Forum Discussion

agi_bagi_2020's avatar
5 years ago

PS4, Zombie vs Plants: Garden Warfare 2, nie mogę uruchomić gry

Witam,

nie mogę przejść do grania w  "Zombie vs Plants: Garden Warfare 2". Pojawia mi się komunikat:

1. CONNECTION - "Connecting to EA Servers...", a następnie

2. CONNECTION - "You must have a PlayStation Plus subscription to access online features".

Z tego co czytałem nie muszę mieć konta PS Plus żeby zagrać offline. Wydaje mi się że jest problem z połączeniem z serwerem EA.

Mam grę "Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville" i tam nie mam takich problemów. Gra działa. Łączy się z serwerem EA.

Jak rozwiązać problem?

7 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 years ago

Hej @agi_bagi_2020 

Zgadza się, do gry "solo" nie jest wymagana subskrypcja Plus. Nie mniej do grania w PvZ:GW2 niezbędne jest stałe połączenie z internetem 🙂

Zakładam, że Twoja konsola jest połączona z internetem dlatego poproszę Cię o wykonanie kilku podstawowych kroków związanych z rozwiązywaniem problemów z połączeniem - tutaj

• Czy to serwery?

Dla tej gry nie ma statusu serwera. Sprawdzałem na help EA.

Restart routera.

Nie pomogło.

Zimny start konsolo.

Nie pomogło.

DNS

Nigdy nie miałem problemów z DNSami.

Zrywanie połączenia.

Bardzo rzadko. Mam kilka różnych aplikacji/urządzeń w domu i działają bez problemów.

Połączenie routera z konsolą.

Przewodowe.

Tak jak pisałem wcześniej gram w grę Zombie vs Planst: Battle for Neighborville. Gra również wymaga połączenia z serwerami EA. Chyba tylko raz miałem problem z połączeniem ale komunikat mówił że problem leży po stronie EA (zombie przegryzły przewody 🙂)

Jakieś inne pomysły?

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    5 years ago

Hej @agi_bagi_2020 

Dzięki za odpowiedź i sprawdzenie powyższych rozwiązań 🙂 

Czy Twoja konsola jest ustawiona jako podstawowe urządzenie? Sprawdź proszę również, czy taki sam problem pojawi się na nowo utworzonym koncie PSN, powiązanym z nowym kontem EA. 

• Założyłem dwa nowe konta PS Network i EA. Kont nie powiązałem.

Uruchomiłem grę.

Gra próbuje połączyć się z serwerem EA. Bez skutku.

I tutaj dziwi mnie fakt, iż gra nie pyta mnie o konto EA. W przeciwieństwie do gry "Plants vs Zombies Battle for Neighborville". Po uruchomieniu "Plants vs Zombies Battle for Neighborville" gra zapytała mnie o konto EA.

Później powiązałem dwa konta ale efekt bez zmian. Gra nie działa.

• agi_bagi_2020's avatar
    agi_bagi_2020
    5 years ago

Jakieś propozycję rozwiązania?

Grę kupiłem w PS Store.

Może spróbować zareklamować?

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    5 years ago

Hej @agi_bagi_2020 

Dzięki za sprawdzenie powyższych kroków (rozumiem, że konsola ustawiona jest jako podstawowe urządzenie ? 🙂 ). 

Poproszę jeszcze, abyś sprawdził czy komunikat pojawia się również kiedy konsola jest całkowicie odłączona od internetu (z poziomu konsoli, lub odłączając od konsoli kabel Ethernet)

• @EA_Kuba  napisał/a:

Hej @agi_bagi_2020 

Dzięki za sprawdzenie powyższych kroków (rozumiem, że konsola ustawiona jest jako podstawowe urządzenie ? 🙂 ). 

Poproszę jeszcze, abyś sprawdził czy komunikat pojawia się również kiedy konsola jest całkowicie odłączona od internetu (z poziomu konsoli, lub odłączając od konsoli kabel Ethernet)

No i co dalej, mam ten sam problem, wykonałem te same kroki co opisane powyżej i gra wymusza zalogowanie się do PS Plus. Jak włączyć ją aby nie wymuszała ode mnie subskrybcji PvZGW

About Plants vs. Zombies™ Dyskusja o serii

Zombie próbują wejść do twojego domu? Trzymaj je w ryzach i dyskutuj o najlepszych technikach ogrodniczych na forum społeczności.629 PostsLatest Activity: 3 days ago