Forum Discussion
11 Replies
@danuta720 Przecież wyraźnie napisałam:
"Po ręcznym zmianie typu parceli (wejściu na daną parcelę i przeklikaniu jej typu na np. Bar jak w moim przypadku)".
I tak, nie działa.
Edit: Jak wspomniałam, próbowałam z każdej możliwej strony. Z punktu widzenia świata, będąc w parceli, nie działa podmiana na parcelę z galerii bez względu na to jak próbuję to zrobić.
- danuta7202 years agoHero+
Działki na wynajem to specyficzny typ parceli. Nawet, gdy taka działka jest pusta (nie ma na niej domu), może zawierać lokatorów, gdyż gra w każdej chwili może automatycznie wprowadzać na działkę Simow NPC.
W takiej sytuacji trzeba najpierw eksmitować lokatorów w trybie okolicy, następnie edytować działkę i wtedy w trybie budowy zmieniasz ją na typ "residential" i zapisujesz grę.
Po tych czynnościach wyjdź z gry. Po ponownym wejściu do gry działka powinna już działać prawidłowo.
@danuta720 gra jednocześnie widzi parcelę jako Mieszkalną, ale wprowadzonego sima widzi jako mieszkańca mieszkania na wynajem, ikona na wynajem też nie znika- ergo, nic się nie zmieniło.
Bo ja mogę ręcznie zmienić typ parceli, i ten typ parceli jest np. Barem, Mieszkaniem, Domem Studenckim etc. ale dalej zachowuje się jako parcela "na wynajem".
Niwelowanie działki itd. też nie pomaga.
Najpierw eksmituj z działki wszystkich Simow, także jej lokatorów. Potem wykonaj czynności, o których napisałam wyżej.
@danuta720... Żałuję że poprosiłam tutaj o pomoc, skoro moje wypowiedzi i tak nie są czytane.
TYP PARCELI mogę zmienić, ale jednocześnie NIE.
W sensie czy to poleconym przez ciebie sposobem, czy z simem z innej parceli wbijając na daną parcelę czy jakkolwiek, daję zmianę typu parceli, parcela zmienia się na np. mieszkalną, ALE NIE ZACHOWUJE SIĘ JAK PARCELA MIESZKALNA TYLKO NADAL NA WYNAJEM.
Robienie w kółko poleconych przez ciebie rzeczy nic nie zmienia.
Przykro mi, że nadal masz problem. Próbuję Ci pomóc, nie jestem jednak jasnowidzem i nie wiem jak to wygląda w Twojej grze.
Jeżeli nadal masz problem to znaczy, że pominęłaś jakiś ważny szczegół. A w przypadku tej parceli liczy się każdy szczegół.
Zbudowałam kilka domów na wynajem i też na początku miałam podobne problemy ze zmianą ich na inny typ parceli.
Ten rodzaj działki, jak już wyżej napisałam, jest specyficzny i najpierw trzeba go zmienić na "residential" - po wyeksmitowaniu z niej wszystkich lokatorów i właściciela budynku. Dopiero wtedy można zamieniać go na inny typ.
Ale po zmianie działki na "residential" trzeba zapisać grę i wyjść z niej. Dopiero po ponownym wejściu do gry można zmieniać typ działki na inny.
Sprawdź też swoje mody w grze. Mozę wyjmij z niej folder Mods i dopiero potem spróbuj mojej metody.
@danuta720 Niczego nie pominęłam, próbuję walczyć z tym od praktycznie pierwszego stycznia.
Fajnie, że próbujesz pomóc, ale ignorujesz fakt że piszę ci, że zrobiłam wszystko, a ty i tak wiesz lepiej że coś pominęłam.
Nie. Nie pominęłam.
Po co miałabym pomijać jakiekolwiek kroki skoro chodzi o to, żeby mi się naprawiła gra, a nie dowalenie ci, że tym razem nie pomogłaś czy coś.
Po prostu dalej nie działa.
I fajnie, że znowu zignorowałaś główny post:
"Gra była naprawiana, testowana na czysto (z nowym folderem w dokumentach, pozbawionych starych save, tray i modów)"
- Angel069922 years agoSeasoned Newcomer@danuta720 Niestety ale mam ten sam problem nie mogę zmienić typu parceli nawet jak nie ma tam simów. Opcja jest zablokowana nie da się nic zrobić też szukam rozwiązania. Próbowałam na czysto, ale nadal ten sam problem.
- Angel069922 years agoSeasoned Newcomer
@danuta720Wygląda na to, że jest to błąd gry. Nie tylko my mamy ten błąd.
https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/OPEN-FR-Stuck-on-Residential-Rental-Lot-type/td-p/13291850
https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/OPEN-FR-Residential-Rental-Lot-Name-Keeps-Reverting-to-Default/td-p/13295405 - danuta7202 years agoHero+
Nie ignorowałam Twoich postów. Napisałam Ci,w jaki sposób ja to zrobiłam i działało - do teraz. Właśnie sprawdziłam grę i faktycznie ten błąd pojawia się także u mnie. Przejrzałam też angielską część forum AHQ i tam również gracze zgłaszają ten problem. Nie zdążyłam Ci odpowiedzieć, @Angel06992 mnie ubiegła.
Na przyszłość mam małą prośbę, nie pisz wielkimi literami, ani nie podkreślaj czerwonymi - rozumiem, że jesteś zdenerwowana, ale to nie pomaga, jedynie powoduje większe rozdrażnienie z Twojej strony i mniejszą chęć pomocy z mojej.
Bardzo dziękuję za przesłanie nam linków do tematów z tym problemem. Mam nadzieję, że twórcy gry szybko naprawią ten błąd.
Pozdrawiam.
@danuta720 duże litery, pogrubianie i kolorowanie liter ma za zadanie akcentować to, co było przez ciebie notorycznie ignorowane, tak więc nie, dzięki, na przyszłość nie przestanę tego robić.
Właściwie po prostu będę prosiła o pomoc na anglojęzycznej wersji.
@Angel06992 dzięki wielkie ♥ tuptam więc tam meldować, że też mam ten problem.
peace out