Znikające obiekty w The Sims 4
Witam
Jestem po wymianie komputera na taki, który umożliwia uruchomienie The Sims 4. Mam czystą instalację TS4 + dodatki, które zakupiłem (w tym prawie nieużywane wiejskie Życie). Niestety, już na początku rozgrywki pojawiły się problemy, które tu na forum już od 6 lat są zgłaszane.
Opisze pokrótce: w czasie podróżowania między parcelami, jak również przy ładowaniu zapisu, ekwipunek Sima, zawartość lodówek i innych podobnych obiektów, ich zawartość znika.
Nie posiadam modów, CC i innych udziwnień. mam czystą instalację TS4 z kilkoma oficjalnymi dodatkami. W lokalnych planach z Eko Życia nie mam planu odnośnie zabierania rzeczy z domu mojego Sima.
Sytuacja jest dość uciążliwa, bo jeżeli realizuje się scenariusz na zarabianie (czyli rodzina zaczyna z ZEREM na koncie) i dodatkowo parcela ma ustawione brak mediów i proste życie, to znikanie, szczególnie produktów spożywczych, mocno zniechęca. Nie po to rok temu zakupiłem Wiejską Sielankę, aby nic z tego nie mieć.
Z tego, co zauważyłem, już 6 lat temu ten problem się pojawił i wyciągam taki wniosek, że twórcy nie mogą sobie z tym poradzić. Może programista popełnił błąd w instrukcji warunkowej, który powoduje znikanie tych obiektów podczas podróżowania oraz podczas ładowania zapisu?
Wybieranie opcji "Zapisz jako" nie daje rezultatu. Na każdym zapisie mam ten problem, a wszystkie zapisy mam świeże, bo stare posuwałem, kiedy rok temu próbowałem bezskuteczne uruchomić grę (na innym komputerze - nawet na forum jest wątek o tym, który zignorowano).
Powtórzę, nie posiadam zawartości zmodyfikowanej. Gra zaktualizowana. Świeże zapisy. Gra uruchamiana przez EAapp.