Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
7 years ago
Solved

Brak pobranego domku w galerii.

Hej

Mam problem z pobranym domkiem.Parcele wrzucam do tray ,a cc do mods.Wchodzę do galerii , domku w żadnej zakładce nie ma,a zaznaczyłam też opcje zmodyfikowanego wyszukiwania.

Co zrobić? :/

• Witaj @Lucjanek1001

Twój problem spowodowany jest jakimiś wadliwymi modami.

Teraz zrób tak:

1. Wyjmij folder Mods na pulpit komputera .

2. Wejdź do gry (do jakiegoś otoczenia), usuń z niej wszystko co masz w Bibliotece - możesz skopiować folder Tray na pulpit komputera, a następnie w Bibliotece po kolei usunąć każdy obiekt (dom, rodziny, pokoje...)

3. Wyjdź z gry, bez zapisywania - utworzy się nowy folder Mods ze zaktualizowanym plikiem Resource.

4. Usuń z folderu gry w Moich Dokumentach następujące pliki/foldery:
    - cache,
    - cachestr,
    - onlinethumbnailcache,
    - localthumbcache,

5. Pobierz jakiś dom z CC

a/ dom rozpakuj w pustym już Tray-u

c/ CC rozpakuj w folderze Mods.

6. Wejdź do gry i sprawdź dom.

Przeczytaj uważnie mój poradnik: https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863

Uwaga:

Jak napisano w poprzednim poście, żaden dom, który w Tray-u zostanie umieszczony w folderze, nie pokaże się w grze. Dopiero po przeniesieniu jego plików bezpośrednio do Tray-a,  Biblioteka odczyta ten dom.

Natomiast w folderze Mods można umieszczać podfoldery, w ktorych można również tworzyć podfoldery do szóstego poziomu w głąb, gdyż dzięki plikowi Resource zostaną odczytane  wszystkie znajdujące się w nich pliki. Wyjątkiem są niektóre mody (nie CC), które muszą zostać rozpakowane bezpośrednio do folderu Mods. Dlatego trzeba czytać uważnie opisy pod pod pobieranym modem.

Pozdrawiam.

4 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    7 years ago

@Lucjanek1001
    Prawdopodobnie nie wkleiłaś jednak wszystkich plikow skladajacych sie na dom - moze zdublowałaś przy wklejaniu jakis plik przez przypadek, zamiast wkleić nastepny? Albo paczka zawierajaca pliki domu byla wadliwa. co jest mniej prawdopodobne.
    Zdarza sie tez ze dom jest spakowany podwojnie - najpierw wrzucone sa jego pliki do folderu a dopiero potem folder zostaje spakowany i przygotowany do pobrania . Jesli wrzuciłas do Traya paczke i rozpakowalas ja tam to mógł sie wypakować tam folder z plikami, ktorego gra nie odczyta.
    Co gorsze ten folder nie bedzie widoczny po zajrzeniu do Traya w folderze gry. Zdarza sie ze mozna go ujrzec tam ale przewaznie nadgorliwy komputer ukrywa ten folder i nie on jest w Trayu widoczny. To juz z wlasnego doswiadczenia piszę. Folder z chata objawil mi sie tam niespodziewanie dopiero po wejsciu do Traya kolejny raz. A wlasciwie trzy foldery , bo trzy razy ta chata była wypakowywana przeze mnie z paczki w moim Trayu , a wciąż wciaz nie pojawiala sie w mojej bibliotece w Galerii.

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    7 years ago

Witaj @Lucjanek1001

Twój problem spowodowany jest jakimiś wadliwymi modami.

Teraz zrób tak:

1. Wyjmij folder Mods na pulpit komputera .

2. Wejdź do gry (do jakiegoś otoczenia), usuń z niej wszystko co masz w Bibliotece - możesz skopiować folder Tray na pulpit komputera, a następnie w Bibliotece po kolei usunąć każdy obiekt (dom, rodziny, pokoje...)

3. Wyjdź z gry, bez zapisywania - utworzy się nowy folder Mods ze zaktualizowanym plikiem Resource.

4. Usuń z folderu gry w Moich Dokumentach następujące pliki/foldery:
    - cache,
    - cachestr,
    - onlinethumbnailcache,
    - localthumbcache,

5. Pobierz jakiś dom z CC

a/ dom rozpakuj w pustym już Tray-u

c/ CC rozpakuj w folderze Mods.

6. Wejdź do gry i sprawdź dom.

Przeczytaj uważnie mój poradnik: https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863

Uwaga:

Jak napisano w poprzednim poście, żaden dom, który w Tray-u zostanie umieszczony w folderze, nie pokaże się w grze. Dopiero po przeniesieniu jego plików bezpośrednio do Tray-a,  Biblioteka odczyta ten dom.

Natomiast w folderze Mods można umieszczać podfoldery, w ktorych można również tworzyć podfoldery do szóstego poziomu w głąb, gdyż dzięki plikowi Resource zostaną odczytane  wszystkie znajdujące się w nich pliki. Wyjątkiem są niektóre mody (nie CC), które muszą zostać rozpakowane bezpośrednio do folderu Mods. Dlatego trzeba czytać uważnie opisy pod pod pobieranym modem.

Pozdrawiam.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    7 years ago

Hej @Lucjanek1001

Zakładam, że udało Ci się rozwiązać problem 🙂 Póki co oznaczę odpowiedź @danuta720 jako rozwiązanie dla lepszej widoczności. Daj nam znać jeśli potrzebujesz dodatkowej pomocy :eahigh_file:

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,145 PostsLatest Activity: 21 hours ago