Forum Discussion

Bromu's avatar
4 months ago

Gra Need For Speed Hot Pursuit nie uruchamia się

Witam

Gra Need For Speed Hot Pursuit (2010) nie chce się uruchomić na dwóch różnych komputerach (I5-4690K i AMD Ryzen 3 2200GE) na dwóch różnych systemach (win 10, win 11). Komunikat EA: "Wystąpił błąd który uniemożliwił uruchomienie Spróbuj ponownie później". Oba systemy maja konfigurację zaspokajającą wymagania 

Co do tej pory zrobiłem:

Reinstalacja EA

Czyszczenie cache

Instalacja najnowszych sterowników 

Usunięcie zawartości katalogu Electronic Arts i Origin zgodnie z zaleceniami pomocy technicznej (katalog ProgramData)

Reinstalacja samej gry

Naprawa gry

Uruchamianie EA jako administrator

Uruchamianie gry jako administrator

Co jeszcze mogę zrobić aby móc zagrać w zakupioną kiedyś grę? 

10 Replies

• LukaZimer's avatar
    LukaZimer
    Newcomer
    11 days ago

Spoko spoko, ale wyszła wersja Remastered z 2021 roku i też nie działa ;) 

Moja reakcja jest identyczna co autora postu - ban na EA i antyreklamowanie wszędzie, gdzie się da.

• Obie gry nie uruchamiają się na czterech różnych komputerach, w czerech różnych konfiguracjach i trzech systemach operacyjnych. Jedyne co jest wspólne to program EA App który nie pozwala na uruchomienie tychże gier. Pojawia się w komunikacie o błędzie a także przycisk: "ZDOBĄDŹ" po kliknięciu którego trafiam na moją własną grę w mojej bibliotece która nie działa! 

Konkluzja - EA uniemożliwia ludziom granie w ich własne gry pozbawiając ich po cichu licencji, bo nie jest możliwe aby na 4 różnych komputerach ten sam problem wystąpił, szczególnie, że inne gry z EA uruchamiają się bez problemu. Dlaczego wobec tego EA usuwa cichaczem licencję? Jaki jest powód, jaki motyw? Aby znów kupić, tym razem: Need For Speed Remastered oraz - cóż za przypadek - Burnout Paradise Remastered!  Tak się doi nieświadomych ludzi kiedy remastery nie chcą się sprzedawać zgodnie z oczekiwaniami, kończy się wsparcie tłumacząc tym wszystkie problemy.  

Oto całą tajemnica, oto prawdziwy powód problemów, bo nikt mi nie pomógł i nie pomoże kiedy nie mam się już licencji gra się nie uruchomi po prostu i już 🙂

EA - Wstyd i hańba. 

• WItam

Electronic Arts w swoich komunikatach kłamie bo nie da się uruchomić gier później jak jest napisane tylko nigdy: na żadnej konfiguracji z mojego konta niezależnie czy jestem administratorem systemu i wszystko jako administrator odpalam czy nie, niezależnie czy jest to Windows 10 czy 11, czy jest to procesor Intel czy AMD, czy grafika jest od AMD czy od Nvidii, Czy jest zintegrowana czy też osobna, czy jest 8, 16, czy 32 GB ramu, czy jest single czy dual channel, czy zeskanuję rejestr CCleanerem, Glary Utilities czy jakimkolwiek innym programem, czy zainstaluję ponownie DirectX, VisualC++, czy wyczyszczę cache programu, czy zainstaluję ponownie grę po uprzednim odinstalowaniu, w domyślnej lokalizacji czy innej, czy ją spróbuję naprawić z poziomu aplikacji EA, czy zgłoszę na forum anglojęzycznym problem czy tutaj - dwie gry wyprodukowane przez EA, legalnie zakupione nie działają miesiąc i zapewne już działać nie będą nigdy a jedyne wytłumaczenie jest takie, że licencji mnie po cichu pozbawiono. Przypominam - dwa różne systemy, dwie konfiguracje, dwa różne systemy operacyjne. Mogę sprawdzić jeszcze na laptopie ale, cholera, jestem pewien, że nic to nie da albowiem to EA uniemożliwia mi uruchomienie tych gier na moim koncie i nie chce podać rozwiązania problemu zasłaniając się brakiem wsparcia. Na GoG są gry trzydziestoletnie i wszystkie mają wsparcie, każdą - jeśli były problemy - uruchomiłem dzięki pomocy ludzi z GoG po kilkunastu minutach max, mam tam ponad trzysta dwadzieścia gier i wiem jak samodzielnie rozwiązywać takie przykre sytuacje dzięki nabytemu doświadczeniu. EA ma mnie gdzieś więc niech nie liczą na to, że u nich będę miał poza tymi kilkoma grami które już posiadam, więcej. Z tych kilku gier dwie już nie działają i nie mają wsparcia a więc EA help umywa ręce zostawiając mnie z problemem który paradoksalnie przyniesie mi spore oszczędności. Zarobi GoG, Steam i Epic po uprzednim skrupulatnym sprawdzeniu czy gra którą zamierzam nabyć wymaga EA. Taki Dead Space 1,2,3 chciałem mieć tutaj, albo Need For Speed Hot Pursuit Remastered. EA skutecznie mnie z tego wyleczyło, dziękuję. 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 months ago

