Forum Discussion

Mallinkaaxx00's avatar
Mallinkaaxx00
New Novice
10 hours ago

Dine out pack doesn't work

Hi!

While in the restaurant my Sims  have no options associated with Dine Out pack: "book table", "sit at the table", "order" etc. I have mods, but starting the game without them changes nothing. I have checked other topics, but I found no solutions. I used to be able to play it without issues back in september 2025.

2 Replies

• Mallinkaaxx00's avatar
    Mallinkaaxx00
    New Novice
    35 minutes ago

Hej. Dzięki za zwrócenie uwagi!

Wracając do tematu, od września gram regularnie w simsy (we wrześniu ostatni raz kojarzę rozgrywkę z restauracją 🙂). Nie omijałam żadnej aktualizacji. Ponadto, zanim zaktualizuję grę sprawdzam dostępność wszystkich modów, jakie posiadam - bez tego nie aktualizuję gry do momentu zaktualizowania modów. Mody mam posegregowane i zaktualizowane, a sam poradnik chyba znam na pamięć 😅.

Regularnie też usuwam plik localthumbcache.package, resource.cfg oraz onlinethumbnailcache. No i tak jak napisałam, sprawdzałam też grę z wyłączonymi modami i wtedy tych opcji również nie ma.

• Mallinkaaxx00​ 

Na forum EA obowiązuje regionizacja (wyjątkiem są jedynie uznane już problemy związane z grą). Dlatego proszę o pisanie tutaj i po polsku. 🙂

Wracając do tematu, sprawdziłam w swojej grze rezerwację stolika oraz  zamawianie potraw i nie mam z tym problemu (a także mam mody w grze).

Myślę więc, że nadal masz w grze jakieś zepsute mody.  Od września zeszłego roku minęło sporo czasu i doszło do gry wiele aktualizacji , a te uszkodziły wiele modów.  Ponadto usuniecie modów z gry bez usunięcia z niej pliku localthumbcache.package może nie dać rezultatów, gdyż plik ten zapamiętuje wszystkie błędy rozgrywki. W tej sytuacji doradzam uważne przeczytanie poradnika Jak pozbyć się błędów w grze i problemów z modami - i zastosowanie jego wskazówek.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 35 minutes ago
7,640 Posts