Forum Discussion

unsterpl's avatar
6 years ago

SW Fallen Order nie uruchamia się / not starting

Grę dodałem do Origin. Instalacja przeszła bez problemów. Przed uruchomieniem gry:

- zaktualizowałem wszystkie sterowniki,

- przywróciłem wartości taktowania CPU i GPU do wartości domyślnych,

- odinstalowałem MSI Afterburner

Niestety po uruchomieniu gry pojawia się grafika promująca grę, następnie czarny ekran i powrót do pulpitu. Origin raportuje crash.

Próbowałem:

- dodać / odjąć uprawnienia administratora na grze,

- dodać grę do wyjątków Windowsowego Defendera,

- uruchomić w trybie zgodności.

Bez skutku. Nie jestem nawet wyświetlić głównego menu w grze.

Setup: i5-6600, gtx 1080, 16gb RAM

8 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    6 years ago

Hej @unsterpl 

Dzięki za szczegółowe informacje 🙂 

Wspomniałeś o tym, że "Origin raportuje crash." Czy mógłbyś przesłać nam szczegóły tego raportu i DxDiag

• Witam serdecznie,

chciałbym się przyłączyć to wątku, mam podobny problem przy uruchamianiu gry  otwiera mi  aplikacje Origin która przez kilka sekund jest otwarta i  zaraz minimalizuje się. Gra nie uruchamia się gdy wejdę w aplikacje Origin i w grę "Upadły Zakon" button "Graj" jest zablokowany przez jakiś czas ... wykonałem wszystko co było opisane tutaj  i przy innych grach ... sporo by pisać. Reinstalowałem kilka razy grę i nic. Podsyłam plik DxDiag do wglądu.

Z góry serdecznie dziękuję za pomoc

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    6 years ago

@unsterpl 

Prześlij nam zrzut ekranu, lub skopiuj tekst raportu. 

@luzaik 

Dzięki za DxDiag 🙂 

Znalazłem tam informację:

Podpis problemu:
    P1: starwarsjedifallenorder.exe
    P2: 4.21.2.0
    P3: 5dd70a48
    P4: SS2OSD.dll

Wymieniona biblioteka jest powiązana z oprogramowaniem ASUS-a. Upewnij się, że oprogramowanie jest w pełni zaktualizowane, lub wyłącz je na czas uruchamiania gry. 

• hej dzięki za pomoc znalazłem juz problem musiałem w msconfig weyłączyć wszystkie programy poza systemowymi i po koleii w.łączać okazało się ze 3 programy gryzły się z grą jedno od Huawei które udało mi się odinstalować i dwa kolejne które  nie dało się odinstalować tylko wyłączyłem w mscofig dzięki czemu gra aktualnie się bez problemu uruchamia 🙂

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    6 years ago

@luzaik Cieszę się, że udało Ci się wrócić do gry 🙂 Jeśli znajdziesz chwilę to podaj na forum nazwy dwóch pozostałych programów, ponieważ Twoja odpowiedź może pomóc innym 🙂 

• proszę bardzo 🙂
    1.Bluetooth Driver Management Service - Broadcom Corporation
    2.MirrorOP Sender - BARCO \ AWIND

Pozdrawiam i dziękuję

• Witam.Mam podobny problem. Włączam komputer-chcę na świeżo uruchomionym systemie uruchomić grę. Czy uruchamiam z Origin czy z pulpitu gra nie uruchamia się. To znaczy zaczyna się uruchamiać ,widzę intensywną pracę dysku i nagle na pulpicie zaczyna wyświetlać się obraz z gry i dysk przestaje wczytywać. Brak możliwości uruchomienia jakiejkolwiek opcji w Origin.

Zatrzyma się i tak jest aż wyłączę komputer. To może trwać wiele godzin. Komputer funkcjonuje normalnie. Mogę nawet bez problemu grać w tym czasie w inne gry lub robić wszystkie inne rzeczy na komputerze.Obraz z gry nie znika z pulpitu.Aż do kolejnego uruchomienia. Gra startuje tylko wtedy gdy użyję opcji : Napraw. Po tej czynności gra uruchamia się prawidłowo i niema już z nią żadnych problemów. Gdy wyjdę z gry to nie uruchamia się na powrót. Muszę uruchomić ponownie komputer i uruchomić opcję: Napraw  w Origin.

Konfiguracja komputera. AMD Ryzen 3600, MSI Tomahawk Max 450, Ram 32Gb 3200Mhz (4x8Gb), Gigabyte RTX 2070 Super. 

About Star Wars Dyskusja o grze

Porozmawiaj ze społecznością o grach STAR WARS™ od EA.1,298 PostsLatest Activity: 2 days ago