Forum Discussion
Przy logowaniu się na EA app zaznacz "nie wyloguj mnie" zamknij okno EA, kliknij na ikonke EA prawym myszy i wybierz uruchom jako Administrator..
Teraz sprobuj uruchomić gre ze Steamu
Jesli to nie pomoże najpierw spróbuj naprawic gre
Zaloguj się do Steam, wejdź do biblioteki gier, następnie kliknij prawym przyciskiem myszy na okładkę gry The Sims 4 i z menu wybierz "Właściwości" następnie kliknij na zakładkę "Pliki lokalne" i następnie na "Sprawdź spójność plików gry.."
Mozesz tez sprobować jak sugerowano wyzej reinstalacji gry.
Jesli ta opcja nie bedzie dzialac przy gdy jestes zalogowana na EA app iest mozliwosc ze gre zablokowal ci antywirus albo Windows Defender
Odszukaj w folderze Steamu plik TS4 exe i dodaj go do wyjatków https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/dodawanie-wyj%C4%85tku-w-us%C5%82udze-zabezpieczenia-windows-811816c0-4dfd-af4a-47e4-c301afe13b26
Tak samo musisz dodac do wyjatkow gre na EA ap - jest w folderze EA games w Program Files o iloe gre przeinstalowałas. Jesli nie, to wciaz jest w folderze Origin Games w Pliki programow (x86)
Jesli sie okaze ze to nie antywirus był przyczyną zajrzyj tutaj i wyprobuj wszystko (VC++ i reszte proponowanych rozwiazań z ostatniego mojego postu).
https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Origin-chce-instalacji-EA-App-a-EA-App-nie-chce-sie-zainstalowac/td-p/12348537/jump-to/first-unread-message
- kreatora3 years agoHero (Retired)
@SimSiaSoR22
Ach zapomniałam ze to Steam!
Na Steamie szukaj tam:
Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\The Sims 4- 3 years ago@kreatora Dodałam grę do wyjątków w folderze steam, ale w folderze origin games nie widzę gry
- 3 years ago@kreatora ani w folderze EA games
- 3 years ago
@kreatoraChcę także dodać, że próbowałam niektórych sposobów z tego postu, gdzie ktoś nie mógł zainstalować ea app, ale to też nic nie pomogło. Nie wiem czy dobrze dodałam do wyjątków te pliki, bo tylko dodałam te dwa z folderu steam, a z folderu origin games lub ea games nie, bo tam nie było w ogóle folderu The sims 4. Były puste. Dodam też, że muszę zawsze uruchamiać grę niestety z wyłączonym internetem, bo mam konto współdzielone i nie można inaczej. Może to jest powód dlaczego nie chce się gra włączyć, bo może na ea app sie nie da włączyć gry z wyłączonym internetem? Nie mam pojęcia. Ale wiem, że kiedy działał mi origin to wszystko działało, tylko po każdym ponownym uruchomieniu musiałam ponownie go instalować. Nie mam pojęcia co robić.
- kreatora3 years agoHero (Retired)
@SimSiaSoR22
Dobrze dodałaś to do wyjątków. Mogłas takze dodać plik EA.exe ale myśe ze faktycznie przyczyna tkwi we współdzielonym koncie , bo jak na razie faktycznie nie da sie uruchomić gry bez włączonego internetu.
Monesz sprobować uruchomić grę przez klikniecie na plik TS4. exe w folderze Steamu ale nie sadzę aby to zadziałało.
Geberalnie bowiem jesli ktos nie mógł uruchomić gry ze Steamu rada była aby zalogował sie do EA ap i mial je otwarte, z zaznaczoną opcją nie "wyloguj mnie" i jednocześnie spróbował uruchomić gre ze Steamu, co w wypadku jak nie masz połaczena z internetem jest niemozliwe.