Forum Discussion

kreatora's avatar
kreatora
Hero (Retired)
3 years ago

Re: Sims 4 Ranczo - błąd pobrania

@8853237b034d1aae

Niestety można to pobrać (tak było w moi wypadku) jedynie przez Origin i przy dokładnym wypełnieniu punktów mojej instrukcji.
1. Otwieramy aplikacje EA i zaznaczamy "pobierz" na tym dodatku. Oczywiście opcja pobierz wyszarza się i nic się nie dzieje.
2.Wylogowujemy się z EA aplikacji.
3. Wyszukujemy w necie (nie od EA!) aplikacje Origin i pobieramy ją na komputer
4. Uruchomiamy Origin i logujemy się do Origin tak jak logowaliśmy się do EA app
Uwaga!
5. Po zalogowaniu sie do Origin. Nie klikamy w tej aplikacji absolutnie NICZEGO! - w tym zadnej informacji - dosłownie NIE ROBIMY NIC! tylko czekamy i obserwujemy lewy dolny róg otwartego okna Origin.

Po chwili pojawi sie tam zielona kreska - pobiera sie dodatek Rancho

6. Odczekujemy az pobieranie się zakończy i zamykamy okno Origin
7. Następnie należy odinstalować Origin z komputera opcją Odinstaluj programu Windowsa. Zdarza sie ze trzeba odczekać chwile zanim to zacznie się dziać.
8. Teraz logujemy sie na EA app i mozemy sprawdzić, ze dodatek sie pobrał.
U mnie zadziałało.

19 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

Uwaga! 

Za pierwszym razem Origin moze tylko zweryfikowac pliki gry.

W takim wypadku powtarzamy DOKŁADNIE cały proces az do skutku. Od klikniecia Download na dodatku w EA app do odinstalowania Origin 

U mnie dopiero przy powtórnej instalacji Origin i po drugim zalogowaniu sie na Orgin pobralo się Rancho, za pierwszym razem tylko zweryfikowalo pliki gry.

• Hej , bo ja zaś mogę kliknąć „pobierz” ale gdy już zaczyna się pobierać pisze na pasku tylko „przygotowywanie” i nic się nie dzieje … i tak od wczoraj … próbowałam już wszystkiego i nic nie działa … dodatek wykupiłam przedpremierowo a wciąż nie mogę grać 😡

• kotzuzia96's avatar
    kotzuzia96
    3 years ago

Hej,

miałam dokładnie taką samą sytuację, rozwiązanie opisane wyżej pomogło i u mnie. Po wejściu w EA kliknęłam znowu "pobierz" przy dodatku, bo początkowo nie pokazał mi się jako pobrany, ale po około minucie wyświetliło się "pobieranie ukończone".

• avaxia28's avatar
    avaxia28
    3 years ago

A czy wie ktoś może jak uruchomić origina tak żeby nie włączała się informacja o konieczności do EA app?

• avaxia28's avatar
    avaxia28
    3 years ago

pytam bo nie moge puścic instalacji ranczo i w tym cały problem mecze sie juz tyle i dosłownie żadne metody nie pomagają nawet te opisane wyżej 

• No to witaj w klubie bo mam ten sam problem od dnia premiery , nie mogę nawet odzyskać pieniędzy za coś co nie działa … tutaj udostępniam screeny , jeśli ktoś tez ma ten problem , niech napisze do mnie na instagram (bellaaiizaaa) moze uda ten problem się rozwiązać razem 

• rudkowa's avatar
    rudkowa
    3 years ago

Próbowałam wszystkiego co było polecane przez was na stronie i nadal nic, czy ktoś ma jeszcze jakiś sposób? 💔

• kupiłam kod przez sklep avans, po wpisaniu kodu wyskoczylo okno pobieranie, ale dodatku nie widac... przy probie wpisana ponownie kodu, komunikat ze klucz został uzyty...
    Mozna gdzies napisac do EA w celu sprawdzenia poprawnosci KLUCZa ? 

• @kreatora Hej, robiłam tak jak jest na tej instrukcji i na origin pobrało mi tylko pare moich dodatków (nie wszystkie które mam) i nie było tam dodatku ranczo, otwierałam ponownie origin i nic już sie dalej nie pobierało.
  • Narayen's avatar
    Narayen
    Legend
    3 years ago

Witajcie.

Tym którym jeszcze nie udało się pobrać dodatku i nadal mają problem.

Spróbujcie odznaczyć te opcje w ustawieniach EA app jak na zdjęciu zaznaczone czerwoną ramką:

U mnie w opcjach jest to oznaczone, i raczej nie miałem żadnych problemów z pobraniem dodatku i wcześniejszych. Sprawdźcie może u Was to zadziała.

• @Narayen Ja te dwie opcje mam wyłączone i nadal nic, cały czas jest "przygotowywanie" jak chce pobrać dodatek.
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@lena030 

@Risa_140 

@rudkowa 

Zdaje się EA  naprawiła to dzisiaj, choć juz widać ze to nie działa u wszystkich :

https://answers.ea.com/t5/Technical-Issues-PC/Under-Investigation-Sims-4-Horse-ranch-won-t-install/m...

1. Na start wejdź na swoje konto EA  

2. Otwórz aplikacje i kliknij trzy kreski w lewym górnym rogu ekranu. Następnie kliknij  Pomoc . dalej  Odzyskiwanie aplikacji i następnie wybierz - Wyczyść cache  Następnie zrestartuj komputer – opcja – uruchom ponownie i zaloguj się ponownie na swoje konto EA

3. Spróbuj pobrać grę.z Biblioteki 

@lena030 szukaj dodatku tam:  - Okladka gry > Zarządzaj > Zarządzaj dodatkami >Lista dodatków (Kod raz wykorzystany juz nie działa, a gra zostaje dodana do twojej Biblioteki na koncie EA)

Jeśli gra nie zostala dodana do Biblioteki a została kupiona on-line na  innej platformie niz EA nie autoryzowanej przez EA to mozesz miec problem. 

Generalnie EA uznaje zasadę ze jeśli nie kupiłaś dodatku bezpośrednio od niej, a kod nie sprawia ze gra jest dodana do biblioteki to z reklamacją musisz udać się do firmy sprzedającej kod.

Moge ci podać tu jak skontaktować się z EA ale oni cie odeślą do sprzedającego na 100%

https://help.ea.com/pl/contact-us/

https://answers.ea.com/t5/Dyskusja-ogolna/Jak-skontaktowac-sie-z-doradca-poprzez-strone-EA-Help/m-p/5877452#U5877452

• @kreatora Sprawdzałam nawet historie zamówień i pisze, że status tego dodatku jest przetwarzany, a w EA pisze, że już niby mam ten dodatek...a kupowałam go w zeszłym miesiącu.
  • @kreatora Zrobiłam wszystko tak jak jest w tych punktach nic nie zadziałało, weszłam w historie zamówień i anulowałam zamówienie i po prostu będę czekać na zwrot pieniędzy jak już się nic nie da zrobić to została mi ta opcja. EA ze swojej strony powinno też działać w tej kwestii tak czy siak dziękuję za pomoc <3
  • Witam ja już męczę się dłuższy czas i niby sie udało po połączemiu konta steam z ea ale po jakims czasie mi się steam zawiesił i okazało sie ze po usunięciu steama znów jest ten sam problem mimo ponownego zainstalowania go czy ea nie ma może jakiegoś problemu z serwerami znowu bo tutaj cos mocno jest nie tak 

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,323 PostsLatest Activity: 17 hours ago