Forum Discussion

2110kucy's avatar
5 years ago
Solved

Problem z Originem / The Sims 4 Digital Deluxe Edition ze Steam

Kupiłem ostatnio The Sims 4 Digital Deluxe Edition ze Steam. Kupiłem jako prezent dla koleżanki. Niestety, gdy pobrała i uruchomiła grę (musiała przy okazji pobrać Origin-a) wyświetlił jej się błąd z Origin: "Spróbuj ponownie uruchomić grę, aby kontynuować powiązanie kont." Próbowaliśmy zrobić to dodają do Origin-a grę prze kod ale kodu nie dostałem ani ja ani ona mam tylko fakturę. Co mogę zrobić? Wyłączenie i włączenie Steam-a jak i Origin-a nic nie daje. 

6 Replies

• Hej @2110kucy

Grę The Sims 4 można uruchomić jedynie za pomocą konta Origin.

W tym artykule przeczytasz jak poprawnie połączyć konto Origin z kontem na Steam :

https://help.ea.com/pl-pl/help/pc/troubleshooting-ea-games-on-steam/

Jeżeli nie posiada jeszcze konta Origin to najpierw musi pobrać aplikację i zainstalować ją na swoim komputerze, a następnie zarejestrować konto: https://www.origin.com/pol/pl-pl/store/download

W tym przypadku, oczywiście koleżanka musi także posiadać własne konto Steam i zarejestrowaną grę na tym koncie.

Pozdrawiam.

• Niestety, te żródła są bezużyteczne.

W Portalu Klienta EA, w sekcji "Powiązane konta" widzę, że moje konto Steam jest powiązane. Lecz niestety, przy uruchamianiu gry ze Steam, albo i z Origin, pojawia się błąd:

"Spróbuj ponownie uruchomić grę, aby kontynuować powiązanie kont."

Proszę o instrukcje jak rozwiązać ten błąd. 

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    5 years ago

Hej @anonymousiq 

Źródła jak najbardziej są użyteczne, musisz mieć jakiś inny błąd, który nie pozwala na uruchomienie gry.

Może to być brak jakiś składników pakietu redystrybucyjnego programu Microsoft, lub program antywirusowy pobrany z internetu blokuje dostęp do plików instalacyjnych gry.

Przy okazji - grę The Sims 4 uruchomisz jedynie za pomocą aplikacji Origin.

Najpierw musisz zalogować się na swoje konto - robisz to "jako administrator" (prawy przycisk myszki na aplikacji Origin), bo wtedy Origin oraz  gra jest zgodna z systemem Twojego komputera.

Następnie w Bibliotece Origin klikasz na okładkę gry.

Najpierw jednak sprawdź, czy masz zainstalowane wszystkie składniki pakietu redystrybucyjnego programu Microsoft Visual C++, oraz wyłącz - a jak to nie pomoże, to odinstaluj - program antywirusowy.

Pozdrawiam.

• Dziękuję @danuta720 za chęć pomocy!

Udało mi się rozwiązać problem: W Steam należy wyłączyć "tryb rodzinny" przed uruchomieniem gry.

Z jakiegoś powodu, pomimo że The Sims 4 jest udostępnione w "trybie rodzinnym", należy go wyłączyć by uruchomić grę.

Dziękuję i pozdrawiam!

Krzysztof 

• TymMess's avatar
    TymMess
    5 years ago

Witam, mam podobny problem. Zainstalowałam z Origin the sims4 legacy, gra się włącza do ekranu startowego, leci muzyczka, a gdy naciskam na play (trójkącik w kółku) nie dzieje się nic, cały czas jest tylko ekran startowy i słychać simową muzykę. Robiłam "napraw" wg wytycznych origina, odinstalowałam antywirusa i nadal nic. Gra the sims4 z płyty działała normalnie, edycja legacy z origin nijak. Możecie jakoś pomóc?

Dziękuję 

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,317 PostsLatest Activity: 4 days ago