20 ms ) i jest dalej to samo. Dodam iż przykładowo tryb RUSH działa bez żadnego opóźnienia a tryb Rivals jest nie grywalny ( opóźnienia w reakcji zawodników 4-5 sekund po naciśnięciu przycisku na padzie). Dlatego ponawiam pytanie czy jest możliwość zwrotu gry / zwrotu pieniędzy skoro minęły 2 miesiące i dalej nie da się grać?

• lomcio1999eafc26's avatar
    lomcio1999eafc26
    New Rookie
    2 months ago

Jakby nikt tego nie próbował....Wielokrotnie resetowany router itd i co? Nic! Nadal nie da się grać. Aktualizacje? Śmiechu warte...

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 4 hours ago
1,247 Posts