Forum Discussion

Pirania080's avatar
Pirania080
Seasoned Newcomer
1 year ago

Nagrody kosiarza błąd

Hej, nie działa u mnie wydarzenie związane z nagrodami mrocznego kosiarza. Doszłam do 3 tyg. odebrałam nagrody i niestety na tym koniec. Nie mam zadań do 4 tygodnia chociaż widzę jakie powinny być, ale niestety nie pojawiają się instrukcje z zadaniami od kosiarza, które jak do tej pory były w lewym górnym rogu. Błąd pojawił się po instalacji dodatku zostań gwiazdą. Wylogowałam się już z konta, uruchamiałam ponownie komputer, naprawiałam grę kilka razy, nic nie pomogło. Czy ktoś wie o co może chodzić? Nie używam też modów. Pliss help!❤️

Spoiler

Spoiler
Spoiler

8 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 year ago

Hej @Pirania080 

Upewnij się, że posiadasz aktualną wersję gry. Stwórz też nową rodzinę i sprawdź czy zadania się aktualizują.

• U mnie niestety to samo, zrobiłam wszystkie aktualizacje, nową rodzinę i dalej nic. Mam tylko okno z nagrodami 

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    1 year ago

@Pirania080  , @basiaofficial 

Ja także nie mogę ukończyć nowych zadań, utknęłam na 4 wyzwaniu.

Z tego co wiem, EA nadal pracuje na tymi błędami i prosi o dołączenie raportów na angielskiej części AHQ w tym temacie. Jeżeli chcecie, by szybko naprawili te błędy to dopiszcie się w którymś z wymienionych tam tematów.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    1 year ago

U mnie udało się ukończyć zadanie, ale dopiero po patchu z 1 listopada. Nie wiem czy ma to znaczenie, ale utworzyłam zupełnie nową postać a wcześniej kopiowałam savy gry i wklejałam je do nowego folderu The Sims4 w Dokumentach (to nic nie dało) a dopiero 2 dni później pobrałam aktualizacje i ruszyło mi zaliczanie i wyświetlanie zadań. Nie wracałam już do wcześniejszych rodzin tylko wszystko wykonałam moją nową Simką.

Tak jak pisze @danuta720 sprawa jest w toku, bo nie u wszystkich to zadziałało.

Wcześniej utknęłam i nie mogłam odebrać Zielonej Księgi Zielonej Damy.

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    1 year ago

@Pirania080 , @basiaofficial ,

Dokładnie tak, po aktualizacji gry na moment i u mnie w grze pojawiły się nowe zadania, gdy przeniosłam rozgrywkę do nowego folderu gry. Niestety na drugi dzień zniknęły, gdyż  nie mogłam dokończyć tych wyzwań, bo miałam do dokończenia pilną budowę w grze.

Być może, gdybym pokusiła się o ponowne przeniesienie mojej rozgrywki do następnej nowej gry, to zadania powrócą. Zatem spróbujcie tego sposobu, może się uda - spróbujcie sposobu opisanego przez @EA_Kalina  w tym temacie.

• Lay_Rinae's avatar
    Lay_Rinae
    1 year ago

U mnie zadziałało wyłączenie dodatku i dopiero wtedy założenie nowej gry. Po skończeniu nagród dopiero wtedy włączyłam dodatek i jest w porządku. Wcześniej testowałam flush DNS + odinstalowanie całej gry, ale samo to nie działało. 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    1 year ago

@Lay_Rinae Super! Dziękuję, za przesłanie kroków, które Tobie pomogły. Twoja odpowiedź może pomóc innym +XP.

• Lay_Rinae's avatar
    Lay_Rinae
    1 year ago
    1. Ktoś na grupie FB zwrócił uwagę, żeby zebrać dane czy ten problem występuje na czysto odpalonej grze (EA) czy poprzez platformy (np. Steam) czy na konsolach (i jakich). Może ktoś z devów albo analityków to ogarnie.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 1 hour ago
7,583 Posts