Forum Discussion

jan0_6920's avatar
jan0_6920
Rising Newcomer
17 days ago

Zacinająca się rozgrywka

mam sprzęt który spełnia wymagania do gry a i tak mam jak i w lobby i w grze 6-20fps nawet na niskich ustawieniach, ogólnie spadki fps.

5 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 hours ago

Hej wosq2pwxhmt8​ 

Skoro ustawienia graficzne nic nie zmieniają, wypróbuj proszę likla kolejnych wskazówek

• Włącz tryb wysokiej wydajności dla FC 26. Przejdź w Ustawienia Windows > System> Ekran> Grafika> EA SPORTS FC 26> Opcje> „Wysoka wydajność”.
    • Usuń i odbuduj pliki konfiguracyjne gry - akasuj foldery fcsetup, settings i umcache:
      C:\Users\NazwaUżytkownika\AppData\Local\EA SPORTS FC 26\
      (Folder AppData jest ukryty)
    • Wyłącz na próbę nakładki/monitoring: MSI Afterburner, GeForce Overlay, Discord Overlay, Razer, Armoury Crate – potrafią blokować płynność gry.

Podeślij proszę również DxDiag, wtedy sprawdzę, czy coś w systemie lub sterownikach nie sygnalizuje konfliktu.

• prezesinto's avatar
    prezesinto
    Seasoned Newcomer
    15 days ago

Mam tak samo  , mam najnowsze sterowniki zrobiłem też spójność plików i też nic to nie dało 

• wosq2pwxhmt8's avatar
    wosq2pwxhmt8
    Seasoned Newcomer
    15 days ago

Witam,

Sprzęt: Ryzen 7, RTX 2060, 32 GB ramu, sterownik NVIDIA: 581.8 

Niskie ustawienia: 1920:1080, 144HZ, ograniczenie do 60fps, vsync 33%, skala renderowania 100.

Próbowałem różnych konfiguracji i nic nie pomaga. Na tych FPS dochodzą do max 30 i gra się tak tnie jakbym grał w slow motion, nie wspomnę, że już w menu się zacina. Nie da się tak grać, czy ktoś ma rozwiązanie tej sytuacji bo czytałem dużo wątków o takich samych problemach ale nie znalazlem żadnego konkretnego rozwiązania. Może ja coś źle ustawiam. 

• wosq2pwxhmt8's avatar
    wosq2pwxhmt8
    Seasoned Newcomer
    15 days ago

Mam to samo, fps podczas meczu doskakują do 22, wygląda jakby się grało w slow motion, nie wspomnę o tym, że już w menu się zawiesza i się nic normalnie zrobić nie da. Próbowałem na wysokich ustawieniach graficznych, jak również na niskich i nic się nie zmienia. Sterowniki najnowsze. 

A sprzęt mam w miarę dobry AMD Ryzen 7, RTX 2060, 32gb ramu. 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    15 days ago

Hej jan0_6920​ 

Na start odśwież całą sesję gry – zamknij FC 26, uruchom ponownie komputer i spróbuj jeszcze raz. Jeśli po restarcie dalej będzie tak nisko, podeślij proszę DxDiag.

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 16 minutes ago
984 Posts