Forum Discussion
5 Replies
czyli jedynym wyjsciem jest zakup podstawy gry w wersji angielskiej?
czy jeżeli zmienię regionalizację konta EA na UK, zmienię region w Orygin na UK, zakupię podstawę SIMS 4 w wersji en_UK to dodatki które już mam, a które były kupione w wersji PL, ściągną się w Origin w wersji en_UK?
- danuta7206 years agoHero+
To tak nie działa. Regionalizacja wyraźnie wyznacza strefy miejsca zamieszkania. Oznacza to, że gracz zostaje przypisany do strefy, w której mieszka i gdzie zakupił grę (wiąże się to między innymi z walutą danego kraju, w której zakupiłeś grę).
Jeżeli przeniesiesz się do innego kraju i tam zakupisz grę, a następnie zarejestrujesz ja na Origin, będziesz miał dostęp to języka tego kraju oraz innych języków wchodzących w skład tamtej strefy.
Natomiast, gdy zdarzy się że zakupisz grę w z innej strefy u nieautoryzowanego dostawcy to:
- jej kod może zostać zablokowany na Origin
- w powiązaniu z innymi dodatkami wydanymi w języku polskim, może powodować błędy.
Pozdrawiam.
Chyba jednak nie bardzo.
po pierwsze dla EA i Origin nie ma znaczenia gdzie mieszkam. bo jak mogą to sprawdzić? nie podaje sie adresu zamieszkania.
moze mieć znaczenie gdzie kupuje i w jakiej wersji.
i jeżeli jestem anglojęzyczny, pochodzę z UK, ale przyjechałem na wakacje do PL, to muszę miec możliwość kupienia wersji EN - EA nie może mnie zmusić do kupienia wersji PL, bo mogę nie znać języka PL...
pytanie, czy zmiana regionu w EA i w Origin na np. UK, pozwoli mi na zakup wersji EN, mimo że na koncie Origin mam już wersję PL.
co się stanie, jeżeli w sklepie stacjonarnym w UK, lub nawet na Amazon.com kupię wersję językową EN, i zainstaluje na komputerze ale na koncie na którym mam juz wersję PL, to co sie stanie z dodatkami?
- danuta7206 years agoHero+
Strefa miejsca zamieszkania oznacza kraj, nie miasto, a sprawdzenie adresu to odczyt IP Twojego komputera - patrz Regionalizacja. 🙂
Myślę, że na resztę nurtujących Cię pytań najlepiej odpowie Ci doradca EA. 🙂
Pozdrawiam i życzę Ci Szczęśliwego Nowego Roku 🥳🎊🎆
Dziękuję!
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Community Highlights
Recent Discussions
- 2 hours ago
- 22 hours ago