Forum Discussion

radek_sx's avatar
3 years ago

Titanfall 2 Kupiony na Steam nie uruchamia się

Przy uruchamianiu ze Steam EA app pokazuje komunikat jak w załączniku tj:

"Nie masz do tego dostępu
Ta gra mogła zostać pobrana na twoje urządzenie przez innego użytkownika, który jest właścicielem gry.
Zaloguj się na inne konto lub uruchom ponownie aplikację, aby spróbować jeszcze raz"

Sęk w tym , że inne gry tak samo zainstalowane działają.
Ta nie zadziałała ani razu.
Tak jakby Steam nie przekazywał jakoś do EA , że kupiłem tą grę.
Mam jedno konto EA i jedno konto Steam .
Od zawsze połączone oba i nigdy nie zmieniane.
Przeinstalowałem grę na Steam, usunąłem Cache w EA app.
Wylogowałem się i logowałem ponownie .
Wylogowałem się i po uruchomieniu Steam sam mnie logował do EA app.
Zakupionej gry nie widać na liście Mój Profil w EA App a inne gry są tam widoczne.

6 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @radek_sx 

Wyloguj się z EA app a następnie w czasie uruchamiania tej aplikacji wybierz samodzielnie logowanie za pomocą danych konta Steam.

Daj znać jak poszło. Pozdrawiam,

_Kalina

• radek_sx's avatar
    radek_sx
    3 years ago

Robiłem to już wiele razy.
    Loguje się ale nie ma gry w kolekcji "moje gry" ani w "zainstalowane".
    Jeżeli wyloguje się i uruchamiam grę ze Steam to uruchamia się EA app
    i samo loguje się do konta EA połączonego ze Steam i po kilkunastu sekundach 
    pojawia się wcześniej załączony komunikat.
    Jeżeli loguję się po wylogowaniu i ręcznym uruchomieniu ponownie EA app
    to EA app otwiera stronę www Steam i klikam zielony "Zaloguj" .
    Pojawia się:
    "Electronic Arts prosi o pozwolenie na dostęp do
    Odczytu twojego unikalnego identyfikatora liczbowego (ID Steam).
    Klikam "Zezwól" i na stronie wyświetla się :
    "EA, Coś poszło nie tak…
    Wystąpił błąd i nie udało nam się zrealizować twojego zgłoszenia. Spróbuj ponownie za chwilę."
    ale ...
    EA App loguje się w tle do mojego konta i po przełączeniu na nią widzę inne gry i jestem zalogowany.
    Raz czy dwa wyświetliło mi poprawne zalogowanie (bez tego "Coś poszło nie tak..") ale i tak Titanfall 2 nie było na liście .
    Mi to wygląda jakby mój zakup gry na Steam nie został łyknięty przez konto EA .
    Na Steam jest on w historii zakupów i Steam ma aktywny klawisz Graj.
    Nie było też żadnych problemów przy płatności.

Jest też w Steamie w  "Szczegółach konta" : "Licencje użytkownika ..."

DATA                            PRODUKT                                  SPOSÓB POZYSKANIA

23 stycznia 2023Titanfall® 2: Ultimate EditionSklep Steam

AE app zainstalowałem w najnowszej wersji.
    Ze Steam'a wylogowałem się w aplikacji i zalogowałem ponownie też.
    Uruchamiałem EA app w trybie administratora i Steam też.
    Zawsze mam po ok. 30s komunikat z EA app :
    " Ta gra mogła zostać pobrana na twoje urządzenie przez innego użytkownika ..."
    Szukam i próbuje ale już nie mam pomysłu.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    3 years ago

Spróbuj dodatkowo dodać do konta darmową grę Apex Legends. Wstrzymaj pobieranie po kilku minutach i sprawdź czy możesz odpalić Titanfall 2.

• radek_sx's avatar
    radek_sx
    3 years ago

Niestety dalej nic.
    Instalacja Apex Legends i pauza w trakcie - niestety instalację i pauzę zrobiłem z EA app a chyba nie o to chodziło.
    Tak czy inaczej nie zadziałało uruchomienie w trakcie pauzy Titanfall 2.
    Teraz Apex jest w posiadanych i nawet jak zainstalowałem go ze Steam to działa poprawnie.

