Forum Discussion

gregory6ag's avatar
2 years ago
Solved

Dodatek Witaj w pracy. Aktywacja na złym koncie EA

Witam, mój syn jakiś czas temu stworzył konto EA na którym pokazywał się błąd przy próbie instalacji SIMS 4. Utworzyłem drugie konto na którym zainstalowałem z powodzeniem SIMS 4 i na tym koncie syn gra. Na święta syn otrzymał dodatek do gry Witaj w pracy. Niestety okazało się, że wprowadziłem kod do dodatku na nie aktywnym koncie EA. Kontaktowałem się bezpośrednio z EA, przesłałem wymagane dokumenty, zdjęcie płyty, kodu, dowód zakupu. Zostałem zweryfikowany poprzez 6-cyfrowy kod. Niestety cały czas odzywają się do mnie różne osoby z EA które informują mnie o konieczności ponownej weryfikacji. @EA_Kuba , @EA_Kalina  czy możecie pomóc mi w moim problemie? Mogę podać numer sprawy. Dziękuję za pomoc, pozdrawiam Grzegorz

• @EA_Kubawłaśnie zakończyłem ponowne kontakt poprzez czat. Udało się dodać dodatek do mojego konta. Proszę o zamknięcie wątku.

6 Replies

• Kolejna osoba z EA help dała mi poniższe wskazówki.

After reviewing your email I got to know that you need help regarding The Sims 4.

Please try the below steps:
    1. Going to Control Panel

2. Programs and Features

3. Uninstall EVERY SINGLE Microsoft C++ Redistributable

4. Download EA App installer DONT RUN YET

5. go to https://learn.microsoft.com/en-us/cpp/windows/latest-supported-vc-redist?view=msvc-170 and download appropriate architecture of latest C++

6. Install the C++ Package

7. Go to Local Disk/Program Files/ Electronic Arts AND DELETE THE ENTIRE ELECTRONIC ARTS FOLDER

8. Restart Computer

9. Install EA App

Let us know if the issue is still persist.

Jestem przekonany, że powyższa instrukcja nie pomoże mi w moim problemu użycia kodu do dodatku na złym koncie. Czy mogę liczyć na waszą pomoc?

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @gregory6ag 

Dzięki za opisanie problemu. Faktycznie jeśli gra została aktywowana na innym koncie EA, wspomniane przez Ciebie kroki nie pomogą w rozwiązaniu tego problemu. 

Najlepszym sposobem będzie jeśli skontaktujesz się z nami bezpośrednio poprzez czat. Poprzez forum nie mamy możliwości wprowadzania zmian na kontach (w tym przenoszenia gier).

Jak skontaktować się z doradcą EA?

• @EA_Kuba dziękuje za odpowiedź.

Próbowałem wczoraj czatu ale pomimo wymaganego czasu 2min nic się nie działo, czekałam 30minut. Próbowałem również różne przeglądarki z wyłączonymi dodatkami typu adblock itp.

Dzisiaj po zalogowaniu i wyborze jakiegokolwiek problemu tematu pomocy dostaje poniższy komunikat. Jak widzisz na załączonym również zdjęciu mam już 10 otwartych spraw. Sprawy dublują się po każdej mojej odpowiedzi do EA.

Jak mogę połączyć się poprzez czat?

• gregory6ag's avatar
    gregory6ag
    2 years ago

@EA_Kubaw dniu dzisiejszym (rano) za pomocą czatu udało się połączyć oba konta ale dodatek Witaj w pracy nie pokazał się na moim koncie. Według zapewnień osoby z EA dodatek powinien się pojawić. Co mogę jeszcze zrobić?

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @gregory6ag 

Z informacji które posiadam wynika, że dodatek powinien pojawić się już na Twoim koncie. 

Sprawdź proszę czy pojawił się po ponownym zalogowaniu do aplikacji EA app i daj nam znać. 

• @EA_Kubawłaśnie zakończyłem ponowne kontakt poprzez czat. Udało się dodać dodatek do mojego konta. Proszę o zamknięcie wątku.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 8 hours ago
7,705 Posts