Forum Discussion
11 Replies
- kreatora3 years agoHero (Retired)
Juz zgloszono taki problem na anglojezycznym AHQ
https://answers.ea.com/t5/Technical-Issues-PC/Retired-Sim-Required-to-Go-to-Work/m-p/9723448#M198153
Ale nie jest to jeszcze oficjalnie uznane za bug gry, bo za malo osob to zglosilo.
Dodatkowo gre nalezy sprawdzic po wyjęciu modów z gtry
Wiec jedli macie mody w grze :
Przenieście/wysuńcie folder mods myszką na pulpit z folderu gry. Usuńcie z folderu gry plik localthumbcache.package oraz wszystkie foldery ze słowem cache w nazwie. Gra odtworzy je po włączeniu.
Idźcie na Origin/Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Napraw. Musicie poczekać aż Origin sprawdzi wszytkie dodatki jakie posiadacie.
Wlączcie grę aby wygenerowal sie nowy, pusty folder mods i i sprawdźcie czy nadal macie ten bład.
Jesli blad zniknął sprawdźie, czy są dostępne nowe, zaktualizowane wersje modów, których używacie. ( po ostatniej aktualizacji padło 100% modów ze skryptami i duzo obiektów CC)
Ptrzeczytajcie tez ten podręcznik
Jeśli bład nie zniknął idźcie w ten link podany wyzej i kliknijcie napis ME TOO im wiecej osob w to kliknie tym szybciej zostanie to uznane za bug gry i zgloszone do EA
Mozecie tez dodać tam posta niestety w jezyku angielskim ( Polecam tlumacza Google)
Nie korzystam z modów więc to nie problem z modami. Grę już naprawiałem.
@Todziak
Bug juz zgloszony do EA - kliknij w pierwszym poście poniższego linku napis ME TOO
Niestety trzeba czekać na naprawczą aktualizacje
https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/OPEN-Sim-Can-t-Retire-LE-Generated/td-p/11668423/jump-to/first-unread-message - marekzb3 years agoSeasoned Hotshot
Maxis pozbawił nastolatków dojrzałości a seniorom przesunął wiek emerytalny. Jak w życiu...
- kosmitka2143 years agoRising Traveler
Ja również mam taki sam problem po ostatnich błędach praktycznie wszyscy simowie mi poumierali a reszta się postazala więc nie widzę sensu by moja simka dalej ciągła karierę gdy stała się przedwczesna seniorka chciałam ja więc wysłać na emeryturę ale mi się resetuje za każdym razem pozatym moja simka miała karierę naukowca i wszystko niby jest ok ale gdy pracuje z kreatorem wynalazków to cały chologram wyświetla się na niej a robót sobie stoi jakby nie był wogule używany pozatym pakiet Witaj w pracy również ma sporo błędów nie można być lekarzem bo stale jest coś nie tak ani detektywem tam również jest masa błędów więc może twurcy zamiast stałe coś nowego wymyślac by ludzie płacili niech trochę czasu poświęca na naprawę gier kture powydawali z samymi bugami
@kosmitka214
Cy masz gre czystą czy z modami? Jesli z modami
Przenieś/wysuń folder mods myszką na pulpit z folderu gry. Usuń z folderu gry także plik localthumbcache.package oraz wszystkie foldery ze słowem cache w nazwie., Wyrzuc takze plik Options jesli miałas mod MCC . Gra odtworzy je po włączeniu.
Idź na Origin/Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Napraw. Musisz poczekać aż Origin sprawdzi wszytkie dodatki jakie posiadasz. Nastepnie w opcjach gry wprowadź na nowo swoje ustawienia.
Wlącz grę aby wygenerowal sie nowy, pusty folder mods I czyste fabrycznie ustatwione opcje gry. W opcjach gry Rozgrywka dostepnych jedynie w gzre ustaaw dlugosc zycia na dlugie
Jesli blędy zniknęły nie dodawaj do gry script modow chocby to byly mody zaktualizowane, bo czesto dalej zawieraja błedy. Nowy "zaktualizowany" slynny MCC Deaderpoola doda ci do gry sporo powaznych bledów - w tym niemoznosc ustawienia opcji dlugiego zycia dla simów.
A obejscie tego problemu proponowane przez Twórce moda doloża ci nawet wiecej dokuczliwych bledow.. Na dzis należy czekac na nowa wesje MCC a obecnej sie pozbyc.
Obiekty CC takie jak zmodyfikowane lozka wywal -od razu bo są zepsute na 100% Prawdopobnie padly tez wszystklie obiekty CC zwiazane z wlosami i rzesami sima.
Reszte przeklejaj po 1 sztuce donowego folderu mods za kazdym razem sprawdzając czy bledy nie wrocilyJesli blad z emerytura sima nie został naprawiony otatnim patchem to niestety trzeba czekac na patch nastepny a na razie pozbyć sie MCC - a jesli chce sie go mimo wszystko w grze mieć, to trzeba pogodzic sie z tym, ze simy dzieki niemu krocej zyja i predzej umierają
(Aby bylo zabawniej pisanie o tym na Discordzie Dreadpoola zaowocuje natychmiastowym banem. Nikt nie ma prawa krykowac tego modu . oprocz jego twórcy - winien jest twoj komputer albo EA) .
- marekzb3 years agoSeasoned Hotshot
Ja nie umiem się zalogować na Discorda, bo mnie nie wpuszcza, więc komentuję po jego postami na Patreonie. Czasami mnie bojkotuje, czasami odpowiada. Teraz pracuje nad zgłoszonymi poprawkami. Będzie to wersja 2022.5,0. Ma zostać niedługo udostępniona. Na razie wyrzuciłem z gry MCC.
- danuta7203 years agoHero+
Podczas logowania do discorda, lubi on czasem prosić o weryfikację. Wtedy musisz zalogować się na swoją pocztę i kliknąć w link, który wyśle ci discord.
- marekzb3 years agoSeasoned Hotshot
Dzięki! Obadam wieczorem 🙂
- kosmitka2143 years agoRising Traveler
Co z tym błędem czy będzie to naprawiane ja dzisiaj na chwilę weszłam w grę i nic się jak narazie nie zmieniło w dalszym ciągu sim nie może przejść na emeryturę
@kosmitka214
Te pytanie trzeba zadać w tym temacie - link nizej - i niestety po angielsku, bo tylko tam zagładaja (czasem) pracownicy teamu technicznego EA, a tylko oni wiedzą kiedy znajdą czas aby to naprawić. Mozna tez pytać na Twiterze jakiegoś Guru EA ale szansa ze dostaniesz odpowiedź jest bardzo niewielka.
Po ostatnich aktualizacjach ilość bugów przerosła wszystkie pesymistyczne oczekiwania.. Jest tylko jedna gra na świecie, tak rozbudowany "symulator zycia, Za rok jest moze szasa szansa na inną, podobna grę. Jednak widząc jak taka gra sie łatwo psuje wcalo sie nie dziwię ze konkurencja sie nie pcha z podobna produkcją.
https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/OPEN-Sim-Can-t-Retire-LE-Generated/td-p/11668423/jump-to/first-unread-message