Forum Discussion

weeronika123's avatar
weeronika123
Seasoned Newcomer
2 months ago

Problem z grą

Witam, 
po ostatnich aktualizacjach mam problem z grą. Owszem gram jako elf, ale mam problem, żeby cokolwiek tym simem robić. Praktycznie żadnej interakcji z komputerem na parceli. A teraz również nie mogę nakarmić kur. Czy ktoś też tak ma? 

5 Replies

• Hej weeronika123​ 

Jeżeli używasz modów/CC to zastosuj te wskazówki:

1. Wyjmij z gry folder Mods.

2. Z folderu The Sims 4 usuń następujące pliki/foldery:
    - cache,
    - cachestr,
    - onlinethumbnailcache,
    - localthumbcache,

3. Jeżeli masz w nim pliki o nazwie:
    - lastException .txt,
    - LastUIException.txt
    - LastCrash.txt
    to także je usuń, gdyż one również powodują błędy gry.

4. Napraw grę w aplikacji EA.

5. Włącz grę i sprawdź rozgrywkę.

Przeczytaj uważnie poradnik:

Poradnik : Jak się pozbyć błędów w grze i problemów z modami. | EA Forums - 11091536

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    2 months ago

weeronika123​ 

W grze The Sims 4 nie ma postaci elfa. Czy możesz dokładniej sprecyzować swój problem? Czy możesz pokazać tego elfa na zdjęciach z gry (zdjęcia robione z komputera i pokazany cały ekran gry wraz z interfejsem dolnym i górnym). 

Przy okazji, proszę prześlij raport dxdiag : https://help.ea.com/pl/articles/platforms/dxdiag-information-pc/

Jeśli grasz na komputerze PC, a gra zawiesza się, działa wolno lub występują w niej problemy z grafiką, najpierw sprawdź swój PC, aby upewnić się, że:

• komputer spełnia minimalne wymagania dla danej gry;
    • sterownik karty graficznej jest aktualny.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    6 days ago

Daj znać czy problem występuje przy zupełnie nowym zapisie (sprawdź grając jako Sim z gry podstawowej oraz w drugim nowym zapisie jako Sim z Czar Natury).

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,378 PostsLatest Activity: 2 months ago