Forum Discussion

MatiGames222's avatar
5 years ago

Jak naprawić TS4 po nowej aktualizacji BEZ Origin/Steam?

Cześć. Pisze do Was z moim problemem w Simsach. Krótko chodzi mi o to, czy jest jakiś sposób żeby naprawić to że gra się crashuje bez Origina/Steama itp? Wiem że na Originie można tam sobie dopisać "-nosound" i gra jest wtedy bez dźwięku. Jeżeli chcecie wiedzieć dlaczego nie mam dostępu do Origina to już piszę. Nie działa na moim komputerze. Gdy się loguje jest ciągle biały ekran i nigdy nie znika, próbowałem już wszystkiego, czyszczenie cache i serio wszystkiego. Ale jak gram w tą grę? Grę z Origin po każdym większym update który mnie interesuje (tak jak teraz te platformy, ponieważ kocham budować)  pobieram na innym komputerze (gry nie mam na tym koncie z którego pisze), zgrywam na swój i znalazłem na YouTube poradnik jak grać w TS4 bez Origin. Przepraszam jeżeli nie jest to zgodne z waszą polityką, ale jak działał mi Origin to wydałem na tą grę o wiele za dużo pieniędzy żeby sobie ją odpuścić. Mam nadzieję że coś się znajdzie, ponieważ nie wytrzymuje tego, i tak zapisuje często grę, ale crashe są oczywiście nieprzewidywalne i tracę 25/30 minut swojego życia i dalszą chęć do grania.

1 Reply

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago
    @MatiGames222

Moge ci tyko poradzić jakie kroki wykonac by Origin ci dzialał. Moze pomoze. .Problem prawdopodobnie lezy po stronie dostawcy twojego internetu.ktory ma zablokowany dostep do Origin,
    1. Reset routera
    Wylacz kompletnie twoj modem/router . Odetnij go od pradu na 10 minut i spróbuj wlaczyć ponownie
    2.Wyczyść cache Origin
    https://help.ea.com/pl-pl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/
    3. Zmien DNS
    Przejdź do „Panelu sterowania”,
    Włącz „Centrum sieci i udostępniania”,
    Z menu po lewej wybierz „Zmień ustawienia karty sieciowej”,
    kliknij prawym przyciskiem na ikonę sieci, z którą się łączysz i uruchom „Właściwości”
    teraz zaznacz „Protokół internetowy w wersji 4 (TCP/IPv4)”,
    włącz „Właściwości” (pod spodem),
    zaznacz „Użyj następujących adresów serwerów DNS:
    (zanim wpiszesz tam nowe dane zapisz sobie adres cyfrowy DNS jaki komputer obecnie uzywa gdybys chcial to kiedyś przywrocić)
    i wpisz preferowany serwer 1.1.1.1 oraz alternatywny 1.0.0.1
    zatwierdź, klikając OK i zrestartuj przeglądarkę.

Mozesz ewentuslanie zrobic hotspot, swojego komputera z telefonem aby obejsc twojego dosawce internetu
    https://support.microsoft.com/pl-pl/help/4027762/windows-use-your-pc-as-a-mobile-hotspot

Nie jestem pracownikiem EA

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,325 PostsLatest Activity: 5 minutes ago