Forum Discussion
Witaj @TosiaTIGA
Do przeniesienia gry potrzebny Ci będzie pendrive lub płytka CD (jeżeli w Twoim komputerze jest napęd) o pojemności do 8 GB . Może wystarczy 4 GB - musisz sprawdzić ile GB zawiera folder gry.
1. Następnie wchodzisz w Katalog Dokumenty>Electronicts Arts i tam znajduje się folder gry The Sims 4 z zapisami Twojej rozgrywki. Przenosisz go (kopiujesz) na pendrive.
2. Gdy nowy komputer będzie gotowy do zainstalowania gry, najpierw musisz zainstalować aplikację EA, pobierasz stąd: https://www.origin.com/pol/pl-pl/store/download
3. Po zakończeniu instalacji logujesz się, klikając PPM (prawy klawisz myszki)>"Uruchom jako administrator" - zawsze trzeba logować się w ten sposób.
4. Wchodzisz do Biblioteki gier i klikasz na okładkę gry, a następnie na pobierz (instaluj).
5. Po zainstalowaniu gry, najpierw musisz ją zaktualizować , a następnie włączyć ją, przejść przez CAS, wybrać jakiegoś Sima, a następnie umieścić go w jakimś domu i zapisać grę. Uwaga: zawsze zapisuj grę wyłącznie według opcji "zapisz jako". Ta czynność potrzebna jst do zakończenia poprawnej instalacji gry oraz utworzenia w katalogu Dokumenty folderów: Electronicts Arts>The sims 4.
6. Z pendrive kopiujesz folder gry na pulpit komputera.
7. Wchodzisz w Katalog Dokumenty>Electronicts Arts i do nowo utworzonego folderu gry dopisujesz jakąś nazwę, np - nowa gra (The Sims 4 - nowa gra). Dopóki nie sprawdzisz swojej gry z poprzedniego komputera ten folder (The Sims 4-nowa gra) zostaw.
8. Pod folderem The Sims 4 - nowa gra umieszczasz folder The Sims 4 z pulpitu komputera (kopiujesz go).
9. Logujesz się na Origin ("jako administrator") i włączasz grę.
10. Sprawdzasz starą rozgrywkę.
Uwaga: Jeżeli w "starej" grze masz jakieś mody (nie myl z CC)to przed jej instalacją , zaktualizowaniem oraz uruchomieniem gry na Origin, przenieś folder Mods na pulpit komputera.
Pozdrawiam.
- 6 years ago@danuta720 Jak przenieś z konsoli na komputer czy tak samo?
- kreatora6 years agoHero (Retired)@Awakadabry
Nie da się tego zrobić. Gra w wersji na konsolę nie będzie działać na komputerze. Nie da sie jej tam zainstalowac. Zanim zabierzesz sie do przenoszenia sejfow jak tu opisano powyzej musisz gre zainstalowac, czyli pobrac z Origin na komputer, a to jest niemozliwe w wypadku wersji gry na konsolę
- Dreamer811005 years agoSeasoned Newcomer
Zrobiłam wszystko a i tak nie przeniosło mi moich zapisanych rodzin
- 5 years ago@danuta720 zabieg działa, ale na Windowsie cała gra wyświetla się wtedy jako okienko windows, a nie pełny ekran. Wiesz może jak to naprawić?
- 5 years ago
Czy po przeniesieniu gry, na starym urządzeniu ona pozostanie?
- 2 years ago
hejka, przenioslam moje simsy z innego komputera wlasnie w ten sposob i wszystko sie udalo, mam moje rodziny i zapisy ale mam jeden problem z modami. gdy chce jakies zainstalowac gra tak jakby ich nie widzi. probowalam z roznymi modami i zadnego nie pokazuje w grze. na tamtym komputerze nie mialam tego problemu. czy da sie cos zrobic??
- danuta7202 years agoHero+
Hej 🙂
Może być kilka powodów:
1. W opcjach gry nie zostały zaznaczone (lub zostały wyłączone przez grę) opcje: "Włącz zawartość zmodyfikowaną i mody", "Modyfikacje ze skryptami włączone".
2. Opcja wyłączenia prze grę ma miejsce w przypadku, gdy mody mogą nie być kompatybilne z najnowszą aktualizacją gry.
3. Gra nie została zaktualizowana, a pobrane mody zostały stworzone/zaktualizowane pod najnowszą aktualizację gry..
4. Jeżeli mody dotyczą rozgrywki (nie są to obiekty CC z trybu CAS/kupna-budowy) to większość z nich najpierw trzeba ustawić w grze.
Polecam poradnik:
Pozdrawiam. 🙂
- 2 years ago@danuta720 UDAŁO SIĘ! dziekuje bardzo<33
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Community Highlights
Recent Discussions
- 55 minutes ago
Jak to wyłączyć?
Solved5 hours agoJabłka nie mają nazwy.
Solved15 hours ago- 24 hours ago