Forum Discussion

Konrado-d10's avatar
Konrado-d10
Seasoned Novice
1 day ago

WYGRANY MECZ ZAPISANY JAKO PORAŻKA + brak rzeczywistych statystyk oraz nagród

Rozegrałem swój pierwszy mecz FUT w EA FC 27 i wygrałem go 5:1. Mecz został normalnie rozegrany do samego końca, był końcowy gwizdek, a wynik na ekranie jasno pokazywał moją wygraną 5:1.

Po zakończeniu meczu, zamiast przejść do ekranu pomeczowego, dostałem komunikat:

„Serwery EA nie mogą aktualnie przetworzyć Twojego żądania. Spróbuj ponownie później.”

Po kliknięciu „OK” zostałem wyrzucony z FUT. Po ponownym wejściu system potraktował sytuację tak, jakbym opuścił/rozłączył mecz, i obniżył mi wskaźnik nieukończonych meczów oraz nagrody za mecze.

To jest błąd po stronie systemu EA, a nie moje rozłączenie.

Mam pełne dowody:

• nagrania rozgrywki,
  • nagrane wszystkie bramki,
  • nagrany końcowy gwizdek,
  • nagrany końcowy wynik 5:1,
  • nagraną listę strzelców,
  • zrzuty ekranu potwierdzające wynik i statystyki.

Nie ma więc żadnej wątpliwości, że mecz został ukończony i przeze mnie wygrany 5:1.

Poświęciłem czas na rozegranie tego meczu i uczciwie spełniłem wszystkie wymagania potrzebne do otrzymania nagród za zwycięstwo. W związku z tym oczekuję przyznania mi wszystkich nagród, które należały mi się za ten mecz, oraz usunięcia negatywnych konsekwencji błędnego rozłączenia.

Najważniejsze są dla mnie również statystyki, dlatego oczekuję poprawienia historii i statystyk tak, aby ten mecz był prawidłowo zapisany jako moja wygrana 5:1, wraz z prawidłowymi statystykami dla moich kart zawodników.

Obecnie EA przypisało mi konsekwencje tak, jakbym przegrał lub opuścił mecz, mimo że mam nagranie potwierdzające coś zupełnie przeciwnego. Nie zamierzam ponosić konsekwencji za problem techniczny serwerów EA.

Czego oczekuję:

1. Poprawienia wyniku na wygraną 5:1 i mój bilans.
  2. Poprawienia historii i statystyk meczu oraz statystyki moich kart/zawodników.
  3. Przyznania wszystkich należnych nagród za wygraną, strzelone bramki i osiągnięcia w tym meczu.
  4. Usunięcia błędnie naliczonego rozłączenia oraz negatywnych konsekwencji z nim związanych. DNF
  5. Przywrócenia mojego wskaźnika nieukończonych meczów do stanu sprzed tego błędu. DNF

Mam wszystkie materiały potwierdzające moje zgłoszenie.

Proszę dział techniczny EA o konkretne rozwiązanie tego problemu, a nie standardową odpowiedź sugerującą problemy z moim internetem. Internet działał prawidłowo, mecz został ukończony, był końcowy gwizdek, a wynik wynosił 5:1. Problem pojawił się dopiero przy zapisywaniu/przetwarzaniu meczu przez serwery EA.

Chcę po prostu otrzymać to, na co zapracowałem i co faktycznie osiągnąłem w meczu.

3 Replies

• Konrado-d10's avatar
    Konrado-d10
    Seasoned Novice
    1 day ago

EA_Kalina​ 

Co istotne, w ostatnich godzinach widziałem wiele innych zgłoszeń na forum graczy dotyczących tego samego problemu z serwerami EA, rozłączaniem oraz nieprawidłowym przetwarzaniem wyników meczów. Dlatego proszę o potraktowanie tego jako potencjalnego problemu po stronie infrastruktury lub systemu zapisu wyników, a nie jako standardowego problemu z połączeniem internetowym..  bądźmy poważni.

Rozumiem, że konsultant pierwszej linii może nie posiadać uprawnień do ręcznej zmiany wyniku lub statystyk. Właśnie dlatego proszę o przekazanie sprawy do zespołu, który ma dostęp do odpowiednich logów i może ustalić, co faktycznie wydarzyło się po stronie serwera.

Proszę również o odpowiedź, czy moje zgłoszenie zostało przekazane do zespołu technicznego oraz o podanie numeru eskalacji lub informacji, pod jakim numerem sprawa będzie dalej prowadzona. 

i jak naprawicie to i przywrócicie to co nam się uczciwie należy lub jakąś rekompensatę? 

