nie mogę obrócić parceli - brak uprawnień
Hej, miał ktoś kiedyś taki problem, że nie mógł obrócić parceli? Znalazłam w galerii ładną latarnię morską i chciałam ją ustawić na działce nad morzem, działka jest 20x20 i latarnia tak samo. Niestety z uporem maniaka gra ustawia mi ją latarnią od strony ulicy a ja chcę odwrotnie. Zaznaczam "obróć parcelę", strzałkami ustawiam ją tak jak chcę a tu wyskakuje chmurka z komunikatem "brak uprawnień". Przy "obróć dom" dzieje się to samo. Sama latarnia miała na wyposażeniu elementy z dodatków których nie posiadam więc kombinowałam z pobraniem bez wyposażenia, usuwałam absolutnie wszystko z podmienionymi elementami z gry podstawowej włącznie. Próbowałam również po usunięciu wszystkiego zapisać ją jako nową we własnej bibliotece i wtedy ją wstawić na działkę jako "własną" ale cały czas to samo. To już kolejny dom z galerii z którym mam ten sam problem - gra lokuje go na działce jak chce i nie da się tego zmienić. Zna ktoś rozwiązanie?
Hej @ReynaValdez
Przyczyn może być parę:
1. Masz w grze jakieś zepsute mody/CC
2. Obecnie w Galerii zdarzają się prace, które zostały zbudowane/zapisane w błędami.
3. Może źle zaznaczasz opcję obracania parceli.
W trzecim przypadku najpierw pobierasz dom na działkę,następnie zaznaczasz całą parcelę (a nie dom) > opcja: "przenieś parcelę" i dopiero wtedy możesz obrócić dom:
Pierwsza opcja - nie , druga opcja - tak:
Tak jest prawidłowo:
Pozdrawiam.