Hej @Bromu 

Przykro mi, że opisany przez Ciebie problem pojawia się nadal. 

O ile wsparcie gry wydanej w 2010 roku może być utrudnione z racji zmian w technologii, to nie jest mi nic wiadomo na temat "wyłączenia" tej gry. Jeśli taka sytuacja miałaby mieć miejsce informacje na temat tego, znajdą się pod poniższym linkiem. 

https://www.ea.com/pl-pl/legal/service-updates/i-q

W kwestii próby rozwiązania problemu, sprawdź proszę czy uda się go rozwiązać dodatkowo poprzez usunięcie błędów rejestru (dowolnym darmowym programem) i ponownej instalacji gry. Sugerowałbym również sprawdzić czy grę uda się zainstalować na nowo utworzonym koncie administratora na komputerze. 

Z Twojego wątku usunąłem części naruszające regulamin forum. 

• Ludzie! 

EA po cichu zakończyło wsparcie dla Need For Speed Hot Pursuit - dlatego się nie uruchomia. Gadałem ze wsparciem - komunikat że wystąpił błąd Spróbuj za chwilę jest kłamstwem. Nigdy już Need For Speed Hot Pursuit się nie uruchomi pomimo, że macie tą grę w bibliotece. 

Nadal kupujcie gry od EA 🙂 Ja właśnie przestałem bo EA nie wspiera już Need For Speed Hot Pursuit albo Burnout Paradise obie nie działają i nikt wam nie pomoże w tym aby działały [edytowane przez EA_Kuba]

• Dobra, straciłem cierpliwość.

Chciałem być uczciwy wobec EA więc kupiłem kiedyś dwie gry zamiast ściągnąć je z sieci. Zapłaciłem za nie pieniądze mam je w EA, mogę zainstalować i to w zasadzie tyle. A co tak naprawdę dostałem kiedy chciałem w nie pograć? Komunikat: "Wystąpił błąd, który uniemożliwił uruchomienie Spróbuj ponownie później", stratę pieniędzy, dwóch tygodni czasu na bezskuteczne ustalanie co jest z nimi nie tak, próbami kontaktu z EA suport, walką z niedziałającymi stronami, zgłaszaniem problemu przez narzędzie zgłaszania błędów EA, pozostające do dzisiaj bez odpowiedzi, poszukiwaniu rozwiązań na https://answers.ea.com/.... Oto co zaoferowało mi EA za moje własne pieniądze i uczciwość wobec nich. Otworzyliście mi oczy EA. Dziękuję. A, jeszcze Electronic Arts przysłało mi emailem link satysfakcji z obsługi EA help do strony w języku.... japońskim. Brawo profesjonaliści! Przykład idzie z góry wobec czego w świetle braku pomocy ze strony EA, firmy od której kupiłem kiedyś gry (Need for Speed Hot Pursuit oraz Burnout Paradise Ultimate), [edytowane przez EA_Kuba]

