Forum Discussion
Witam
Jest już coś wiadomo ?
Hej @Zabneer04
Upewnij się, że sterowniki dla Twojej karty graficznej zaktualizowane są do najnowszych (tutaj możesz pobrać ich najnowszą wersję). W liście kroków, który wykonałeś nie zauważyłem uruchomienia komputera w trybie czystego rozruchu - jeśli wcześniej tego nie wykonywałeś to poprosiłbym, abyś sprawdził czy gra wyłącza się również, wtedy kiedy komputer jest uruchomiony w tym trybie.
Dodatkowo widzę, że Twój komputer wyposażony jest w dysk SSD, zainstaluj grę na nim i również sprawdź czy gra się zachowuje w ten sam sposób.
Daj nam znać czy te kroki przyniosły efekt 🙂
- 6 years ago
Mam podobny problem od momentu przejścia na MSI Radeon RX 470 4gb, wcześniej grałem przez ponad 2 lata na Asusie GTX 650 Ti i bez większych problemów. Zastanawiam się już czy to może nie karta jest upalona czy coś bo kupiłem używaną. Proszę o pomoc.
- EA_Kuba6 years ago
Community Manager
Hej @KoksalBabaYT
Zdaje się, że do Twojej karty graficznej są dostępne nowsze sterowniki niż te, które aktualnie masz zainstalowane 🙂 Tutaj znajdziesz link. Sugerowałbym, żebyś wykonał czystą instalację sterownika.
Jeśli po zmianie karty graficznej nie sprowadziłeś gry do domyślnych ustawień, zrób to teraz. Zrobisz to zmieniając nazwę folderu Star Wars Battlefront II, który znajduje się w Dokumentach.
Miej na uwadze, że Twoje lokalnie zapisane postępy w kampanii będą w folderze o zmienionej nazwie 🙂
- 6 years ago
Witam, zastosowałem się do zaleceń i niestety nic nie dało, crash do pulpitu bez erroru zawsze po załadowaniu mapy. Automatycznie ustawiło mi grafikę na ultra i w menu gra chodzi bez zacięć ☹️ Nie wiem już co robić bo zastosowałem się do ogólnych poleceń i nie dało to nic.
Edit: Problem chyba rozwiązany, bo grałem 30 minut i nic się złego nie działo. Problem zauważyłem jak odpaliłem GPU-Z i tam karta była przypisana do PCI-E 16 v1.1 zamiast 3.0. Przywróciłem BIOS do ustawień fabrycznych i zadziałało 🙂 Dzięki za zainteresowanie tematem 🙂
@EA_Kuba napisał/a:Hej @KoksalBabaYT
Zdaje się, że do Twojej karty graficznej są dostępne nowsze sterowniki niż te, które aktualnie masz zainstalowane 🙂 Tutaj znajdziesz link. Sugerowałbym, żebyś wykonał czystą instalację sterownika.
Jeśli po zmianie karty graficznej nie sprowadziłeś gry do domyślnych ustawień, zrób to teraz. Zrobisz to zmieniając nazwę folderu Star Wars Battlefront II, który znajduje się w Dokumentach.
Miej na uwadze, że Twoje lokalnie zapisane postępy w kampanii będą w folderze o zmienionej nazwie 🙂
- 6 years ago
Witam Niestety żadna z porad nie przyniosła efektu ☹️
- EA_Kuba6 years ago
Community Manager
Hej @Zabneer04
Przykro mi słyszeć, że problem nadal u Ciebie nie minął. ☹️
Poprosiłbym, abyś sprawdził jeszcze (jeśli czysty rozruch nie przyniósł efektu) czy podobny problem pojawia się na nowo utworzonym koncie administratora. Szukając rozwiązania znalazłem też informacje na angielskim forum, że w niektórych przypadkach problem związany był z pamięcią RAM.
- 6 years ago
Witam gra zachowuje się tak samo ☹️ mam 16 gb ramu