Forum Discussion

zuzia20058999's avatar
zuzia20058999
Rising Traveler
3 months ago
Solved

pomoc

zaktualizowałam the Sims 4 do najnowszej aktualizacji weszłam do gry chciał wstawić parcele i budowało i budowało i nic wyszłam z gry i weszłam ponownie i chciał wejść do rodziny ,ale wyrzuciło mnie na świat . prosiłabym o szybka pomoc

• zuzia20058999​ 

Jeżeli masz w grze mody/CC, to wyjmij je z gry > przenieś folder Mods na pulpit komputera (i na razie nie wkładaj go z powrotem do gry!).

Następnie:

Z folderu The Sims 4 usuń następujące pliki/foldery:
    - cache,
    - cachestr,
    - onlinethumbnailcache,
    - localthumbcache,

Jeżeli masz w nim pliki o nazwie:
    - lastException .txt,
    - LastUIException.txt
    - LastCrash.txt
    to także je usuń, gdyż one również powodują błędy gry.

Napraw grę w aplikacji EA.

Włącz grę i sprawdź rozgrywkę.

Przeczytaj uważnie poradnik i zastosuj jego wskazówki: Poradnik : Jak się pozbyć błędów w grze i problemów z modami. | EA Forums - 11091536

5 Replies

• zuzia20058999​ 

Jeżeli masz w grze mody/CC, to wyjmij je z gry > przenieś folder Mods na pulpit komputera (i na razie nie wkładaj go z powrotem do gry!).

Następnie:

Z folderu The Sims 4 usuń następujące pliki/foldery:
    - cache,
    - cachestr,
    - onlinethumbnailcache,
    - localthumbcache,

Jeżeli masz w nim pliki o nazwie:
    - lastException .txt,
    - LastUIException.txt
    - LastCrash.txt
    to także je usuń, gdyż one również powodują błędy gry.

Napraw grę w aplikacji EA.

Włącz grę i sprawdź rozgrywkę.

Przeczytaj uważnie poradnik i zastosuj jego wskazówki: Poradnik : Jak się pozbyć błędów w grze i problemów z modami. | EA Forums - 11091536

• zuzia20058999's avatar
    zuzia20058999
    Rising Traveler
    3 months ago

czy jest jakaś aplikacja która wykryje który mód jest zepsuty na maca?

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    3 months ago

zuzia20058999​ 

Niestety nie ma takiego programu. Dostępne programy, które próbują wykrywać wadliwe mody, często są zawodne. Dlatego najlepszym rozwiązaniem jest ręczne sprawdzanie modów/CC i pobieranie ich z oryginalnych stron ich autorów.

• zuzia20058999's avatar
    zuzia20058999
    Rising Traveler
    3 months ago

zawsze przed aktualizacja wyciągam mody to dlaczego i tak się psują pobieram mody z tsr najcześciej lub z yt z linków które dają 

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    3 months ago

zuzia20058999​ 

Wyciąganie modów przed aktualizacją gry nie oznacza, że one w magiczny sposób się naprawią. Jeżeli więc po jej aktualizacji z powrotem włożysz te mody do gry, to one nadal są zepsute.

Ponadto:

- Na tsr nie ma modów, są tylko obiekty CC. Ta strona zawiera tylko oryginalne CC od twórców, którzy mają tam swoje profile i oni są zobowiązani przez właścicieli tsr  (duża spółka akcyjna) do aktualizowania swoich CC - po każdej aktualizacji gry (oczywiście, gdy  CC się zepsuły). Na ogół jednak bardzo rzadko psują się CC, gdyż to zależy od aktualizacji gry. Każda aktualizacja gry ingeruje w inną jej część i często większość CC nie zostaje naruszona.

- Natomiast nigdy nie powinnaś pobierać żadnych modów/CC z linków, które podawane są na yt, gdyż te mody często są już dawno nieaktualne i wielu drobnych twórców ich w ogóle nie naprawia (zwłaszcza na Patreonie). 

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 2 hours ago
7,531 Posts