Forum Discussion

msciciel09's avatar
4 years ago

nie działajacy pakiet

kupilem sims 4 a potem kupiłem sims 4 digital delux pack bo chciałem tansze dlc bo była jaszcze promocja. byłem w tedy simsach pokazało mis sie cos a ja klinołem alt + F4 żeby dodalo mi dlc. pobrało mi tylko soundtrack co mam zrobić?

9 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago
    @msciciel09

Nie bardzo rozumiem co ci sie nie zainstalowało. Cala gra The Sims4 czy tylko ten bonusowy pack?
    Czy gre kupileś na Origin, czy Steamie czy to była gra na dysku ze sklepu.
    Na razie podejrzewam ze gre kupiles na Origin i ani podstawka ci sie nie zainstalowala ale nie zainstalowal ci sie ten pack delux .

Zaloguj sie na Origin otwórz /Moja biblioteka gier kliknij lewym myszy na okladke TS4 (jesli sie nie zainstalowala po zakupie powinna mieć opcje Pobierz.
    Jesli sie zainstalowala ale źle - kliknij prawu myszy na okladkę Origin i wybierz opcje Napraw
    Wersja delux
    Kliknij lewym myszy na okladke gry i na stronie ktora ci sie otworzy wybierz zakładkę Dodatkowa zawartość odszukaj tam Zestaw Dusza Towarzystwa (to jest dodatkowa zawartość wersji Delux) teoretycznie powinna ci sie zainstalować przy naprawie gry ale jesli tak sie nie stanie pobierz ja z Biblioteki
  • @kreatora kupiłem na steamie. pokazuja mi te pakiety ale musze je pobrac na steam a problem jest taki ze nwm jak
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago

@msciciel09

Najpierw pobierz i zainstaluj aplikacje Origin, a potem utworz na nim konto na bazie twojego adresu email.
    https://www.origin.com/pol/pl-pl/store/download

Otwórz Origin

Zaloguj się do Steam.
    Uruchom grę EA na Steam przyciskiem Graj.
    (Origin w tle wciaz otwarty)
    Aplikacja Origin poprosi o powiązanie konta Steam z kontem EA
    Steam zainstaluje grę i poinformuje cię, kiedy będzie gotowa do gry

Gre uruchmiassz zawsze ze Steamu i dodatki tez kupujesz zawsze na Steamie - kupione na Origin nie beda działać

• ja mam origin ale mówie ze pakiety mi nie działaja nwm jak na steam aktywowac te pakiety

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago

@msciciel09

Zakladam ze masz Win 10 4 bitowy o takich mniej wiecej parametrach
    PROCESOR:Intel core i5 albo szybszy
    AMD Athlon X4
    KARTA GRAFICZNA :NVIDIA GTX 650 albo lepsz
    PAMIEĆ:OPRERACYJNA 8GB RAM albo wiecej
    WOLNE MIEJSCE NA DYSKU najmniej :18 GB

Uruchom Origin jako Administartor
    Prawym myszy na ikonke Origin - urucuomm jako Administrator
    Teraz sprobuj pobrac gre ze Steamu

Moze to blokowac jakis program dzialajacy w tle uruchom komputer w trybie czystego rozruchu aby to wykluczyc
    https://help.ea.com/pl-pl/help/faq/how-to-clean-boot-your-pc/

Moze to blokowac program antywirusowy

Jesli masz program antywirusowy z netu taki jak Norton, Avast , AVG, Sophos , McAfee, Kasperski albo jakikolwiek inny -  wyłacz go, albo odinstaluj.  Albo dodaj w nim pliki exe gry do wyjatków. Na dzis  kazdy z tych programow potrafii zablokować losowo  pliki gier. Nawet ten uruchamiajacy grę.  Windows Defender na Win10 lub GateKeeper na Macu wystarczajaco chronia twoj komputer.

Tu jest info jak powinno sie odinstalować Avast

https://support.avast.com/pl-pl/article/Uninstall-Antivirus/mputer.

Jeśli masz inny program niż Avast wpisz w Google jego nazwę plus słówko Uninstall, Odinstaluj . Nastepnie wyszukaj w pokazanych linkach instrukcje jak to zrobić

Jesli chcesz testowo wylaczyc taki program wpisz w  Google jego nazwe i slowko Disable.  Wyłaczanie.

