Forum Discussion

ob7xk41aaw36's avatar
ob7xk41aaw36
Newcomer
2 days ago

moje simsy nie mogą pojechać na urlop w Salvadorada

Mam problem z dodatkiem do gry Salvadorada. Nie mogę jechać na urlop przez to że jak klikam na telefon i chcę wcisnąć WEŻ URLOP , tam piszę: wakacyjne parcele na wynajem nie są w tej chwili dostępne. Możesz zmienić typ nie zajętej parceli, żeby spędzić tam urlop.

Ja prubowałam wszysko!! 

1 Reply

• Hej ob7xk41aaw36​ 

Sprawdziłam w swojej grze i nie mam takiego problemu. Na początek sprawdź, czy w twojej grze - w świecie Salvadorada - znajdują się działki oznaczone jako wynajem wakacyjny".

Jeżeli w grze masz jakieś mody/CC to one mogą być tego przyczyną .

W takiej sytuacji: 

• W Katalogu Dokumenty/Electronic Arts > z folderu The Sims 4, wyjmij folder Mods na pulpit komputera (i nie wkładaj go z powrotem do gry!);
    • Usuń stamtąd plik localthumbcache.package;
    • Napraw grę w aplikacji EA;

Przeczytaj uważnie poradnik i zastosuj jego wskazówki.

Jeżeli nie masz w grze modów/CC to przyczyną błędu może być zepsuty zapis gry.  Zbugowany zapis najczęściej pojawia się wtedy gdy:

• Zapisujesz grę zwykłymi zapisami > "zapisz" oraz "zapisz i wyjdź" i robisz to z poziomu świata gry, a nie wtedy gdy jesteś na parceli;
    • Długo grasz na tym jednym zapisie oraz długo grasz jedną rodziną i w tym samym domu;
    • Pobierasz z Galerii obrazy "No CC", domy nieznanych autorów, które mogą mieć błędy i nieznane elementy z Debug.
    • Jeżeli zapisujesz grę według opcji "zapisz jako" (jedyna prawidłowa opcja na dzień dzisiejszy), to możesz spróbować wrócić do wcześniejszych zapisów gry, w których nie ma tego błędu. 

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 12 hours ago
7,758 Posts