Forum Discussion

R-Varrid's avatar
5 years ago
Solved

Błąd z wyświetlaniem kursora w grze

Hejka, mam taki problem który wystąpił w sumie od dzisiaj.
Mianowicie nie widzę kursora z gry, tylko swój systemowy, przez co np. przy obracaniu ekranu ikona kamery pojawia się gdzieś obok mojego kursora standardowego i jest mega, mega czuła. Przy przewijaniu PP nie pojawia się żadna ikona, chociaż przycisk funkcjonuje normalnie. Nie przeszkadzałoby mi to aż tak, gdyby właśnie przy rotacji myszka nie była aż tak czuła, jest to bardzo niewygodnie.
Dodam, że nic się nie zmienia przy otworzeniu gry na pełnym ekranie, ani zmianie rozdziałki, także próbowałam rozwiązania ze zmianą ustawień gry z 64-bitów na 32, ale również nie podziałało, "naprawiałam" też grę poprzez Origin, brak zmiany, pobrałam najnowszy driver do myszki, także brak zmiany i już nie wiem co zrobić.

• @R-Varrid

Pare sposobow na odzyskanie kursora - którys z nich powinien zadzialać.
    1. Naciśnij ALT + ENTER i zobacz, czy kursor jest nadal widoczny poza oknem gry. Jeśli nie, spróbuj odłączyć mysz i podłączyć ją ponownie.
    2. Wyłącz Origin w grze
    Origin / moja biblioteka gter - prawym myszy na okladke TS4 - opcja wlasciwosci.
    Jesli nie pomoze
    3. W panelu sterowania / Sprzęt i Dźwięk/ Urzadzenia i drukarki --> mysz- opcje wskaźnika , wyłącz opcję "pokaż ślad wskaźnika".
    4. Wypróbuj rozne tryby ustawienia ekanów w grze . Od pólokienkowego do pelnegp ekranu - w ktorymś z niech kursor powinien byc widoczny. Jesli nie mozesz tego zrobić, bo kursor jest niewidocczny i w menu gry spróbuj przełączyć grę na tryb okienkowy w Origin.
    Otworz Origin. Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Wlasciwosci. Nastepnie wybierz Zaawansowane opcje uruchomienia
    Nastepnie w polu Argumenty wiersza polecen wpisz:
    -w
    potem Zapisz
    5. Jesli masz Reshade mod usuń go z folderu inatalacyjnego simsów albo lepiej - odinstatuj go
    https://reshade.me/forum/general-discussion/4398-howto-uninstall-reshade

6, Jesli masz jakiekwlwiek mody w grze przeniieś folder mods  z folderu gry  na ekran komputera , z folderu gry usuń plik localthumbcache.package oraz wszystkie foldery ze slowem cache w nazwie i napraw gre na origin 

7. Idz do Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4 i wyszukaj w folderze TS4 plik Options -taki z zebatym kółeczkiem,. Usuń go do kosza. Gra go odtworzy po wlaczeniu. Nastepnie napraw gre na Origin.

Naprawa gry na Origin 

Origin / moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Napraw 

Nie jestem pracownikiem EA

1 Reply

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@R-Varrid

Pare sposobow na odzyskanie kursora - którys z nich powinien zadzialać.
    1. Naciśnij ALT + ENTER i zobacz, czy kursor jest nadal widoczny poza oknem gry. Jeśli nie, spróbuj odłączyć mysz i podłączyć ją ponownie.
    2. Wyłącz Origin w grze
    Origin / moja biblioteka gter - prawym myszy na okladke TS4 - opcja wlasciwosci.
    Jesli nie pomoze
    3. W panelu sterowania / Sprzęt i Dźwięk/ Urzadzenia i drukarki --> mysz- opcje wskaźnika , wyłącz opcję "pokaż ślad wskaźnika".
    4. Wypróbuj rozne tryby ustawienia ekanów w grze . Od pólokienkowego do pelnegp ekranu - w ktorymś z niech kursor powinien byc widoczny. Jesli nie mozesz tego zrobić, bo kursor jest niewidocczny i w menu gry spróbuj przełączyć grę na tryb okienkowy w Origin.
    Otworz Origin. Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Wlasciwosci. Nastepnie wybierz Zaawansowane opcje uruchomienia
    Nastepnie w polu Argumenty wiersza polecen wpisz:
    -w
    potem Zapisz
    5. Jesli masz Reshade mod usuń go z folderu inatalacyjnego simsów albo lepiej - odinstatuj go
    https://reshade.me/forum/general-discussion/4398-howto-uninstall-reshade

6, Jesli masz jakiekwlwiek mody w grze przeniieś folder mods  z folderu gry  na ekran komputera , z folderu gry usuń plik localthumbcache.package oraz wszystkie foldery ze slowem cache w nazwie i napraw gre na origin 

7. Idz do Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4 i wyszukaj w folderze TS4 plik Options -taki z zebatym kółeczkiem,. Usuń go do kosza. Gra go odtworzy po wlaczeniu. Nastepnie napraw gre na Origin.

Naprawa gry na Origin 

Origin / moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Napraw 

Nie jestem pracownikiem EA

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,326 PostsLatest Activity: 10 minutes ago