Forum Discussion

avuuusia's avatar
8 years ago

"Kończenie" naprawiania gdy, które się nie kończy

Nie mogłam uruchomić gdy The Sims 4 - wymagała aktualizacji, podczas instalacji aktualizacji wystąpił błąd aplikacji origin.

po uruchomieniu jej ponownie wybrałam ponownie instalację aktualizacji ale sytuacja się powtórzyła

wybrałam więc opcję napraw

aplikacja przejrzała pliki i utknęła w statusie "Kończenie"

trwa to już kilka godzin, nie mogę wyjść z aplikacji ponieważ mam komunikat, że jest wymagane zakończenie tego "kończenia"

czy to normalne, że to tyle trwa?

6 Replies

• Hej

Naprawienie gry nie powinno trwać tak długo. Sugeruję zrestartować komputer i wykonać naprawę ponownie.

Jeśli problem będzie dalej występował, wykonaj reinstalację Origina po czym uruchom naprawę ponownie. Dodatkowo, jeżeli posiadasz zainstalowane mody lub nieoficjalne dodatki, postaraj się je usunąć.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    8 years ago

@avuuusia

Przeniosłem Twój post na Forum The Sims 4. Daj nam znać czy udało Ci się rozwiązać problem :eahigh_file:

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    7 years ago

wyloguj się,a później zaloguj(mi tak się udało)😉

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    7 years ago

Mi pisze: Wylogowanie z Origin niemożliwe, ponieważ trwa aktualizacja The Sims 4

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    7 years ago
    @XxYulqxXyt
    Odinstaluj Origin recznie w opcji Dodaj/Usuń programy, Nastepnie wylącz swoj antywirusowy Windows Defender. Defender Windowsa ostatnio zaczął blokować pliki Origin w Win10 w niektorych komputerach.
    Pobierz najnowszy Origin stad
    https://www.origin.com/usa/pl-pl/store/download
    i klikajac na niego zainstaluj.
    Potem klikajac prawym myszy na ikonke Origin wybierz "Uruchom jako Administrator"
    Zaloguj sie i na Origin w bibliotece gier kliknij prawym myszy na TS4 i wybierz aktualizuj
    Po akualizacji i sprawdzeniu czy grę mozna uruchomić mozesz juz włączyc z powrotem Defendera
    Nie jestem pracownikiem EA

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    7 years ago

@XxYulqxXyt

Jeżeli masz jakieś mody w grze to koniecznie wyjmij na pulpit komputera folder Mods i na razie nie dodawaj go do gry. Wszystkie modyfikacje zawierające skrypty obecnie są zepsute i mogą zepsuć grę, a także uniemożliwić poprawne pobranie aktualizacji.

Jeżeli zdecydujesz się na odinstalowanie Origin to zanim go ponownie zainstalujesz, najpierw przeczyść komputer programem Cleaner, a następnie zrestartuj go. Jeżeli tego nie zrobisz, to resztki plików, które zawsze pozostają w komputerze po odinstalowaniu programów, spowodują, że nowo zainstalowany Origin nie będzie działał poprawnie.

Nie jestem pracownikiem EA, pomagam jako gracz.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,151 PostsLatest Activity: 3 months ago