Konkluzja - skoro EA miało mnie w * przez dwa tygodnie, moje problemy ich nie interesowały a wysługiwali się dobrymi ludźmi z https://answers.ea.com/ to teraz ja zrobię dokładnie to samo, teraz to ja będę miał w * EA, tylko już na zawsze. Żadnych gier już od nich nie kupię (ani dla siebie ani dla dzieci ani dla nikogo w prezencie - skończyło się!) bo jeśli przestaną działać, to poza głupim komunikatem aby "spróbować ponownie później", rozmową z botem który skieruje mnie na https://answers.ea.com/ nie dostanę nic, sam muszę sobie radzić, baaa straciłem pieniądze, czas i nerwy! Wsadźcie sobie teraz te wasze licencje gdzieś, tylko nie płaczcie potem, że piractwo niszczy wam rynek - sami do tego doprowadzacie!

PS. Szanuję ludzi pomagających graczom tutaj, wiem że to tacy sami gracze jak ja, tylko EA tnąc koszty się nimi wysługuje dając w zamian "rangę" 🙂. Ten dramatyczny wpis skierowany jest do nieudaczników z EA, nie do dobrych ludzi stąd pomagającym naprawić niedorobione oprogramowanie od EA.

• Hej @EA_Kuba 

Obie gry są zainstalowane w C:/Program Files/EA Games, folder nie był zmieniany a instalacja jest przeprowadzana w domyślnej lokalizacji.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    4 months ago

Hej @Bromu 

Zauważyłem, że w tym wątku został przez Ciebie opisany podobny problem z inną grą EA.

Jeśli posiadasz kilka partycji/dysków, a folder z zainstalowanymi grami z EA app został zmieniony, sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się jeśli zainstalujesz grę w domyślnej lokalizacji.

• Dzięki za odpowiedź i próbę pomocy.

Uruchomiłem jako administrator program EA, oznaczyłem uruchamianie gry jako administrator, wykonałem wszelkie kombinacje ustawień zgodności do tego, brak rezultatu, gra nie uruchamia się.

Do tego: 

1 Zaktualizowałem sterowniki chipset/grafika do najnowszych

2.Wyłączyłem czasowo antywirusa i firewalla 

3. Sprawdziłem wymagania minimalne - powinno chodzić na max detalach

4. DirectX i Visual C - najnowsze wersje

5 Sieć sprawna - normalne czasy odpowiedzi

Gra jak nie uruchamiała tak się nie uruchamia nadal. Brak możliwości wznowienia sprawy na EA help - brak czatu, brak jakiegokolwiek kontaktu z EA support. Po kliknięciu "wznów sprawę" wysyła mnie do artykułów które mogą pomóc, a status sprawy nadal jest "oczekiwanie na gracza" To jest niepoważne.

Zgłosiłem sprawę tydzień temu na stronie EA help oraz przez narzędzie zgłaszania błędów w aplikacji EA. Zero odpowiedzi. Przyszedł natomiast email z odnośnikiem badania satysfakcji z udzielonej pomocy. Link z emaila skierował mnie na stronę w języku japońskim. 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    4 months ago

Hej @Bromu 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Sprawdź proszę czy problem uda się rozwiązać poprzez zmianę ustawień uruchamiania aplikacji EA app oraz gry z poziomu zakładki Zgodność. 

Przejdź do folderu gdzie zainstalowana jest aplikacja EA app

Electronic Arts\EA Desktop\EA Desktop

Kliknij prawym przyciskiem myszy na EADesktop.exe, po czym wybierz Właściwości -> Zgodność - zaznacz Uruchom ten program jako administrator. 

Tę samą czynność powtórz z plikiem uruchamiającym grę. 

Dodatkowo uruchom grę w trybie kompatybilności ze starszym systemem operacyjnym. 

About NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj o swoich doświadczeniach w legendarnej serii gier wyścigowych Need for Speed™.1,493 PostsLatest Activity: 21 hours ago