Forum Discussion

Frytka88994's avatar
5 years ago

problem z uruchomieniem simsow

mam problem z uruchomieniem the sims 4 (edycja tradycyjna), po kliknieciu opcji ''graj'' gra w ogole nie reaguje, przerzuca mnie na pulpit i na origin pisze ze gram, natomiast gra w ogole nie jest uruchomiona,  przeinstalowywalam ja juz wielokrotnie i naprawialam, ale dalej nic, prosze o pomoc

3 Replies

• Mam ten sam problem. Też wiele razy uruchamiałam grę. Ostatni raz w The Sims 4 grałam 2 miesiące temu, nie wiem czy to ma jakiś związek z komputerem...☹️

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@Frytka88994 

@ANJSIO 

To raczej ma zwiazek albo z waszym programem antywirusowym pobranym z netu.

Rozwiazanie dotyczy systemu 64-bitowego, 

Jesli ktoraś z was jest na Windows 7 32 -bitowym to raczej gry nie da sie właczyć.

Jesli macie program antywirusowy Avast , AVG, Sophos czy Kasperski albo jakikolwiek inny odinstalijcie go do zera. Na dzis od czasu listopadowej aktualizacji kazdy z tych programow potrafii zablokować losowo pliki gry. Nawet ten uruchamiajacy grę. Windows Defender na Win10 lub GateKeeper na Macu wystarczajaco chronia wasze komputery.
    Tu jest info jak odinstalować Avast/AVG
    https://support.avast.com/pl-pl/article/Uninstall-Antivirus/mputer.
    Jeśli macie inny program niż Avast wpiszcie w Google jego nazwę plus słówko Uninstall, 
    Po odinstalowaniu antwirusa, naprawcie grę na Origin aby naprawic poblokowane pliki.
    Origin./Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke gry- opcja Napraw

Możecie oczywiście wyłączyc czasowo taki program a gdy blokada zniknie, uruchomić go na nowo ale za dwa, trzy dni antywirus znów zrobi rutynowy skan komputera i problem powróci
    .Mozecie takze oczywiscie dodac 2 pliki Origin - Origin. exe i OrigiClientService.exe oraz 2 pliki gry TS4.exe oraz TS4_x64.exe - razem cztery pliki do wyjatkow w waszy, dotychczaswoym programie antywirusowym jesli potraficie to zrobić.

jesli to nie pomoże idcie do folderu The sims4 w dokumentach 

Scieżka do folderu The Sims 4 w Win 10
    Ten komputer > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4

i przenieście / wysuńcie myszka ten folder na pulpit komputera

Nastepnoe naprawcie grę na Origin jak opisano wyzej i sprobujcie włączyć gre.

Jesli  gra się wlączy to utworzy nowy folder The Sms4 w Dokumentach. Dajcie znać jeśli tak sie stanie, bo trzeba odzyskac wasze stare rodziny, zapisy i bibliotekę

Nie jestem pracownikiem EA

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,320 PostsLatest Activity: 9 hours ago