Forum Discussion

Re: The sims 4 simowie nie mogą kupować w moim sklepie

@Idalka1 

Powiadomienie o chęci zakupu towaru nie oznacza jego finalizacji. Do tego musisz stworzyć odpowiednie warunki.  Natomiast w sklepie kupujący zostali stłoczeni na małej przestrzeni i to powoduje główny problem. Ten właśnie dymek informuje cię o problemie ze ścieżką po której porusza się Sim-sprzedawca  (problem z routingiem).

Z pokazanych przez ciebie zdjęć wynika, że występuje poważny problem z dotarciem sprzedawcy do Sima, który chce kupić towar.   Między ladami  jest za mało miejsca - sprzedawca powinien mieć swobodny dostęp do wszystkich kupujących, niestety tutaj nie ma takiej możliwości i to powoduje, że nie może sfinalizować zakupu, gdyż  tłum  zagrodził mu swobodny dostęp do klienta.  W takim też wypadku nie pojawi się ikona koszyka nad głową klienta ( a jeżeli pojawi się to zaraz zniknie), gdyż gra nie może poprawnie odczytać sprzedaży. Natomiast ikona koszyka nad głową klienta powinna utrzymywać się na tyle długo, żeby sprzedawca zdążył wejść w interakcję z klientem i mógł go spokojnie podsumować. 

Na zdjęciach poniżej widać ikony koszyka na głowami kupujących Simów,  oraz tablet w ręku sprzedawcy, którym podsumowuje on zakupy klienta.

Moja rada:

1. Zwiększ odległość z boków oraz z przodu/tyłu pomiędzy regalami/ladami  i wyłóż tak towary w ladach, żeby klienci nie tłoczyli się w jednym miejscu.

2. Sprawdź, czy poprawnie oznakowałaś towary do sprzedaży.

3. Staraj się budować większe sale sprzedażowe.

4.Przeczytaj poradnik - :"Jak prowadzić biznes w czwórce":

https://answers.ea.com/t5/Kreatywna-Przestrzen/Jak-prowadzic-biznes-w-czworce/m-p/12505711

3 Replies

• Idalka1's avatar
    Idalka1
    3 years ago

Hej! Dziękuje za odpowiedz.😊 
    To wszystko się zgadza co opisujesz, ale ten sklep działał w takiej formie jak na zdjęciach. Nawet w pewnym momencie było jeszcze więcej rzeczy. Mimo ze był mały to normalnie kupowali i wyskakiwał koszyk i wtedy moja simka podchodziła do nich z tabletem i ich rozliczała. 

Teraz im w ogóle koszyk się nie pojawia tylko ten dymek ze nie mogą przejść.

w drugim sklepie który sprawdzałam jest dużo więcej miejsca, weszło 5 klientów dosłownie wiec nie stali w ogóle obok siebie i był ten sam problem. Brak koszyka tylko dymek. A tam jest naprawdę znacznie więcej miejsca ☹️

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    3 years ago

@Idalka1 

Czy możesz  spakować oba sklepy (trzeba spakować je do pliku ZIP - każdy sklep osobno) i przesłać mi je tutaj, lub do Galerii i podać tutaj twój nick na EA app, żebym mogla je stamtąd pobrać? Będę mogla sprawdzić  te sklepy w swojej grze.

• Idalka1's avatar
    Idalka1
    3 years ago

Dodałam do galerii 😊 nick mam taki jak tu Idalka1

ogólnie wczoraj kupiłam nowy pakiet ślubne historie. Zainstalowałem go, pokazała się aktualizacja do pobrania, pobrałam. Wtedy sklep jakby zaczął trochę działać, dwóch klientów kupiło (był koszyczek nad ich głowami). Już miałam nadzieje ze jest ok. Ale potem nagle znowu ten sam problem. Poprzestawiałam trochę w tym sklepie ale dalej coś nie tak. I klienci potrafią wyjść ze sklepu, odejść gdzieś i dalej wyskakuje ze chcą kupić ale nie mogą 🙄

potem przypadkiem kliknęłam w napraw grę, ale jeszcze nie sprawdzałam czy po tym działa czy dalej to samo. Plus zrobiła mi się aktualizacja windowsa (ona tez mi wpływa na grę, jak jest do zrobienia aktualizacja to zawsze po grze widać bo zacina itd) Zaczynam mieć wrażenie że może coś w grze się zbugowało… czasem mi się zacina tez. 

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,311 PostsLatest Activity: 9 months ago