Hejka! Mam pewnien problem z modami ze skryptami... Chodzi o to że pobrałam sobie program MCCC i dodałam go do gry. Niestety pojawiają mi się tylko pliki z zwykłą zawartością, a pomimo włączonych mo...
Sprawdź numer wersji Sims 4 na dole ekranu menu.. Jeśli numer kończy się na .1520, masz wersję Tradycyjną będzie to na samym dole strony małymi literami. Jeśli korzystasz z gry Sims 4 Tradycyjna wersja gry, będziesz musiała użyć MC Command Center 6.6.0 (wersja Legacy Edition).
Te pliki u mnie troche inaczej wygladają ale chyba są identyczne jak u ciebie - nie wiem dlaczego. Skąd je sciagałaś? ( wyszlo u mnie popzednio wiecej bo podczas gry jeszcze sie wykreuje plik odpowiedzialny za zglaszanie błedów.)
Jesli wszystko zrobiłaś poprawnie to jedyne co moge podejrzewać, to to ze masz program antywirusowy z netu ktory ci blokuje te opcje wlaczenia modów .
Pamietasz ze mody wlaczasz w opcjach gry w dziale inne w dwoch miejscach? (Zwykle modyfikacje i modyfikacje ze skryptami)
Jesli masz program antywirusowy z netu taki jak Norton, Avast , AVG, Sophos , McAfee, Kasperski albo jakikolwiek inny - wyłacz go, albo odinstaluj. Albo dodaj w nim pliki exe gry do wyjatków. Na dzis kazdy z tych programow potrafii zablokować losowo pliki gier. Nawet ten uruchamiajacy grę. Windows Defender na Win10 lub GateKeeper na Macu wystarczajaco chronia twoj komputer. Tu jest info jak powinno sie odinstalować Avast https://support.avast.com/pl-pl/article/Uninstall-Antivirus/mputer. Jeśli masz inny program niż Avast wpisz w Google jego nazwę plus słówko Uninstall, Odinstaluj . Nastepnie wyszukaj w pokazanych linkach instrukcje jak to zrobić Jesli chcesz testowo wylaczyc taki program wpisz w Google jego nazwe i slowko Disable. Wyłaczanie. W zadnym wypadku nie usuwaj takiego programu opcja Windowsa Dodaj/Usuń programy bo ni odinstaluje to takiego programu całkowicie i dalej bedzie on blokował pliki gry. Po odinstalowaniu, czy wyłączeniu antwirusa, napraw gre na Origin aby naprawic poblokowane pliki. Origin./Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke gry- opcja Napraw Mozesz oczywiscie dodac 2 pliki gry TS4.exe oraz TS4_x64.exe do wyjatkow w swoim programie antywirusowym. Sciezka do tych plików w Windows 10: Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu odszukaj na liscie System a dalej po kliknieciu w to odszukaj Moj komputer > dysk C.> Pliki programów (x86) >Origin games >The Sims4 > game (tego folderu szukaj pod literka g) > Bin i Bin_LE W kazdym z obu folderów Bin znajduje sie plik zaczynajacy sie od literek TS4 i oba te pliki nalezy dodac do wyjatków
Jedyne co mogę jeszcze podejrzewać to to ze masz zepsuty plik resource.cfg w folderze mods. Przenieś caly folder mods na pulpit nastepnie napraw gre na Origin Origin /Moja Biblioteka gier - prawym myszy na okladke gry - opcja Napraw. Natępnie włacz gre aby powstał nowy folder Mods w folderze gry, sprawdź czy masz włączone mody w opcjach, -wyjdź z gry i przeklej folder z modem MCC z folderu Mods na pulpicie do nowo wykreowanego folderu Mods z nowym plikiem resource.cfg w środku. Potem włacz gre i moze w końcu ten mod sie objawi
Sprawdź numer wersji Sims 4 na dole ekranu menu.. Jeśli numer kończy się na .1520, masz wersję Tradycyjną będzie to na samym dole strony małymi literami. Jeśli korzystasz z gry Sims 4 Tradycyjna wersja gry, będziesz musiała użyć MC Command Center 6.6.0 (wersja Legacy Edition).
Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,145 PostsLatest Activity: 2 days ago