• Konrado-d10's avatar
    Konrado-d10
    Seasoned Novice
    1 day ago

Rozumiem sugestię dotyczącą routera, Wi-Fi i połączenia Ethernet, ale w tym przypadku nie rozwiązuje ona problemu.

Inni użytkownicy zgłaszali dokładnie ten sam problem, również grając przez kabel Ethernet, korzystając z innych sieci i mając stabilne, prawidłowo działające połączenie internetowe. Mimo tego otrzymywali ten sam komunikat po zakończeniu meczu i mecz nie był prawidłowo zapisany. To pokazuje, że problem nie musi mieć związku z połączeniem po stronie użytkownika.

W moim przypadku również nie ma podstaw, żeby przypisywać ten problem mojemu internetowi. Gram na tym samym sprzęcie i korzystam z tego samego połączenia, którego używałem w poprzednich edycjach EA FC i nigdy nie miałem takich problemów. Internet działa prawidłowo zarówno przed, jak i po tym zdarzeniu.

Co więcej, mój mecz został normalnie rozegrany do końca — był końcowy gwizdek, wynik wynosił 5:1, a cały przebieg meczu mam nagrany. Problem wystąpił dopiero w momencie przetwarzania i zapisywania wyniku przez system EA.

Dlatego proszę nie kierować mnie ponownie do restartowania routera ani korzystania z kabla Ethernet. To nie odpowiada na moje zgłoszenie.

Moje pytanie brzmi konkretnie:

Jakie rozwiązanie EA proponuje w sytuacji, w której serwer nieprawidłowo przetworzył ukończony mecz, a następnie przypisał mi DNF i utratę należnych nagród, mimo że mam dowody na prawidłowe ukończenie i wygranie meczu 5:1?

Jeżeli system rzeczywiście nie pozwala konsultantowi ręcznie skorygować wyniku, statystyk ani DNF, to proszę o informację:

1. Czy istnieje możliwość przekazania sprawy do zespołu technicznego odpowiedzialnego za Ultimate Team?
    2. Czy EA może zweryfikować po swojej stronie logi tego konkretnego meczu i potwierdzić, co stało się podczas zapisu wyniku?
    3. Jakie rozwiązanie lub rekompensatę EA oferuje użytkownikowi w przypadku błędu po stronie serwera?
    4. Dlaczego użytkownik ma ponosić konsekwencje w postaci DNF i utraty nagród za problem, który wystąpił podczas przetwarzania meczu po jego zakończeniu?

Nie oczekuję ogólnej porady dotyczącej jakości mojego połączenia. Oczekuję konkretnej pomocy dotyczącej błędnie przetworzonego meczu.

W poprzednich edycjach EA FC, na tym samym sprzęcie i tym samym połączeniu, nie miałem takich problemów. Dlatego proszę o odniesienie się konkretnie do tego przypadku, a nie o kolejną standardową instrukcję dotyczącą routera i Wi-Fi.

Mam nagranie całego meczu, końcowego gwizdka, wyniku 5:1 oraz pozostałe materiały potwierdzające moje zgłoszenie.

Proszę więc o informację, jakie konkretne rozwiązanie EA może zaoferować w tej sytuacji.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 day ago

Hej Konrado-d10​ 

W pełni rozumiem Twoje rozczarowanie – rozegranie pełnego spotkania, wygrana 5:1 i nagłe zerwanie połączenia przy próbie zapisu wyniku to sytuacja, która ma prawo zirytować, zwłaszcza w pierwszym meczu w nowej odsłonie gry.

Muszę jednak postawić sprawę wprost: nie ma możliwości zmiany wyniku rozegranego meczu, cofnięcia porażki, manualnego przyznania awansu czy zresetowania mnożnika nieukończonych meczów (DNF). Systemy Ultimate Team przetwarzają te dane w pełni automatycznie.

Komunikat „Serwery EA nie mogą aktualnie przetworzyć Twojego żądania” pojawia się dokładnie w momencie, gdy zrywa się pakiet z końcowym raportem meczowym przesyłany między Twoją sesją a serwerem bazy danych. W takiej sytuacji system z automatu traktuje sesję jako niepoprawnie zakończoną.

W kwestii wskaźnika nieukończonych meczów (DNF): nie jest to permanentna kara. Mnożnik DNF regeneruje się automatycznie i wraca do pełnej wartości po rozegraniu kilku kolejnych spotkań ukończonych bez zakłóceń.

Aby zminimalizować ryzyko powtórki w kolejnych decydujących meczach:

• Zrestartuj router i konsolę przed kolejną serią meczów, aby odświeżyć tablice routingu.
    • Jeśli grasz przez Wi-Fi, przetestuj w miarę możliwości połączenie kablem Ethernet, który eliminuje mikrogubienie pakietów w krytycznych momentach meczu.