Crash gry przy kliknięciu shift+tab
Cześć, ostatnio zacząłem mieć taki problem, że klikając shift+tab by zmienić kamerę na pierwszo osobową sima, to powodowało to crash gry i wyrzucenie do pulpitu. Próbowałem tego z modami i bez, na różnych save'ach z różnymi simami i za każdym razem pojawia się ten sam problem. Nigdy wcześniej nie miałem takiego problemu, jest on od niedawna. Z góry dzięki za pomoc.
Sprawdziłam dzisiaj w grze i nie mam tego problemu, chociaż mam w grze mody/CC. Myślę więc, że twój problem związany jest z zepsutymi modami. Dlatego polecam także usunięcie z gry pliku localthumbcache.package, gdyż on zapamiętuje wszystkie błędy gry, także te związane z zepsutymi modami. Wyjmij także z gry folder Mods na pulpit komputera (po ponownym jej włączeniu, gra wygeneruje nowy, czysty folder Mods).
Jeżeli porady EA_Kalina i moja nie pomogą, zastosuj te kroki:
1. Wyjmij z gry folder Mods (i na razie nie wkładaj go z powrotem do gry!).
2. Z folderu The Sims 4 usuń następujące pliki/foldery:
- cache,
- cachestr,
- onlinethumbnailcache,
- localthumbcache,Jeżeli masz w nim pliki o nazwie:
- lastException .txt,
- LastUIException.txt
- LastCrash.txt
to także usuń je natychmiast, gdyż one również powodują błędy gry.2. Napraw grę w aplikacji EA app.
3. Włącz grę i sprawdź czy pomogło.
Jeżeli błąd nadal będzie występował to wypróbuj tę opcję:
1. W katalogu Dokumenty/Electronic Arts, do folderu The Sims 4 dopisz jakąś nazwę, np "stara gra".
2. Włącz grę - nad folderem The Sims 4 - stara gra utworzy się nowy folder gry The Sims 4.
3. Wejdziesz do nowej gry przez CAS>wybierz tam jakiegoś Sima>umieść go w jakimś domu i sprawdź tryb jednoosobowy.
4. Gdy w nowej grze nie będzie błędów to zapisz grę według opcji "zapisz jako" i wyjdź z niej.Następnie:
1. Z nowego folderu gry usuń pliki/foldery:
- Tray
- saves
2. Ze starego folderu gry (stara gra) skopiuj pliki/foldery i przenieś je do nowego folderu gry:
- saves
-TrayDeletedItems
3. Włącz nową grę - teraz powinnaś zobaczyć stare zapisy gry, ale już bez błędów.Zanim do nowej gry przeniesiesz swoje mody/CC to najpierw przeczytaj poradnik i zastosuj jego wskazówki: Poradnik : Jak się pozbyć błędów w grze i problemów z modami. | EA Forums - 11091536