Problem z simsami
Witam.
Posiadam wersję bez żadnych dodatków testuję grę bo niedawno kupiłem i zauważyłem parę irytujących błędów.
Pierwszy bardziej złożony problem to zawieszenie się interakcji "simsa" na łóżku.
Po dłuższej rozgrywce, kiedy wydaję polecenie simsowi, żeby poszedł spać ten zawiesza się przy łóżku stojąc nad nim i nie idzie spać.
Polecenie jest widoczne cały czas w lewym pasku, że dane polecenie sims wykonuje, a tak w rzeczywistości nie jest.
Jedynie wejście do edycji świata i powrót do rodziny naprawia ten błąd. Rozgrywka cała się resetuje a sims śpi.
Błąd jest bardzo irytujący i psuje rozgrywkę.
Drugi kiedy sim podnosi jakiś przedmiot a tym samym czasie go sprzedamy, kiedy ten przedmiot jest podnoszony przez sima.
Zostaje mu w ekwipunku dopiero restart gry powoduje, że błąd się naprawia a przedmiot z ekwipunku znika.
Błędy w samouczkach pierwszy tryb jaki chciałem zobaczyć i jak wygląda.
Tragedia zero przemyślenia przez twórców rozgrywki.
W samouczkach są zablokowane niektóre możliwości jak np. łowienie ryb zadzwonienie do pracy.
Kiedy mamy wykonać pewne czynności są one zablokowane w samouczku i tym samym nie można samouczka przejść. Musiałem z niego po prostu zrezygnować.
Słabo wypada ta wersja pod względem 3 odsłony The Sims.
Drobny błąd podczas robienia zdjęcia simem lub robienia autoportretu.
Kamera przenika przez sima przez ułamki sekund widać zdenerwowane same usta sima.
Jeżeli dobrze pamiętam w części 3 było kolejkowanie interakcji.
W tej części nie ma. Jeżeli jakiś sims korzysta z danego przedmiotu drugim nie można użyć go po kliknięciu bo anuluje interakcje. Powoduje to utrudnienia w rozgryce.
Przykład kiedy jeden sims korzysta z lodówki drugim nie możemy kliknąć w lodówkę bo i tak z niej nie skorzysta, anuluje interakcję ponieważ przedmiot jest korzystany przez innego sima.
Ta odsłona wydaje się o wiele uboższa niż wersja 3.