Forum Discussion

Re: kod bb.showliveeditobjects nie chce dzialac

@cokolwiek212 

Najpierw trzeba wpisać kod bb.showhiddenobjects > kliknąć enter i nie zamykając paska wpisać kod bb.showliveeditobjects (i po wpisaniu go też kliknąć enter) - dopiero wtedy można zamknąć pasek.

Następnie otwierasz tryb budowy> klikasz na zakładkę  "Obiekty według funkcji" i w okienku "Szukaj" wpisujesz kod "Debug".

7 Replies

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    7 months ago

@cokolwiek212 

To są prawidłowe kody, ale trzeba wpisać je w takiej kolejności, jak napisałam wyżej i na tym samym pasku (bez zamykania go).

Korzystam z nich bardzo często, bo dużo buduję i nie mam z nimi żadnego problemu.

• Narayen's avatar
    Narayen
    Legend
    7 months ago

@cokolwiek212  @danuta720  Witajcie 🙂

A nie jest najpierw wymagane wpisanie kodu testingcheats true a następnie wpisywanie w/w kodów. Warto to sprawdzić 🙂

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    7 months ago

@Narayen

Kod testingcheats true dotyczy trybu życia i nie współpracuje z trybem budowy, więc nie ma żadnego wpływu na kody dotyczące budowy.

Tak na marginesie, Kod testingcheats true  działa tylko na Simach, oraz na niektórych obiektach, ale tylko w trybie życia.

• Narayen's avatar
    Narayen
    Legend
    7 months ago

@danuta720 

Z tego co wiem, po najnowszych aktualizacjach trzeba poprzedzić to kodem testingcheats true, bez tego kodu w/w polecenia poprzedzone bb nie działają. Sprawdź to u siebie najlepiej! kod testing u Ciebie może być cały czas włączony i te dwa działają.

@cokolwiek212 

Sprawdź sobie, czy po wpisaniu kodu testingcheats true i następnie te dwa pozostałe kody zaskoczą.

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    7 months ago

@Narayen  @cokolwiek212 

Sprawdziłam teraz w testowej grze (czystej, nowej) i wszystkie trzy kody działają bez żadnego pomocniczego kodu, więc nie potrzeba wpisywać kodu testingcheats true , który to kod (jak napisałam wyżej) dotyczy tylko trybu życia.

Ale uwaga:

Żadnych obiektów z Debug nie znajdziesz w zakładce "wszystko". Obiekty z Debug znajdują się w poszczególnych kategoriach/zakładkach. Ta ogólna zakładka Debug została skasowana przez EA po ktorejś aktualizacji gry.

I tak - po wpisaniu ostatniego kodu Debug w okienku trybu budowy, trzeba przejść do poszczególnych zakładek, np.  Dekoracje i w niej, w kategoriach:

- Rośliny domowe,

- Rzeźby,

- Ozdoby ścian,

- Szpargały,

- Różne

znajdują się obiekty z Debug, oraz obiekty znajdujące się w otoczeniu poza parcelami.

Obiekty Debug znajdziesz także w kategoriach:

- Oświetlenie>lampy ogrodowe, różne;

- Obiekty według pokoju/Poza domem>transport, zajęcia poza domem, gotowanie poza domem, śmietniki i skrzynki pocztowe,lampy ogrodowe, etc...

- Buduj>Drzewa, krzaki, kwiaty, fundamenty, rzeźby na dach(kominy), rzeźby ścienne (parapety).

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,309 PostsLatest Activity: 9 minutes ago