Forum Discussion

mLeL4dwa0's avatar
2 years ago

problem z zapętlaniem się dźwięku

Od dłuższego czasu cały dźwięk gry mi się zacina i dubluje. Sprawdzałam na połączeniu bluetooth, jak i kablu. Próbowałam otwierać grę jako administrator, w trybie zgodności i nic nie pomaga. Nie naprawiło się po ostatniej aktualizacji, nie jestem nawet określić w którym momencie to nastąpiło. Korzystałam z angielskich poradników ale nic to nie dało. Gram na PC, windows 10.

5 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @mLeL4dwa0 

Istnieje możliwość, że problem spowodowany jest nieaktualnymi sterownikami karty graficznej. Oprócz poprawek płynności obrazu sterowniki te posiadają również aktualizacje związane z dźwiękiem. 

• Próbowałam aktualizować wszystkie sterowniki, za równo ręcznie jak i za pomocą CCleanera

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @mLeL4dwa0 

Dzięki za odpowiedź.

Prześlij nam proszę raport DxDiag, możliwe że tam znajdziemy wskazówki odnośnie rozwiązania.  

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Dzięki za przesłanie pliku DxDiag. 

Jest kilka rzeczy, których możesz spróbować by rozwiązać problem. 

Po pierwsze w pliku DxDiag zauważyłem błędy związane ze sterownikiem karty graficznej: 

Podpis problemu:
    P1: NVDisplay.Container.exe
    P2: 1.40.3345.4032
    P3: 653a1567
    P4: nvxdapix.dll

Oraz wygląda również na to, że dla Twojej karty dostępny jest nowszy sterownik, niż ten aktualnie zainstalowany na komputerze. 

Sterownik pobierzesz stąd, nie mniej podczas jego instalacji wykonaj czystą instalację. Odpowiednią opcję znajdziesz w zaawansowanych opcjach instalacji. 

Jeśli po instalacji problem będzie pojawiać się nadal sprawdź proszę czy będzie się powtarzał po odłączeniu monitora podłączonego poprzez kabel HDMI. Wygląda na to, że jest to monitor przeznaczony do grafiki komputerowej (rysowania), przed jego odłączeniem upewnij się, że masz zapisane jego ustawienia (jeśli wcześniej był kalibrowany do odpowiednich kolorów).

Jeśli gra jest zainstalowana na partycji innej niż C:/ postaraj się zwolnić nieco miejsca na niej i zainstaluj grę tam. Partycja C:\ znajduje się na szybkim dysku SSD, gdzie pozostałe dyski do HDD. 

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,321 PostsLatest Activity: 9 hours ago