Forum Discussion

AikoAishi's avatar
3 years ago
Solved

Problem z wilkołakami

Cześć,
Przychodzę z prośbą o pomoc. Mam kupione sims 4 ze steam i niedawno kupiłam pakiet wilkołaki. Niestety pojawiły się dwa następujące problemy:

- Moja simka w wilczej postaci ma buty których nie da się zdjąć ani w casie ani przez kody
- Po dołączeniu do stada nie pojawiają się warunki do spełnienia w panelu przez co simka dostaje cały czas ostrzeżenia i ją wyrzucają

Próbowałam już odzyskiwać zapisy oraz sprawdzałam spójność plików i wszystko powinno być dobrze ale mimo to nadal pojawią się powyższe problemy.
Czy ktoś się już z takim spotkał? Albo wie jak można spróbować rozwiązać ten problem?

• @AikoAishi 

Czy nie masz przypadkiem w grze jakichś modów?  Zazwyczaj zepsute mody powodują takie błędy, a także gdy masz jakieś CC z trybu CAS i wejdzie nowa aktualizacja gry. Wtedy gra często usuwa z Simów  obiekty CC, a na ich miejsce losowo wkłada  inne ubrania/włosy/akcesoria, także ubrania zawodowe, których potem niestety trudno pozbyć się z Sima.

Jeżeli masz mody/CC to przeczytaj uważnie poradnik i zastosuj wszystkie jego wskazówki:

https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863

Jeżeli nie masz modów to napraw grę na Steamie Zaloguj się do Steam, wejdź do biblioteki gier>kliknij prawym przyciskiem myszy na okładkę gry The Sims 4 i z menu wybierz "Właściwości",  następnie kliknij na zakładkę "Pliki lokalne"> i następnie na "Sprawdź spójność plików gry.."

1 Reply

• @AikoAishi 

Czy nie masz przypadkiem w grze jakichś modów?  Zazwyczaj zepsute mody powodują takie błędy, a także gdy masz jakieś CC z trybu CAS i wejdzie nowa aktualizacja gry. Wtedy gra często usuwa z Simów  obiekty CC, a na ich miejsce losowo wkłada  inne ubrania/włosy/akcesoria, także ubrania zawodowe, których potem niestety trudno pozbyć się z Sima.

Jeżeli masz mody/CC to przeczytaj uważnie poradnik i zastosuj wszystkie jego wskazówki:

https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863

Jeżeli nie masz modów to napraw grę na Steamie Zaloguj się do Steam, wejdź do biblioteki gier>kliknij prawym przyciskiem myszy na okładkę gry The Sims 4 i z menu wybierz "Właściwości",  następnie kliknij na zakładkę "Pliki lokalne"> i następnie na "Sprawdź spójność plików gry.."

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,316 PostsLatest Activity: 49 seconds ago