Forum Discussion

Re: Zmiana języka gry z polskiego na angielski.

Witaj @Vaida_beardyboy 

Niestety nie ma takiej możliwości. Na Origin obowiązuje regionalizacja, co oznacza, że gra będzie działała tylko w języku kraju, w którym została zakupiona i na tę chwilę nie ma możliwości zmiany jej wersji na język angielski.

Pozdrawiam.

5 Replies

• czyli jedynym wyjsciem jest zakup podstawy gry w wersji angielskiej?

czy jeżeli zmienię regionalizację konta EA na UK, zmienię region w Orygin na UK, zakupię podstawę SIMS 4 w wersji en_UK to dodatki które już mam, a które były kupione w wersji PL, ściągną się w Origin w wersji en_UK? 

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    6 years ago

@tomaszsebastian 

To tak nie działa. Regionalizacja wyraźnie wyznacza strefy miejsca zamieszkania. Oznacza to, że gracz zostaje przypisany do strefy, w której mieszka i gdzie zakupił grę (wiąże się to między innymi z walutą danego kraju, w której zakupiłeś grę).

Jeżeli przeniesiesz się do innego kraju i tam zakupisz grę, a następnie zarejestrujesz ja na Origin, będziesz miał dostęp to języka tego kraju oraz innych języków wchodzących w skład tamtej strefy.

Natomiast, gdy zdarzy się że zakupisz grę w z innej strefy u nieautoryzowanego dostawcy to:

- jej kod może zostać zablokowany na Origin

- w powiązaniu z innymi dodatkami wydanymi w języku polskim, może powodować błędy.

Pozdrawiam.

• Chyba jednak nie bardzo.

po pierwsze dla EA i Origin nie ma znaczenia gdzie mieszkam. bo jak mogą to sprawdzić? nie podaje sie adresu zamieszkania.

moze mieć znaczenie gdzie kupuje i w jakiej wersji.

i jeżeli jestem anglojęzyczny, pochodzę z UK, ale przyjechałem na wakacje do PL, to muszę miec możliwość kupienia wersji EN - EA nie może mnie zmusić do kupienia wersji PL, bo mogę nie znać języka PL...

pytanie, czy zmiana regionu w EA i w Origin na np. UK, pozwoli mi na zakup wersji EN, mimo że na koncie Origin mam już wersję PL.

co się stanie, jeżeli w sklepie stacjonarnym w UK, lub nawet na Amazon.com kupię wersję językową EN, i zainstaluje na komputerze ale na koncie na którym mam juz wersję PL, to co sie stanie z dodatkami? 

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    6 years ago

@tomaszsebastian 

Strefa miejsca zamieszkania oznacza kraj, nie miasto, a sprawdzenie adresu to odczyt  IP Twojego komputera - patrz Regionalizacja. 🙂

Myślę, że na resztę nurtujących Cię pytań  najlepiej odpowie Ci doradca EA. 🙂

Pozdrawiam i życzę Ci Szczęśliwego Nowego Roku 🥳🎊🎆

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,313 PostsLatest Activity: 2 hours ago