Forum Discussion

891981981's avatar
4 years ago
Solved

Kod aktywacyjny do The Sims 4

Witam!

Piszę o pomoc w sprawie problemu z kodem aktywacyjnym do The Sims 4

Kilka lat temu kupiłam podstawę do The Sims 4. Zainstalowałam ją na laptopie, jednakże gra nie chciała się uruchomić, więc musiałam ją odinstalować. Dość niedawno temu znów spróbowałam zainstalować grę na innym laptopie. Wpisując kod na platformie Origin, wyskoczył mi komunikat, że kod został już wykorzystany. Teraz wiem, że kod aktywacyjny jest jednorazowy i nie da się zainstalować tej samej gry na dwóch różnych kontach, jednakże nie pamiętam hasła, ani nawet loginu do poprzedniego konta, na którym ową grę zainstalowałam. Nigdy nawet też nie zagrałam w podstawkę, za którą dałam dużo pieniędzy (3 lub 4 lata temu podstawa do The Sims 4 kosztowała powyżej 100 złotych). Proszę o pilną odpowiedź w tej sprawie co w takiej sytuacji mogę zrobić i czy istnieje możliwość, aby EA wysłało mi nowy kod aktywacyjny.

Z góry dziękuję i życzę miłego dnia 🙂

• @891981981 

Cześć, jeśli podasz wszystkie dane i potwierdzenie zakupu może i jest szansa. 

Skontaktować możesz się od poniedziałku do piątku w godzinach 12:00 do 21:00
    Telefon +48 22 397 08 40

Pozdrawiam

6 Replies

• Twitch_evo0001's avatar
    Twitch_evo0001
    Rising Adventurer
    4 years ago

Cześć, 

Kod aktywacyjny przysługuje tylko na jedno konto i niestety nie można go użyć na drugim.

Musisz napisać na support zamieszczając wszystkie informacje jakie pamiętasz o starym koncie, może ci się uda je jakoś odzyskać. 

Pozdrawiam.

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago
    @Twitch_evo0001

Musisz zalogować sie na to samo konto Origin na ktorym zrejestrowałas gre po raz pierwszy
    Jesli nie pamietasz ani nicku ani hasla uzyj do logowania agresu mailowego jakiego uzylas zakladajac konto a w panelu logowania wybrac opcje zapomnialam hasla i dalej postepowac wedlug otrzymywanych instrukcji
    Jesli uda ci sie zalogowac na to konto a gry nie ma w Moja biblioteka gier z opcją POBIERZ na okładce to poszukaj jej pod zakladka Filtr po prawej u gory screenu w opcji Ukryte
    Jesli straciłas tez swoj stary adres mailowy to opcje odzyskania gry są raczej kiepskie ale zasze pozostaje prośba o pomoc

Kontakt z polskim supportem EA
    Telefon +48 22 397 08 40 - Czynne jest od poniedziałku do piątku w godzinach 12:00 do 21:00
  • 891981981's avatar
    891981981
    4 years ago
    @Twitch_evo0001 A czy istnieje możliwość, aby EA przesłało mi nowy kod aktywacyjny? I czy w ogóle tak robią? Jeśli tak, to napisz proszę, jak się z nimi skontaktować w takiej sprawie, bo nie wydaje mi się, abym odzyskała poprzednie konto ;(
  • Twitch_evo0001's avatar
    Twitch_evo0001
    Rising Adventurer
    4 years ago

@891981981 

Cześć, jeśli podasz wszystkie dane i potwierdzenie zakupu może i jest szansa. 

Skontaktować możesz się od poniedziałku do piątku w godzinach 12:00 do 21:00
    Telefon +48 22 397 08 40

Pozdrawiam

• mam pytanie jak dzwonie na ten numer to wlacza sie sekretarka a potem rozlancza jest jakis inny numer

• Narayen's avatar
    Narayen
    Legend
    2 years ago

@qih293gjcheg  Witaj 🙂

Nie, to jest jedyny numer telefonu do supportu, jak napisano wyżej czynny jest od 12:00 do 21.00 od pon. do pt. i najlepiej w tych okresach dzwonić.

Można jeszcze ew. skorzystać z chata na stronie help.ea.com, jeśli nadal kontakt telefoniczny byłby utrudniony.

W razie dalszych pytań, proszę załóż nowy wątek. Ten wątek zamknę, ze względu na zasady forum dot. odkopywania starszych tematów - Ostatnia wypowiedź miała miejsce ok. 2 lata temu.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,023 PostsLatest Activity: 50 minutes ago