W zadnym wypadku nie usuwaj takiego programu opcja Windowsa Dodaj/Usuń programy bo  to nie odinstaluje takiego programu całkowicie i dalej bedzie on blokował pliki gry.

Po odinstalowaniu, czy wyłączeniu  antwirusa, napraw gre na Origin aby naprawic poblokowane pliki.

Origin./Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke gry- opcja Napraw

Mozesz oczywiscie dodac 2 pliki gry TS4.exe oraz TS4_x64.exe do wyjatkow w swoim programie antywirusowym.

Sciezka do tych plików w Windows 10:

Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu odszukaj na liscie System a dalej po kliknieciu w to odszukaj Moj komputer > dysk C.> Pliki programów (x86) >Origin games >The Sims4 > Game (tego folderu szukaj pod literka g) > Bin i Bin_LE W kazdym z  obu folderów Bin znajduje sie plik  zaczynajacy sie od literek TS4 i oba te pliki nalezy dodac do wyjatków

Moze to byc brak bibliotek Windowsa 

Kliknij znaczek Windowsa w lewym rogu ekranu z listy programow ktore sie otworza wyszukaj na dole Ustawienia i kliknij w to. Nastepnie wybierz Aplikacje i tam poszukaj takich plikow Microsoft Visual: C++. Kazdy z nich bedzie mial koncowke z datą roku. Kliknij na kazdy z nich po kolei prawym myszy i wybieraj opcje Modyfikuj - aby je uaktualnić. Microsoft nie uaktualnia ich w aktualizacjach i trzeba to robić samemu. Wszystkie pliki z końcówką 2015 odinstaluj

Nastepnie wejdz w ten link i w dziale Visual Studio 2015,2017 2019. 2022  pobierz 2  pliki Microsoft Visual C++ x64  oraz VisualC++x86  (NIE POBIERAJ WERSJI ARM)

https://support.microsoft.com/pl-pl/topic/najnowsze-udost%C4%99pnione-pliki-programu-visual-c-do-pobrania-2647da03-1eea-4433-9aff-95f26a218cc0

Nastepnie zainstaluj te pliki klikając na nie prawym myszy, a po zainstalowaniu zrestartuj komputer (opcja uruchom ponownie)

• Narayen's avatar
    Narayen
    Legend
    4 years ago

@msciciel09  @kreatora  Witajcie 🙂

Na Steam dodatki pobierane są automatycznie bez ingerencji użytkownika zaraz po zakupie, na Origin nie musisz nic robić.

Uruchom The Sims 4 (Platforma Steam przy uruchamianiu gry automatycznie zweryfikuje, czy coś trzeba dograć i wyda komunikat informacyjny, że coś doinstalowuje do produktu) i zobacz czy zawartość z Deluxe jest dostępna w grze - odblokowana automatycznie, chociaż w grze tego nie zauważysz, nie jest to oznaczone żadną ikonką - musisz sam ustalić czy te zawartości są dostępne w grze.

Po pierwsze zobacz w bibliotece gier Steam, czy nie posiadasz czasami dwóch odrębnych wersji gry The Sims 4, jak pisałeś masz zwykłą wersję TS4, a dzień później dokupiłeś wersję Deluxe, i nie wiem jak platforma Steam to zinterpretowała jako całość lub osobne dwie gry.

Jeżeli byś nadal tego nie było, możesz próbować naprawić grę z poziomu Steam, z poziomu Origin będzie to niemożliwe - Na okładce gry TS4 w Steam wybierz "Właściwości" i zakładka "Pliki Lokalne" a następnie kliknij na 'Sprawdź spójność plików gry.." - Steam podejmie próbę naprawy i dogrania brakujących elementów gry, jeżeli to będzie konieczne.

Ostatecznie odinstaluj grę z poziomu Steam - na okładce gry tak samo kilknij PPM (prawym przyciskiem myszy) najedź wskaźnikiem myszy w menu na "zarządzaj" i z rozwijanego submenu wybierz "odinstaluj", a następnie pobierz TS4 ponownie, wcześniej na zakładce DLC zobacz czy wszystko jest zaznaczone żeby zainstalował.

• nie. nie zadziałało jakby nwm jak pobrac ta zawartosc bo mi sie nie pobrała dlatego o tym pisze a nwm jak to pobrac do ts4

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,454 PostsLatest Activity: 4 days ago