Problemy po listopadowej aktualizacji - 2018 - The Sims 4
Hej! Po ostatniej aktualizacji (listopadowa 2018) gra nie działa prawidłowo, nie działa malowanie terenu, w widoku na miasto działki na których została użyta edycja terenu wyglądają dziwnie. innym problemem jest również płynność gry do tej pory grałam na najwyższych ustawieniach i gra działała płynnie, teraz się ścina i nawet po obniżeniu ustawień nic się nie zmienia.
@kreatora, całkiem możliwe, że jakieś wybiórcze gry mogą zawierać ten błąd, odkrycie go leży jednak w kompetencji EA. 🙂
Aczkolwiek uważam, że usuwanie plików cache z gry, w której znajdowały się jakieś mody, czy CC nie ma nic wspólnego z tym błędem. Przyznaję, że czasem sama używam modów, czy CC i nie zawsze potem pamiętam o usunięciu z gry plików cache. Przed zainstalowaniem najnowszej aktualizacji usunęłam z jednej z moich gier folder Mods, nie usuwając plików cache, a mimo to w tej grze także nie mam żadnych błędów.
Z doświadczenia wiem, że na ogół graczom, którzy nigdy nie grali modami, gra psuje się z bardzo różnych powodów:
1. Nie najlepszy stan ich komputerów, a przede wszystkim granie na laptopach nie przystosowanych do gier.
2. Zwykle zapisywanie gry według opcji "Zapisz".
3. Majstrowanie w plikach gry.
4 Zawalona domami, obiektami Biblioteka gry, czyli folder Tray
5. A nawet pobieranie z Galerii obiektów (lub domów je zawierających), na przykład obrazów "No CC" - są to obrazy namalowane przez graczy na podstawie obiektów CC, a następnie różnymi kombinacjami wprowadzone do Galerii tak, żeby nie zostały przez EA zaznaczone jako obiekty zmodyfikowane. Obrazy te nie maja własnych plików, więc "przyczepiają się" do ścian i wiążą z nimi w jeden plik.
Jak na razie jedynie TSR zakazało ich publikowania wraz z domami, co ujęło w swoim regulaminie (pkt. 10): https://www.thesimsresource.com/content/view-post/post/26859
5. Inne błędy związane z komputerami graczy, wirusy w komputerze, etc.
@DarkBlackLu
Na amerykańskim forum answers,ea.com, gracze dostali odpowiedź, że taki błąd może być spowodowany przy włączonym trybie laptopa w grze. Jeżeli masz włączony ten tryb, to wejdź w opcje gry>grafika i wyłącz tę funkcję: https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/TO-ADD-Terrain-Paint-Not-Working-After-latest-Game-Patch/m-p/7166212#M75358
Nie jestem pracownikiem EA, pomagam jako gracz.