Forum Discussion

karoinakocot's avatar
5 years ago

Jak przywrócić usunięty folder MODS w The Sims 4?

Hej 🙂

Po ostatniej aktualizacji nie wiem dlaczego, nie działały mi żadne mody :/ Próbowałam coś temu zadziałać (otworzyć grę, w ustawieniach włączyć zawartość zmodyfikowaną), ale bezskutecznie. Przez przypadek z folderu Dokumenty-->Electronic Arts-->The Sims 4-->Mods usunęłam cały folder Mods. Nie mam pojęcia co zrobić, aby go przywrócić i aby mody znowu działały. Próbowałam standardowo utworzyć nowy folder, ale nic to nie pomogło. Jakieś pomysły? Tęsknię za pograniem sobie w Simsy :') 

Z góry dziękuję za pomoc ♥

2 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago
    @karoinakocot

Ostatnio ten problem wystepuje u graczy uzywajacych pogramow antywirusowych Avast , Avg czy Sophos. a nawet Kaspersky
    https://answers.ea.com/t5/Technical-Issues-PC/CURRENT-ISSUE-Anti-Virus-blocking-User-Folder-Screenshots/td-p/9572695/jump-to/first-unread-message
    Antywirus blokuje wygenerowanie sie poprawnego pliki GameVersion w folderze gy, gorzej bo potrafi tez zablokowac plik odpowiedzialny za wlaczenie gry.
    Na dzis najlepszym rozwiazaniem jest odinstalowanie go do zera - praktycznie Windows Defender na PC czy Gatekeeper na Macu wystarczajaco chronia twoj komputer
    Z folderu gry - tam gdzie masz folder mods wywal plik czy o nazwie GameVersion
    Nastepnie napraw gre na Origin
    Origin /Moja biblioteka gier - prawym myszy na pkładke gry - opcja Napraw
    Problem powinien zniknąć
    Mozesz oczywiscie dodac 2 pliki Origin - Origin. exe i OrigiClientService.exe oraz 2 pliki gry TS4.exe oraz TS4_x64.exe - razem cztery pliki do wyjatkow w twoim dotychczaswoym programie antywirusowym jesli potrafisz to zrobić.

Nie jestem pracownikiem EA
  • Hej @karoinakocot 

Możesz jedynie sprawdzić, czy folder ten nadal nie znajduje się w koszu. Jeżeli nie ma go tam, to niestety już nic nie zrobisz.

Gdy włączysz grę, folder ten odnowi się w Twoim folderze The Sims 4, ale na nowo będziesz musiała pobrać mody, oraz obiekty CC.

Mody/CC mogą nie działać dlatego, że zostały źle wypakowane, pobrałaś do gry zepsute mody i najnowsza aktualizacja  je wykryła, lub po ostatniej aktualizacji przestały być aktualne.

Przeczytaj poradnik:

https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863

Pozdrawiam.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,320 PostsLatest Activity: 3 hours ago