4 years ago
Opcje gry w The Sims 4
Mam takie pytanie co zrobić jak w simsach 4 w opcjach naciśnie się przycisk „Przywróć domyślnie” Czy da się to gdzieś naprawić ? Z góry dziękuje i Pozdrawiam.
Zrób jeszcze jedną rzecz, bo coś masz pokićkane z tą konfiguracją gry:
Wyłącz grę całkowicie i wejdź w > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4, jak pokazałem na zdjęciu, tam jest taki plik Options i go usuń, następnie włącz grę - powinna gra się skonfigurować od nowa.
Zrobiłam tak jak powiedziałeś i niestety nic się nie zmieniło kliknęłam ten przycisk przywruć domyślnie ponieważ myślałam ze się naprawią opcje gry bo totalnie nie działają ale sie nie naprawiły tylko stało sie wlansie to z ekranem i teraz nic z nim nie mogę zrobić jest jakiś inny sposób?
Widzę, że wcześniej też rozpoczęłaś wątek, z tym samym problemem - https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Opcje-gry-The-sims-4/m-p/11043941#M14224 ale po mojej sugestii w tym temacie - usunięcie pliku options, powinna gra się zrekonfigurować i przejść na pełny ekran.
Czy za sugestią i porad koleżanki Danuty720 w tamtym temacie posiadasz modyfikacje w swojej grze i czy zostały wyjęte z folderu mods? jeżeli tak i jak widzę że problem nadal nie chce ustąpić, będzie potrzebny raport diagnostyczny Dxdiag, jak go zrobić jest w tamtej poradzie, ale wkleję to jeszcze tutaj - https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Info-Jak-wygenerowac-raport-DxDiag/td-p/5923956
Zrobiłam tak jak mi pkradził*ś i usunelam ten plik options i niestety nie się nie zmieniło , jeśli chodzi o wyjęcie modów z folderu moda tez to zrobiłam i nic się nie zmieniło można powiedzieć ze tak jakby gra się zawieśliła w jednym punkcie i nie chce się zmienić. Jestem w trakcie korzystania z tego poradnika . 🙂
Jeszcze co ci mogę doradzić, bo raczej błąd gry to nie jest i tak po prawdzie pierwszy raz taką sytuację widzę.
Wyłączyć lub odinstalować antywirusa np. Avast lub jego odpowiednik - ostatnio blokują pliki gry i stąd te Opcje u Ciebie wyglądają jakby się do końca nie załadowały (Ten wbudowany w Windows 10 może zostać).
Następnie naprawę gry Klikając w Origin prawym przyciskiem myszy na okładce gry The Sims 4 i z menu wybrać "Napraw" - chwilkę to potrwa, i Origin spróbuje pobrać brakujące pliki do gry.
Usunięcie z w/w dokumentów plik (zdjęcie wyżej) localthumbcache.package oraz modyfikacji/CC, chyba że już to zrobiłaś wcześniej jak wspomniałaś. I ten raport DxDiag - bo możliwe też, że to może być na poziomie Twojego komputera, systemu jeżeli by nie poprawiło sytuacji.