Forum Discussion

Jasiek1337_2's avatar
Jasiek1337_2
Rising Newcomer
7 hours ago

Nie można odpalić gry

Cześć, widziałem pare postów na temat tego że nie można odpalić gry, ale u każdego było to powiadomienie na EA app. U mnie jest to okienko z gry, i nie da się nic z tym zrobić. Pobierałem na nowo gre, Wyłączałem Windows Defendera, czyściłem pamięć podręczną, odpalałem jako administrator, i finalnie naprawiałem na Ea. Czy ktoś ogarnia ten błąd? Po aktualizacji która pewnie miała to naprawić 23 Lipca dalej to mam, i nic się nie zmienia

2 Replies

• Wole to dopisać - Okazuje się przy okazji ze w własciwościach nie ma wybranego języka, gdy wybieram - Rozpoczyna sie pobieranie Polskiego, ale potem nie moge dalej gry odpalić oraz język spowrotem wraca na puste pole

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    5 hours ago

Jasiek1337_2​ 

W takiej sytuacji,  najlepiej dodać grę jako wyjątek do zapory Windows.

Aby dodać The Sims 4 do wyjątków Windows Defender, otwórz Zabezpieczenia Windows → Ochrona przed wirusami i zagrożeniami → Zarządzaj ustawieniami. Następnie w sekcji Wykluczenia kliknij „Dodaj lub usuń wykluczenia” i wskaż główne pliki gry TS4_x64.exe (z folderów Bin oraz Bin_LE). 

Aby zabezpieczyć grę i aplikację EA przed błędami, dodaj do wyjątków poniższe elementy:

• Pliki wykonywalne gry: TS4_x64.exe w ścieżce C:\Program Files (x86)\Origin Games\The Sims 4\Game\Bin oraz Bin_LE
    • Aplikację EA app: EADesktop.exe w ścieżce C:\Program Files\Electronic Arts\EA Desktop\EA Desktop
    • Folder Dokumentów: Dokumenty\Electronic Arts\The Sims 4 (wykluczenie całego folderu zapobiega blokowaniu zapisów i modyfikacji przez antywirus)

Jeżeli potrzebujesz instrukcji dodawania wyjątków w  innych programach antywirusowych, zajrzyj tutaj:

Dodawanie wyjątków i aktualizacja programów antywirusowych

Jeżeli chodzi o wybór języka, związany jest on z regionalizacją.Jeżeli więc kupiłeś grę w innym obszarze niż Polska (mieszkasz poza Polską, lub kupiłeś grę w jakimś sklepie online), możesz mieć problem z ustawieniem polskiego. 

Jeżeli kupiłeś grę w Polsce to wyczyść pamięć podręczną aplikacji EA, a następnie ponownie ustaw język.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 2 hours ago
7,838 Posts