Forum Discussion

MarysiaMarta's avatar
5 years ago
Solved

Biały ekran i zawieszenie gry

Gdy włączam grę przez Origin pojawia się logo EA, a następnie pojawia mi się biały ekran, z którym nic nie idzie zrobić. Dzieje mi się tak od najnowszej aktualizacji. Próbowałam ja naprawić, zaktualizować, a nawet instalowałam ją od nowa, lecz za każdym razem jest to samo. Co robić?

• @MarysiaMarta

Przyczyny mogą byc rozne wiec wyprobuj kolejne sposoby podane nizej
    1. Wyłacz Origin w grze
    Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke gry - opcja Wlasciwosci.

2. Jesli masz jakikolwiek program antywirusowy typu Avast ,AVG lub podobny odinstaluj go do zera . Mogl zablokowac wygenerowanie sie pliku TS4.exe ktory uruchamia gre. Defender na Windowsie czy GateKeeper na Macu dostatecznie chronią twoj komputer.
    Nastepnie napraw gre na Origin aby naprawa doinstalowala brakujace pliki w folderze instalacyjnym gry.
    Origin/Moja biblioteka gier - prawym myszki na okładkę gry - opcja Napraw

3. Moze byc zepsuty folder gry biezacej w Dokumentach
    Idz do Dokumenty > Electronis Arts > The Sims 4 folder.
    Scieżka do folderu The Sims 4 w Win 10
    Ten komputer > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
    Przenieś/wysuń myszką folder The Sims4 na ekran komputera i napraw gre na Origin jak opisano wyżej z tym ze na Macu to naprawi tylko pliki gry podstawowowej , wiec jesli jestes na Macu to daj znać,

Gra powinna sie uruchomić i utworzyc nowy folder The Sims 4 w Dokumentach
    Zacznij nowa gre byle jakim simem , zapisz to ,wyjdź z gry i daj znać bo teraz pzyjdzie czas na odzyskanie twoich zapisów i biblioteki

Nie jestem pracownikiem EA

9 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@MarysiaMarta

Przyczyny mogą byc rozne wiec wyprobuj kolejne sposoby podane nizej
    1. Wyłacz Origin w grze
    Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke gry - opcja Wlasciwosci.

2. Jesli masz jakikolwiek program antywirusowy typu Avast ,AVG lub podobny odinstaluj go do zera . Mogl zablokowac wygenerowanie sie pliku TS4.exe ktory uruchamia gre. Defender na Windowsie czy GateKeeper na Macu dostatecznie chronią twoj komputer.
    Nastepnie napraw gre na Origin aby naprawa doinstalowala brakujace pliki w folderze instalacyjnym gry.
    Origin/Moja biblioteka gier - prawym myszki na okładkę gry - opcja Napraw

3. Moze byc zepsuty folder gry biezacej w Dokumentach
    Idz do Dokumenty > Electronis Arts > The Sims 4 folder.
    Scieżka do folderu The Sims 4 w Win 10
    Ten komputer > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
    Przenieś/wysuń myszką folder The Sims4 na ekran komputera i napraw gre na Origin jak opisano wyżej z tym ze na Macu to naprawi tylko pliki gry podstawowowej , wiec jesli jestes na Macu to daj znać,

Gra powinna sie uruchomić i utworzyc nowy folder The Sims 4 w Dokumentach
    Zacznij nowa gre byle jakim simem , zapisz to ,wyjdź z gry i daj znać bo teraz pzyjdzie czas na odzyskanie twoich zapisów i biblioteki

Nie jestem pracownikiem EA

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@MarysiaMarta

Usuń do kosza z nowo postałego folderu TS4 w Dokumentach nastepujące foldery: Saves i Tray.. Następnie skopiuj swój stary folder Saves z pulpitu i wklej go do tego nowego folderu gry.
    Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jesli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.
    Jesli mialaś jakies mody nie dodawaj ich na razie do nowego folderu gry. Bedziesz prawdopodobnie potrzebowala ich nowych wersji już dostosowanych to tej aktualizacji.
    Włącz grę i sprawdź czy błąd zniknął .w starym sejfie. Jednak jesli mialas jakies obiekty CC w domach ( meble itp. ) to stary sejf mogl sie zbugować.
    Jesli chcesz uzywac modów i CC w grze zapoznajsie z tym poradnikiem abys umiala odszukać mody i CC ktore się często psują po kazdej aktualizacji.
    https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago
    @monila1995

Zrób to samo.
    Jedyna różnica jest, że naprawiasz grę na EA app w innym miejscu
    Idź do - Kolekcja > klikasz trzy kropki ma okładce gry - opcja: Weryfikuj pliki gry
  • Zrobiłam tak jak napisane przeniosłam na pulpit.. W ea app kliknęłam napraw i teraz nie mam modyfikacji w grze 

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@monila1995

Ale gra sie właczyla jeśli dobrze rozumiem.
    Teraz w opcjach gry włącz opcje mody ze skryptami i modyfikacje.

Nastepnie sprawdź, czy są dostępne nowe, zaktualizowane wersje CC i modów, których używasz. z tym ze nie ma gwarancji ze niby zaktualizowany mod, czy CC juz dziala poprawnie. Wiadomo, ze najnowsze "zaktualizowane" niektore CC zepsują totalnie grę
    Musisz wiec sprawdzić ręcznie eszystko - zarówno stare mody i CC jak i te nowe.
    Przeklejaj po kolei swoje mody i CC z pulpitu do nowego, pustego folderu mods ktory sie wygenerował w noym folderze gry za kazdym razem sprawdzając czy błąd nie wrócił tak długo az znajdziesz te ktore są zepsute i je usuniesz.
    Przeczytaj tez ten poradnik

Poradnik : Jak się pozbyć błędów w grze i problemów z modami. 

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,311 PostsLatest Activity: 3 hours ago