Forum Discussion
6 Replies
- agi_bagi_20206 years agoNot applicable
Czy to serwery?
Dla tej gry nie ma statusu serwera. Sprawdzałem na help EA.
Restart routera.
Nie pomogło.
Zimny start konsolo.
Nie pomogło.
DNS
Nigdy nie miałem problemów z DNSami.
Zrywanie połączenia.
Bardzo rzadko. Mam kilka różnych aplikacji/urządzeń w domu i działają bez problemów.
Połączenie routera z konsolą.
Przewodowe.
Tak jak pisałem wcześniej gram w grę Zombie vs Planst: Battle for Neighborville. Gra również wymaga połączenia z serwerami EA. Chyba tylko raz miałem problem z połączeniem ale komunikat mówił że problem leży po stronie EA (zombie przegryzły przewody 🙂)
Jakieś inne pomysły?
- EA_Kuba6 years ago
Community Manager
Hej @agi_bagi_2020
Dzięki za odpowiedź i sprawdzenie powyższych rozwiązań 🙂
Czy Twoja konsola jest ustawiona jako podstawowe urządzenie? Sprawdź proszę również, czy taki sam problem pojawi się na nowo utworzonym koncie PSN, powiązanym z nowym kontem EA.
Założyłem dwa nowe konta PS Network i EA. Kont nie powiązałem.
Uruchomiłem grę.
Gra próbuje połączyć się z serwerem EA. Bez skutku.
I tutaj dziwi mnie fakt, iż gra nie pyta mnie o konto EA. W przeciwieństwie do gry "Plants vs Zombies Battle for Neighborville". Po uruchomieniu "Plants vs Zombies Battle for Neighborville" gra zapytała mnie o konto EA.
Później powiązałem dwa konta ale efekt bez zmian. Gra nie działa.
Jakieś propozycję rozwiązania?
Grę kupiłem w PS Store.
Może spróbować zareklamować?
- EA_Kuba6 years ago
Community Manager
Hej @agi_bagi_2020
Dzięki za sprawdzenie powyższych kroków (rozumiem, że konsola ustawiona jest jako podstawowe urządzenie ? 🙂 ).
Poproszę jeszcze, abyś sprawdził czy komunikat pojawia się również kiedy konsola jest całkowicie odłączona od internetu (z poziomu konsoli, lub odłączając od konsoli kabel Ethernet)
- lukaso_karollo5 years agoNot applicable
@EA_Kuba napisał/a:Hej @agi_bagi_2020
Dzięki za sprawdzenie powyższych kroków (rozumiem, że konsola ustawiona jest jako podstawowe urządzenie ? 🙂 ).
Poproszę jeszcze, abyś sprawdził czy komunikat pojawia się również kiedy konsola jest całkowicie odłączona od internetu (z poziomu konsoli, lub odłączając od konsoli kabel Ethernet)
No i co dalej, mam ten sam problem, wykonałem te same kroki co opisane powyżej i gra wymusza zalogowanie się do PS Plus. Jak włączyć ją aby nie wymuszała ode mnie subskrybcji PvZGW