Forum Discussion

DekuFajter's avatar
6 years ago

Kierownica NFS payback PC nie działa

Witam! Mam otóż taki problem, że kierownica logitech g29 przestała mi działać z NFS Payback , gdy włączam grę nie mogę przejść dalej za pomocą przycisku na kierownicy i muszę kliknąć enter na klawiaturze, w grze nic nie reaguje. Na początku kierownica chodziła dobrze, po 3 dniach przestała działać z NFS Payback, ale działa z F1 2015 lub ATS , i też w tych grach mam sprzęgło jako gaz. Kierownice mam podłączoną do laptopa z systemem windows 10, nie grałem na żadnym padzie tylko na początku na klawiaturze. Zrobiłem reinstall gry i sterowników i 0 efektu. Proszę o pomoc, jeśli ktoś miał taki problem proszę o napisać czy udało się naprawić i jak. Pozdrawiam i liczę na szybką pomoc.

3 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    6 years ago

Hej @DekuFajter

Upewnij się, że suwak na szczycie ramy kierownicy ustawiony jest na PS4. Jęśli Twoja kierownica podłączona jest do komputera poprzez USB HUB, podłącz ją bezpośrednio do wolnego portu USB na Twoim komputerze. 

Na angielskim forum znalazłem również poniższe rozwiązanie: 

Spoiler
    • The fix in my situation was uninstalling the driver software from Device Manager, making sure to choose the one NOT labeled (HID).
    • This prompted me Yes or No to whether or not I wanted to Uninstall the driver software.
    • I selected Yes.
    • Then, I went to Start > Settings (icon) > Devices > Right clicked on Logitech G29 Driving Force Racing Wheel USB > Remove Device.
    • Uninstalled the Logitech Gaming Software
    • Restart PC
    • The wheel reacted several times doing this process, I didn't touch it.
    • Reinstalled Logitech Gaming Software.
    • Then, unplugged the USB / Plugged it back in and it prompted plug n play again, this installed said it was getting the device ready.

Daj nam znać czy udało Ci się rozwiązać problem 🙂

• IDgoata's avatar
    IDgoata
    Newcomer
    3 months ago

witam mam problem z grą nfs payback gram w nią 2  ponad miesiąc na pc na kierownicy logitech g29  i do soboty wszystko bylo w porzadku gdy w sobote odpalilem nagle kierownica nie dzialala w nfs payback gdy sprawdzalem inne gry typu euro truck czy forza lub nfs most wanted kierownica dziala kiedy jeszcze sprawdzilem nfs heat w tej grze bylo pobugowane sterowanie l2 to byl gaz zamiast pedalu itd co moge zrobic zeby kierownica dziala na tych 2 gracz prosze o szybką odpowiedz

pozdrawiam

About NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj o swoich doświadczeniach w legendarnej serii gier wyścigowych Need for Speed™.1,508 PostsLatest Activity: 8 days ago