6 years ago
Nie mogę wejść w moją rodzinę
uruchomiłam grę jak zawsze, ale kiedy chciałam wejść w moją rodzinę, wyświetliło mi się to, co wysłałam w załączniku. Mogę wejść w inne rodziny, jednak one nie mają mojej rodziny w znajomych, a ...
Witaj @Attoin
Gdy masz w grze zepsute mody/CC to odinstalowanie jej, lub wyłączenie modyfikacji nic nie daje.
Większość modów , a także niektóre CC, przestają działać po każdej aktualizacji gry, dlatego przed aktualizacją gry zawsze należy wyjmować folder Mods na pulpit komputera. A po jej zakończeniu najpierw trzeba wejść do gry, żeby dokończyć proces aktualizacji.
Dopiero, gdy wszystko przebiegnie pomyślne trzeba przejrzeć folder Mods, sprawdzić aktualizacje modów, oraz CC, a te zepsute usunąć z gry.
Zapoznaj się z Poradnikiem. Przeczytasz w nim także, jak odróżniać mody od CC.
A teraz wykonaj poniższe zalecenia:
1. Usuń z gry folder Mods.
2. Z folderu gry znajdującego się w katalogu Dokumenty/Electronic Arts/The Sims 4 - usuń następujące pliki/foldery:
- cache,
- cachestr,
- onlinethumbnailcache,
- localthumbcache.package
To są pliki tymczasowe i po ponownym włączeniu gry, odbudują się jako nowe zapisy.
3. Napraw grę na Origin, klikając PPM (prawy klawisz myszki) na okładkę gry.
4. Zanim ponownie włożysz do gry jakieś mody, lub obiekty CC, usuń te zepsute (według powyższego poradnika).
Jeżeli to nie pomoże to trzeba będzie przywrócić grę do ustawień fabrycznych.
W tym celu:
1. W katalogu Dokumenty/Electronic Arts do folderu The Sims 4 dopisz jakąś nazwę, np.: The Sims 4-stara gra.
2. Zaloguj się na Origin "Jako administrator" - klikając PPM na ikone aplikacji Origin.
3. Włącz grę - w katalogu Dokumenty/Electronic Arts pod The Sims 4-stara gra utworzy się nowy folder The Sims 4.
Ale uwaga! - proces utworzenia nowej gry zostanie poprawnie dokończony, gdy wejdziesz do CAS i wybierzesz jakiegoś Sima, a następnie wejdziesz z nim do jakiejś okolicy i zakwaterujesz go na jakiejś działce, a następnie zapiszesz grę.
Zawsze zapisuj grę według opcji "zapisz jako", gdyż zwykłe zapisy psują grę.
Jeżeli moje porady pomogą przywrócić grę do normalnego stanu to najlepszym podziękowaniem na AHQ jest przyznanie PD oraz zaakceptowanie mojego postu, jako rozwiązania. 🙂
Pozdrawiam.
Co konkretnie zrobiłaś oprócz przeczytania poradnika? Mogłabyś napisać króciutko w punktach?
Nie wyświetla się Twój załącznik. Wklej to zdjęcie normalnie do postu, ale nie z telefonu, zrób je z gry i wklej z komputera. 🙂
Podaj też (w załączniku) raport Dxdiag, może problem lezy w Twoim komputerze.
PS. Pobrałam Twój załącznik i mam pytanie, czy grasz na telefonie, czy na komputerze? Jeżeli na komputerze to jaki masz system PC, czy Mac?
I jeszcze jedno mnie zastanawia, opisy na zdjęciu są w języku angielskim. Gdzie kupowałaś grę?
Pozdrawiam.
A co zrobić żeby odzyskać ta rodzine oraz wszytskie więzi z innymi simami? Pierwszy sposób nie działa a drugi działa ale nie chce stracić simow, parcel itd.