Forum Discussion

kreatora's avatar
kreatora
Hero (Retired)
6 years ago

Re: Błąd dodatków na ps4 the sims 4

@Zadymek91

Poproś żonę aby wylaczyła konsolę - ale tak by ta konsola nie była podłaczona do pradu na minut 10 i włączyła ponownie, To powinno zresetować Origin i gry. Czy oboje jesteście na ps4?

Nie jestem pracownikiem EA

9 Replies

• @kreatora A jeśli nie zadziałało? Żona mi tłumaczy, że nawet jak na swojej konsoli odpala moje konto to niby wyświetla, że posiadam zakupiony pakiet, ale tak na prawdę w żaden sposób nie można skorzystać z jego zawartości. Nie wyświetla nowych obiektów, które powinny być dodane. Wygląda na to, że 75 zł oddałem EA za nic.
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    6 years ago

@Zadymek91

Jesli korzystacie z jednego konta, to nigdy nie powinniscie probowac go otwierac rownolegle. Jesli zona probowała otworzyc grę w tym samym czasie kiedy ty uzywałes tego konta to jest opcja ze jej dojscie do konta przez Origin zostało z automatu zablokowane, a jesli nawet nie zablokowane to uszkodzone.
    Jesli tak sie stało to mozecie spróbowac odinstalowac Origin z jej konsoli i pobrac go ponownie - jest szansa, ze to pomoze i jesli pomoze, to juz nigdy nie uzywac tego konta jednoczesnie.

• @kreatora Żona odpalila najpierw moje konto by dodało zakupiony pakiet,po czym się wylogowala I odpalila swoje. W simsy gra w ciągu dnia, kiedy mnie nie ma.
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    6 years ago

@Zadymek91

Przepraszam ,troche potrwało ale to jest bardzo rzadki problem i specyficzny bo tylko wystepuje na konsolach
    Rzecz w tym ze jesli dwie konsole uzywaja tego samego konta ta konsola na ktorej konto zalozono jest ustawiona jako PRIMARY dla tego konta, a uzytkownik drugiej konsoli jest tylko sub-uzykownikiem konta inie ma dostepu do zakupionych dodatków..

To dotyczy konta samej konsoli, a nie konta na Origin
    To podobno mozna zmieniać za kazdym razem o ile zona tez zalozy konto uzytkownika konsoli ale niestety nie jestem specjalista od konsoli.
    Wiecej tutaj.

https://support.playstation.com/s/article/Activating-your-PlayStation-4-System-as-your-Primary-PS4?language=en_US
    https://www.reddit.com/r/PS4/comments/5bbyf2/two_playstation_4_systems_one_account/

• @kreatora Dziękuję za odpowiedź. Poszukam jakiegoś rozwiązania w tej kwestii. Pozostaje jednak pytanie, dlaczego na moim koncie,gdzie jest wykupiony pakiet, nie pokazuje się jego zawartość? Pakiet widnieje, ale niczego z niego nie ma.
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    6 years ago
    @Zadymek91

Czy Ty kupiles ten dodatek na Origin a nie za posrednictwem sklepu PSN?
    Jesli tak - to kupiles wersje na PC - komputery, a nie na konsole.
    Będziesz musiał probowac uzyskać zwrot pieniedzy od EA, a następnie poprawnie kupić dodatek za pośrednictwem sklepu PSN.
    https://help.ea.com/pl/refund/
  • @kreatora Dodatek kupiłem na PSN. Mimo wszystko wciąż nie działa. Nie tylko na koncie żony, A gdzieś przeczytałem, że nie da się dzielić dodatkami, ale na moim również. Niby pokazuje, że dodatek jest zakupiony i dostępny, ale nie ma możliwości skorzystania z asortymentu.
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    6 years ago
    @Zadymek91

Obawiam sie ze jedyny sposob to reklamacja w sklepie PSN. PSN przypisuje kod gry do konta twojej konsoli w momencie sprzedazy i jesli tam popełniono blad gra sie nie uruchomi.
    Jesli sama konsola jest sprawna i nie ma z nia zadnych innych klopotów to jedynym powodem, ze gra nie jest aktywna moze byc bład konta konsoli.
  • becia777's avatar
    becia777
    5 years ago
    @Zadymek91 I co, dało się coś z tym zrobić? Bo mam ten sam problem, że dodatki są tylko na koncie, na którym zostały zakupione...

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,370 PostsLatest Activity: 7 days ago