Forum Discussion

xxpaulixxii's avatar
xxpaulixxii
Seasoned Newcomer
26 days ago

Error…

Hejo wszystkim, zakupiłam niedawno nowy laptop gamingowy i zainstalowałam simsy z konta EA. Niestety po ich zainstalowaniu pojawia się taki komunikat jak poniżej. Próbowałam wszystkiego od aktualizacji sterowników po ponowne zainstalowanie gry.
Na koncie pojawia się informacja, że grałam niecałe 17 godzin ponieważ wcześniej miałam tę grę zainstalowaną na komputerze. Dodam odrazu, że nie mam żadnych modów ani nic takiego NAWET ZAPISU GRY NIE MAM 🥹

Karta graficzna to NVIDIA GeForce Game Ready.

Proszę o pomoc co mogę jeszcze zrobić. 

7 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    23 days ago

Hej xxpaulixxii​ 

Dzięki za Twój post oraz listę kroków, które masz już za sobą. Upewnij się także, że posiadasz zainstalowane wszystkie aktualizacje systemu.

Następnie odinstaluj grę i zainstaluj ponownie w innej lokalizacji niż dotychczas. Następnie Uruchom EA app jako administrator i z włącz grę bezpośrednio z Biblioteki a nie ze skrótu na pulpicie.

W przypadku dalszych problemów utwórz na komputerze nowe konto administratora i z jego poziomu uruchom grę. 

• xxpaulixxii's avatar
    xxpaulixxii
    Seasoned Newcomer
    18 days ago

Właśnie podczas instalowania gry na nowo zrobiłam to na innej lokalizacji. Po czy uruchomiłam EA jako administrator i próbowałam uruchomić grę z biblioteki na EA. Nic to nie dało.

Próbowałam drugiego sposobu i w dalszym ciągu jest ten sam rezultat.

System jest zaktualizowany.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    16 days ago

Dzięki za potwierdzenie obecnej sytuacji xxpaulixxii​ 

Podeślij nam swój aktualny DxDiag, informację w jakiej dokładnie lokalizacji jest zainstalowana gra oraz czy posiadasz dodatkowy antywirus.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    9 days ago

xxpaulixxii​ Jeśli masz dodatkowego antywirusa, nawet wyłączonego, to wciąż mógł on zablokować plik gry w momencie instalacji lub aktualizacji. Wyłączenie programu nie cofa wcześniejszych blokad, więc gra może nadal mieć ograniczony dostęp do swoich plików. Dlatego najlepiej dodać cały folder gry i EA App do wyjątków w antywirusie, a potem wykonać „Napraw grę” w EA App lub Steam, żeby pliki zostały pobrane od nowa.

Przejrzałam Twój DxDiag. Korzystasz z  Windows 11 Education N, który potrafi być problematyczny przy grach, bo w wersjach „N” system ma wycięte niektóre multimedialne komponenty. Najlepiej zainstalować Media Feature Pack dla Windows 11 N. To właśnie on przywraca brakujące elementy związane z multimediami.

Wykonaj także poniższe kroki, żeby gra zaczęła poprawnie korzystać z karty graficznej RTX 3050:

1. Wejdź w Panel NVIDIA i wymuś, żeby FC 26 zawsze używało procesora graficznego wysokiej wydajności (RTX 3050).
    2. Uruchom ponownie komputer – po tym system powinien przełączyć tryb grafiki.
    3. W EA App wybierz > Napraw grę, żeby odświeżyć pliki po stronie aplikacji.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 3 hours ago
7,524 Posts