Forum Discussion

oliwiazanko's avatar
5 years ago
Solved

Biały ekran po włączeniu The Sims 4

Hej, przez ostatni czas mam ciągle problem z włączeniem the sims 4. Jak je włącze pojawia się tylko biały ekran i muzyka w tle.

Próbowałam aktualizować origina, simsy, odintalowywałam grę, robiłam coś z plikami i nadal nic nie działa.

Z jakiegoś poradnika przeczytałam aby zrobić DxDiag więc załączam to w pliku o ile coś to da.

• Hej @oliwiazanko

Niestety, żadna z Twoich kart graficznych nie pozwala na normalne uruchomienie gry, a tym bardziej na granie.

Tu wymagania sprzętowe: https://help.ea.com/pl/help/the-sims/the-sims-4/the-sims-4-system-requirements/

Ponadto obie karty posiadają nieaktualne sterowniki, obawiam się, że aktualnych sterowników do  NVIDIA GeForce 315M  już nie można pobrać. Natomiast pierwsza karta - Intel(R) HD Graphics, nadaje się tylko do przeglądania internetu, a aktualizacja sterowników miała miejsce w 2018 roku.

Przykro mi, ale w takiej sytuacji będziesz musiała kupić nową kartę. Warto też dokupić pamięci RAM, gdyż obecnie 4 GB, które masz w swoim komputerze to także za mało. Powinnaś mieć przynajmniej 8GB.

Najpierw jednak będziesz musiała sprawdzić, czy inne części takie jak procesor, płyta główna, będą współpracować z nową karta graficzną, oraz, czy znajdzie się w laptopie miejsce na nową kostkę RAM.

Pozdrawiam.

3 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago
    @oliwiazanko

1. Wylacz Origin w grze
    Origin/Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładkę TS4 - opcja wlasciwosci
    Jesli o nie pomoze
    2. Idz do Dokumenty >Electronic Arts > The Sims 4 i przeneiś caly folder TS4 na pulpit komputera.
    3. Napraw grę na Origin
    Origin/Moja biblioteka gier -prawym myszy na okladke gry opcja Napraw
    Teraz sprobuj uruchomic gre
    4 Jednak jesli gra sie nie wlaczy nadal to jednak problem tkwi w twoim komputerze
    Masz 2 karty graficzne Chip Intela i karte Nvidii, Otworz folder The Sims 4 w Dokumenty/ Electronic Arts a nastepnie znajdź w nim dokument tekstowy o nazwie Config. Tam sprawdzisz jakiej karty gra uzywa,

Niemniej twoj komputer jest bardzo slaby bo o ile ten procesor Samsunga jest w miare mocny i choć ta karta karta Nvidii teoretycznie powina obsluguzyc gre bazową TS4 być moze nie jest wystaczająca mocna aby uciągnąć grafikę tej gry po aktualizacjach Teoretycznie powinna na najnizszych ustawieniach obsłuzyc podstawkę gry bez dodatków ale ta karta jest juz od 2016 roju nie wspierana przez Nvidie i nie otrzymuje nowych sterowników

Dodatkowo mozesz miec problem z brakiem bibliotek Windowsa VC++
    Wejdź w Dodaj /Usun programy i tam poszukaj takich plikow Microsoft Visual: C++. Kazdyz nich bedzie ial koncowke z datą roku. Kliknij na kazdy z nich po kolei i wybieraj opcje Modyfikuj (Napraw) - aby je uaktualnić. Microsoft nie uaktualnia ich w aktualizacjach i trzeba to robić samemu
    Nastepnie wejdz w ten link i pobierz wszystkie najnowsze pliki VC++ z niego.(NIE POBIERAJ WERSJI ARM) Pobierasz:z dzialu Visual Studio 2015, 2017 i 2019 dwa pliki
    Jednak wiaze sie z tym problem bo Win 7 ma często klopot z poslugwaniem sie tymi nowymi plikami i moze zglosić ci blad systemowy,
    Niemniej te pliki są niezbędne do obsługi The Sims4
  • danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    5 years ago

Hej @oliwiazanko

Niestety, żadna z Twoich kart graficznych nie pozwala na normalne uruchomienie gry, a tym bardziej na granie.

Tu wymagania sprzętowe: https://help.ea.com/pl/help/the-sims/the-sims-4/the-sims-4-system-requirements/

Ponadto obie karty posiadają nieaktualne sterowniki, obawiam się, że aktualnych sterowników do  NVIDIA GeForce 315M  już nie można pobrać. Natomiast pierwsza karta - Intel(R) HD Graphics, nadaje się tylko do przeglądania internetu, a aktualizacja sterowników miała miejsce w 2018 roku.

Przykro mi, ale w takiej sytuacji będziesz musiała kupić nową kartę. Warto też dokupić pamięci RAM, gdyż obecnie 4 GB, które masz w swoim komputerze to także za mało. Powinnaś mieć przynajmniej 8GB.

Najpierw jednak będziesz musiała sprawdzić, czy inne części takie jak procesor, płyta główna, będą współpracować z nową karta graficzną, oraz, czy znajdzie się w laptopie miejsce na nową kostkę RAM.

Pozdrawiam.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,329 PostsLatest Activity: 5 hours ago