Aby jeszcze raz przejść zalecaną procedurę "kupiłem"  i  zapauzowałem przy pobieraniu darmowe The Sims 4 ze Steam.
    Ttanfall 2 dalej nie działa. Dokończyłem pobieranie Simsów i one tak samo nie działają jak Titanfall.
    Czyli kupione bezpośrednio z EA app działa (Apex Legends) a ze Steam jest jakaś blokada i pewnie żadna następna też nie pójdzie , nawet płatna.
    Wyinstalowałem też EA apps i zrestartowałem komputer.
    Przy próbie uruchomienia Titanfall 2 Steam zainstalował EA app i zalogował się ale dalej Titanfall i Simsy też nie działają.
    Jedną z opcji jakie widzę jako wyjście awaryjne to oddanie tej gry ze zwrotem pięniędzy przez Steam i kupienie bezpośrednio przez EA app.
    Ale to będzie też poddanie się - no i co na przyszłość ? Wolałbym mieć wszystko pod Steamem.

Zrobiłem jeszcze taki test z Simsami , że "kupiłem" ją także przez EA app - i tak darmowa.
    Pojawiła się w zainstalowanych, choć w trakcie instalacji nie instalowała się tylko łyknęła zainstalowaną już wersję ze Steam.
    Niestety nie da się grać bo nieaktywny jest przycisk grania, ani też nie można pobrać bo już zainstalowana.
    Na takiej wersji próbowałem ją uruchomić ze Steam i komunikat jest dalej taki sam jak przy Titanfall.
    Oczywiście po odinstalowaniu gry ze Steam natychmiast stał się aktywny klawisz "pobierz" i gra pobrała się przez EA app i działa.

Mam Windows 11 ale to chyba nie o to chodzi.
    Co ciekawe na tym samym koncie Steam (nie mam innego) jakiś czas temu kupowałem płatne gry EA np. Battlefield 1,4,5, i one działają !
    W międzyczasie nie zmieniałem nic oprócz update do Windows 11.

• radek_sx's avatar
    radek_sx
    3 years ago

Zainstalowałem starego klienta Origin (EA app wyinstalowałem).
    Steam loguje mnie do mojego konta EA w Origin ale w nim Titanfall też nie ma (nie uruchamia się) i pojawia się komunikat:

"Wymagana aktywacja: Aby uruchomić grę "Nierozpoznana gra", musisz ją najpierw aktywować na swoim koncie EA."
    I do wyboru dwa klawisze: Aktywuj grę za pomocą kodu" oraz "radek_sx" to nie ty. Wybierz tę opcję aby zalogować się do innego konta EA"

Ja nigdy nie miałem innego konta EA ani Steam ! Zresztą teraz próbowałem też kupić Simsów i też nie chciały się uruchomić.
    Coś szwankuje na połączeniu Steam z aplikacją (kontem czy serwerami) EA.
    Nie wiem czy ta aktywacja odbywa się w momencie pierwszego uruchomienia gry czy już jej zakupu jakimiś innymi drogami np. bezpośrednio
    między serwerami ale coś tu nie działa na tym styku.

Gra dalej się nie uruchamia ! Może powyższe coś podpowie jaki jest problem.
    Może problemem jest to że w Steam mam innego emaila niż na koncie EA ale zmieniłem go na koncie Steam i też nie pomogło.

Radek

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    3 years ago

Wykonałeś wiele kroków celem uruchomienia Titanfall 2. W mojej ocenie, warto w tym momencie skontaktować się z nami bezpośrednio, abyśmy mogli sprawdzić co się dzieje od strony twojego konta. Przygotuj odpowiedni dowód zakupu i skontaktuj się proszę z nami poprzez telefon, lub czat na help.ea.com. 

Jak skontaktować się z doradcą EA? - Answer HQ 

Trzymam kciuki 🤞

About Inne gry EA

Dołącz do innych graczy, świętując klasyczne gry EA. Jesteś wiernym fanem Dungeon Keeper lub Theme Park? Jesteś we właściwym miejscu.158 PostsLatest Activity: 13 hours ago