Brak pobranego domku w galerii.
Hej
Mam problem z pobranym domkiem.Parcele wrzucam do tray ,a cc do mods.Wchodzę do galerii , domku w żadnej zakładce nie ma,a zaznaczyłam też opcje zmodyfikowanego wyszukiwania.
Co zrobić? :/
Witaj @Lucjanek1001
Twój problem spowodowany jest jakimiś wadliwymi modami.
Teraz zrób tak:
1. Wyjmij folder Mods na pulpit komputera .
2. Wejdź do gry (do jakiegoś otoczenia), usuń z niej wszystko co masz w Bibliotece - możesz skopiować folder Tray na pulpit komputera, a następnie w Bibliotece po kolei usunąć każdy obiekt (dom, rodziny, pokoje...)
3. Wyjdź z gry, bez zapisywania - utworzy się nowy folder Mods ze zaktualizowanym plikiem Resource.
4. Usuń z folderu gry w Moich Dokumentach następujące pliki/foldery:
- cache,
- cachestr,
- onlinethumbnailcache,
- localthumbcache,5. Pobierz jakiś dom z CC
a/ dom rozpakuj w pustym już Tray-u
c/ CC rozpakuj w folderze Mods.
6. Wejdź do gry i sprawdź dom.
Przeczytaj uważnie mój poradnik: https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863
Uwaga:
Jak napisano w poprzednim poście, żaden dom, który w Tray-u zostanie umieszczony w folderze, nie pokaże się w grze. Dopiero po przeniesieniu jego plików bezpośrednio do Tray-a, Biblioteka odczyta ten dom.
Natomiast w folderze Mods można umieszczać podfoldery, w ktorych można również tworzyć podfoldery do szóstego poziomu w głąb, gdyż dzięki plikowi Resource zostaną odczytane wszystkie znajdujące się w nich pliki. Wyjątkiem są niektóre mody (nie CC), które muszą zostać rozpakowane bezpośrednio do folderu Mods. Dlatego trzeba czytać uważnie opisy pod pod pobieranym modem.
Pozdrawiam.